Λαμία: Το... άγγιγμα του Μίδα

Gazzetta team
Η ομάδα του Μάντζιου «έβγαλε» μόλις 8 τελικές στις 2 τελευταίες της εξόδους, μόνο 4 μέσα από τα αντίπαλα καρέ, όμως μπορεί να αισθάνεται άτυχη που δεν έκανε το απόλυτο (2χ2)
Την μετά-Τουράμ εποχή διανύει η Λαμία, αφού με το «καλημέρα» στο 2020 διαχειρίζεται την αποχώρηση του πρώτου του της σκόρερ (6 γκολ) που πλέον συνεχίζει στην Κόνιασπορ. Ο Μπιανκόνι αποκτήθηκε για να τον αντικαταστήσει, όμως την Πέμπτη κόντρα στον ΠΑΟΚ θα ντεμπουτάρει στο πρωτάθλημα και η ομάδα στις δύο εξόδους που έκανε το νέο έτος δεν τον είχε διαθέσιμο. Στη Νέα Σμύρνη έπαιξε μόλις έφυγε ο Βραζιλιάνος στράικερ για την Τουρκία, ενώ στο Αγρίνιο ο συμπατριώτης του «κουβαλούσε» ποινή μίας αγωνιστικής από τη Football League (έπαιζε στον Πλατανιά).
Αν κάποιος δεν ξέρει τι έκανε η Λαμία κόντρα σε Πανιώνιο και Παναιτωλικό, αυτόματα το πιο πιθανό είναι να θεωρήσει πως θα «δυσκολεύτηκε» μπροστά. Πόσο μάλλον αν δει τα στατιστικά της, χωρίς τα σκορ, όπου αθροιστικά στα δύο παιχνίδια έκανε μόλις 8 τελικές, εκ των οποίων μόνο οι 4 ήταν μέσα από τα αντίπαλα καρέ. Πλέον θα «σιγουρεύτηκε» πως... βαριά να πήρε καμιά ισοπαλία, αφού συγκεντρώνει λίγες πιθανότητες να... κούνησε δίχτυα. Πόσο μάλλον όταν σε εκείνο με τον Πανιώνιο έπαιζε με 10 από το 27'!
Ωστόσο διέψευσε τους πάντες. Σα να έχει το άγγιγμα του Μίδα, σε αμφότερα «βρήκε» γκολ και μπορεί να αισθάνεται αδικημένη που δεν κατέγραψε το απόλυτο (2χ2), αλλά μάζεψε 4 βαθμούς!
Ο Καραμάνος ως «9αρι» ανταποκρίθηκε και ήταν εκείνος που «χτύπησε» στη Νέα Σμύρνη στο 11'. Μόλις βρέθηκε αριθμητικό μειονέκτημα διαχειρίστηκε σωστά τον αγώνα, τελείωσε με εκείνον, τον γκολκίπερ Θεοδωρόπουλο και 8 αμυντικογενείς παίκτες (!) και έτσι επικράτησε με 1-0, καθώς εκμεταλλεύτηκε, όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων τη μία και μοναδική της τελική εντός της αντίπαλης περιοχής.
Στο Αγρίνιο το Σάββατο άνοιξε το σκορ στο 43' με τον Μπεχαράνο στην πρώτη της φάση, στο 70' με τον Βασιλόγιαννη απώλεσε μοναδική ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά της και ισοφαρίστηκε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων με πέναλτι!
Δηλαδή στους παραπάνω αγώνες, έκανε γκολ τις 2 σε 4 τελικές της μέσα από το «κουτί» και από τον ίδιο χώρο είχε ακόμη μία «καθαρή» ευκαιρία (η άλλη τελική της αφορούσε κεφαλιά που πέρασε άουτ). Με ανάλογα ποσοστά ευστοχίας και εφόσον ενσωματωθεί πλήρως ο Μπιανκόνι (που το «έχει» κιόλας), είναι μαθηματικά βέβαιο πως σύντομα ο Τουράμ θα αποτελεί μία γλυκιά ανάμνηση για όλους.