Ολυμπιακός: Έξι παίκτες στα «κόκκινα» και ο Μπενζιά που περιμένει την ευκαιρία

Δημήτρης Τομαράς
Ο Ολυμπιακός έχει δεδομένα στις τάξεις του έξι παίκτες που παίζουν από το καλοκαίρι στα «κόκκινα» και θέλουν ειδικό καθεστώς διαχείρισης. Η μεγάλη επιθυμία του Μπενζιά να επανέλθει δυναμικά στο αγωνιστικό προσκήνιο.
Σε πρώτο πλάνο σε αυτόν τον τομέα για τον Ολυμπιακό φέτος είναι οι Ομάρ, Γκιγιέρμε, Μασούρας, Μπουχαλάκης και Τσιμίκας. Εδώ μπαίνει και ο Σεμέδο παρά τον τραυματισμό και την επέμβασή του καθώς φέτος έχει 21 παιχνίδια με 5 γκολ σε 1.863 λεπτά! Ειδικά ο Νορβηγός και Βραζιλιάνος δείχνουν ότι έχουν καταπονηθεί ιδιαίτερα και αυτό φαίνεται και το τελευταίο διάστημα στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις με την ομάδα. Ως εκ τούτου ειδικά σε αυτό το διάστημα που οι Πειραιώτες έχουν αρκετά ματς ακόμα θα χρειαστεί ειδική διαχείριση.
Ο Ομάρ φέτος έχει παίξει 21 ματς με 1.811 λεπτά στον Ολυμπιακό. Στην δε Εθνική της Νορβηγίας έχει μες στο 2019 εννιά 90λεπτα και ένα 45λεπτο. Ο Γκιγιέρμε επίσης φέτος έχει 21 ματς στον Ολυμπιακό. Εχει 4 γκολ και 1 ασίστ σε 1.883 λεπτά. Ο Μασούρας είναι ένας ακόμα παίκτης με 21 αγώνες φέτος στους Πειραιώτες. Έχει 2 γκολ και 3 ασίστ σε 1.315 λεπτά. Ως προς την Εθνική Ελλάδας ο Μασούρας έχει μες στο 2019 κάνει τρία 90λεπτα, ένα 86λεπτο, ένα 30λεπτο και ένα ματς με 24 λεπτά. Πάντως υπάρχει και ο Μπουχαλάκης που έχει αγωνιστεί σε 20 παιχνίδια με 2 ασίστ και 1.713 λεπτά. Ο Κρητικός χαφ ωστόσο έπαιξε λιγότερο στην Εθνική Ελλάδας.
Από την άλλη υπάρχει φυσικά και ο Τσιμίκας που έχει τραβήξει... πολλά επί του αγωνιστικού. Έχει 19 ματς με 1.652 λεπτά στον Ολυμπιακό με 3 ασίστ ενώ έχει και λεπτά συμμετοχής στην Εθνική Ελλάδας.
ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΜΕ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΛΕΠΤΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει αρκετούς παίκτες που έχουν τραβήξει... κουπί στην SL1. Ας δούμε εκείνους που είναι στην κορυφή της λίστας σε επίπεδο συμμετοχής:
Σα: 1.142 λεπτά
Ποντένσε: 1.040 λεπτά
Γκιγιέρμε: 1.034 λεπτά
Ομάρ Ελαμπντελαουί: 949 λεπτά
Σεμέδο: 948 λεπτά
Αυτήν την στιγμή οι ερυθρόλευκοι έχουν μπροστά τους τα ματς με Παναιτωλικό στο πρωτάθλημα στο Αγρίνιο και τον... τελικό με Ερυθρό Αστέρα στο Champions League στο Καραϊσκάκη. Και τα δύο ματς είναι σημαντικά. Στο παιχνίδι του Αγρινίου η νίκη είναι μονόδρομος για να παραμείνει πρώτος ο Ολυμπιακός στο πρωτάθλημα και στην Ευρώπη νίκη με την σερβική ομάδα προκειμένου να συνεχίσει στο Europa League.
Ο ΜΠΕΝΖΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΞΑΝΑ
Στην άλλη πλευρά υπάρχουν και παίκτες που για διάφορους και διαφορετικούς λόγους έχουν παίξει λίγο. Ο Γιασίν Μπενζιά που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί είτε στον άξονα είτε ως δεκάρι έχει 4 συμμετοχές με 97 λεπτά. Ο Γαλλοαλγερινός άσος περιμένει την ευκαιρία του ακόμα και για βασικός με τον Παναιτωλικό. Θέλει πολύ να επιστρέψει στο αγωνιστικό προσκήνιο για τον σύλλογο. Σε διαφορετική περίπτωση μένει να κριθεί το μέλλον του.