Ένινγκ: «Φαντάζομαι τον εαυτό μου να συνεχίζει στον Άρη»

Gazzetta team
Ο Μίκαελ Ένινγκ δεν έκρυψε την πρόθεση παραμονής στην τεχνική ηγεσία του Άρη σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό ΜΜΕ.

Άρης - Ατρόμητος με ακόμα καλύτερες αποδόσεις. |21+

Ο 54χρονος προπονητής του Άρη αναφέρθηκε αρχικά στη νίκη της ομάδας του επί του ΠΑΟΚ λέγοντας ότι «ήταν εξαιρετικά σημαντική για την αυτοπεποίθηση της ομάδας μου», για να συμπληρώσει σχετικά με τις προτεραιότητες που έδωσε στον εαυτό του, όταν ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Άρη. «Σημαντικό για μένα να μπορέσω να προσαρμοστώ στην ομάδα και το περιβάλλον της ώστε να χτίσω μια βάση εμπιστοσύνης. Τα θετικά αποτελέσματα το έκαναν εύκολο για μένα. Δυστυχώς, εκτός από μία εξαίρεση, δεν μπορέσαμε να ενισχυθούμε με νέους παίκτες την χειμερινή μεταγραφική περίοδο, διότι η FIFA μας έβαλε ένα στοπ, λόγω λαθών του παρελθόντος. Αυτό κάνει τη δουλειά μας λίγο πιο δύσκολη, αλλά όπως και να έχει είμαι πολύ ικανοποιημένος από τις συνθήκες στην ομάδα».

Χαρακτήρισε τον εαυτό του ως θιασώτη του επιθετικού ποδοσφαίρου λέγοντας παράλληλα ότι… «η βάση είναι η σταθερή άμυνα και η μαζική δουλειά σε επίθεση και άμυνα. Το πιο σημαντικό στοιχείο του παιχνιδιού μας είναι ότι παίζουμε επιθετικά με ομάδες που οι άλλοι τις θεωρούν ως φαβορί. Στον αγώνα με τον Ολυμπιακό χάσαμε με 4-2, αλλά δημιουργήσαμε ακριβώς τις ίδιες φάσεις». Όπως ήταν λογικό αναφέρθηκε και στον Άγγελο Χαριστέα και στον ρόλο που διαδραμάτισε στην έλευσή του στη Θεσσαλονίκη. «Ήμουν στενά συνδεδεμένος με τον Άγγελο από τότε που ήμουν προπονητής στη Νυρεμβέργη και ήταν παίκτης μου. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση όμως όταν ως τεχνικός διευθυντής με θυμήθηκε όταν έψαχνε προπονητή. Μου έδειξε μεγάλη εμπιστοσύνη και προσπαθώ να του το ανταποδώσω. Από την μεριά μου, μπορώ να υπογραμμίσω ότι έχουμε εξαιρετική συνεργασία και σκεφτόμαστε προς την ίδια κατεύθυνση».

Ο Ένινγκ έδωσε πολύ ξεκάθαρη απάντηση για το μέλλον του στον Άρη, καθώς είπε ότι θέλει να μείνει στους «κίτρινους». «Τη δεδομένη στιγμή δεν χρειάζεται να το σκεφτόμαστε. Εννοείται πως φαντάζομαι τον εαυτό μου να συνεχίζει να δουλεύει στη Θεσσαλονίκη και μετά το τέλος της σεζόν. Αυτή τη στιγμή όμως κοιτάζω μόνο τους στόχους μας. Δεν είναι μυστικό ότι θέλουμε να κατακτήσουμε το Κύπελλο. Γι’ αυτό ανυπομονούν και οι οπαδοί μας, που έχουν αρκετά χρόνια να πανηγυρίσουν ένα τίτλο. Επίσης, θέλουμε να παίξουμε στην Ευρώπη την χρόνου. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να προκριθούμε στα πλέι οφ για να κερδίσουμε ένα εισιτήριο για ευρωπαϊκή διοργάνωση».