Το πρότζεκτ Ραντζέλοβιτς είναι πολύ σημαντικό για τον Ολυμπιακό…

Κώστας Νικολακόπουλος
Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για ένα πολύ ενδιαφέρον και σημαντικό πρότζεκτ του Ολυμπιακού.

Μπαρτσελόνα - Φενέρμπαχτσε με σούπερ προσφορά* (21+) | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Μία επιλογή του Πέδρο Μαρτίνς που είχε συζητηθεί από την ενδεκάδα του Ολυμπιακού στο τελευταίο παιχνίδι του στο Τσάμπιονς Λιγκ με την Μπάγερν στο Μόναχο ήταν ο Ραντζέλοβιτς. Είχε θεωρηθεί έκπληξη, ενώ συζητήθηκε κι η απόδοση του νεαρού εξτρέμ, που είχε μπει δυναμικά στον αγώνα, αλλά στη συνέχεια η απόδοση του είχε πέσει κάπως.

Κατ΄ αρχάς, να παρατηρήσουμε κάτι: ο Ραντζέλοβις μπήκε κι έπαιξε στο Μόναχο, ενώ ήταν επί δύο μήνες μεταξύ πάγκου κι εξέδρας, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τον ρυθμό, που μπορεί να έχει ένας ποδοσφαιριστή υπό αυτές τις συνθήκες. Για την ακρίβεια προηγουμένως είχε παίξει τελευταία φορά βασικός στις 14 Σεπτέμβρη, στο 5-0 με τον Βόλο στο Καραϊσκάκη. Έκτοτε, είχε παίξει τρεις φορές αλλαγή, δύο τον Σεπτέμβριο (ένα τέταρτο με την Τότεναμ και μισή ώρα με τον Παναθηναϊκό) και μία τον Οκτώβριο (πέντε λεπτά με την Μπάγερν στο Καραϊσκάκη).

Ο 22χρονος κυνηγός είχε κερδίσει τις εντυπώσεις το καλοκαίρι, όταν μπαίνοντας αλλαγή στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ αφενός κέρδισε πέναλτι στο Ολυμπιακός-Μπασάκσεχιρ 2-0, αφετέρου έβαλε δύο γκολ στο Ολυμπιακός-Κράσνονταρ 4-0, ενώ στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος παίζοντας βασικός με τον Αστέρα Τρίπολης είχε κερδίσει το πέναλτι για το μοναδικό γκολ του αγώνα στο Καραϊσκάκη. Κι είχε φανεί ο Ραντζέλοβιτς τότε γιατί δεν ήταν απλά κινητικός και δραστήριος, αλλά έβγαλε κι ουσία στο παιχνίδι του, με τα δύο γκολ και τα δύο κερδισμένα πέναλτι.

Η συνέχεια το φθινόπωρο δεν ήταν ανάλογη, μάλλον επειδή το παιδί δεν έδειξε έτοιμο να διαχειριστεί το πολύ καλό ξεκίνημα του. Οι εμφανίσεις του, είτε σαν αλλαγή στη Λάρισα, είτε βασικός με το Βόλο, δεν είχαν ωριμότητα, αλλά ο Μαρτίνς τον είχε στηρίξει βάζοντας τον αλλαγή με Τότεναμ και Παναθηναϊκό, σε δύο παιχνίδια στα οποία είχε καλή συμμετοχή όσο έπαιξε. Γιατί, όμως, από πότε ο προπονητής τον άφησε στην απέξω;

Η γνώμη μου είναι ότι πρώτον ο Μαρτίνς ήθελε να δώσει ευκαιρίες και στο άλλο ταλέντο της ομάδας στην επίθεση, τον Αργεντίνο Λοβέρα (κι οι δύο μαζί, τουλάχιστον αυτή την στιγμή, δύσκολα χωράνε στην ίδια ενδεκάδα στο μυαλό του Πορτογάλου τεχνικού) και δεύτερον ο προπονητής εκτίμησε ότι ο Σέρβος είχε ίσως ανάγκη από ανάσες γιατί όλο το καλοκαίρι δεν έκανε διακοπές, καθότι το πήγε σερί από το ΓΙΟΥΡΟ -21 ετών στην προετοιμασία του Ολυμπιακού.

Όπως κι αν έχει, το πρότζεκτ Ραντζέλοβιτς είναι ένα πολύ ενδιαφέρον πρότζεκτ για τον Ολυμπιακό. Μιλάμε για ένα παίκτη που πέρσι, στην πρώτη του μόλις σεζόν στην Α΄ κατηγορία του πρωταθλήματος Σερβίας έπαιξε με την Ενική Ελπίδων της Σερβίας εφτά φορές (τις έξι σε επίσημα παιχνίδια κι από αυτές τις έξι τις τέσσερις βασικός) με δύο γκολ, ενώ με εφτά γκολ (χωρίς πέναλτι) κι 11 ασίστ βοήθησε την μικρομεσαία Ραντνίσκι Νις να τερματίσει 2η πίσω από τον Ερυθρό Αστέρα στο πρωτάθλημα και να παίξει ημιτελικό Κυπέλλου με την Παρτίζαν! Και που στον όχι μεγάλο χρόνο συμμετοχής του στον Ολυμπιακό, αν μη τι άλλο έχει δείξει πράγματα.

Σίγουρα ο νεαρός Σέρβος πρέπει να βελτιώσει την τελική του ενέργεια, είτε αυτή είναι σουτ, είτε πάσα-σέντρα, εάν θέλει να κάνει τη διαφορά. Όπως αλήθεια είναι ότι πρέπει να γίνει ένας καλύτερα κοντρολαρισμένος παίκτης. Μόνο που εξίσου αλήθεια είναι ότι συνήθως οι πολύ γρήγοροι επιθετικοί, όπως αυτός, έχουν τα θεματάκια τους σε αυτά τα κομμάτια του παιχνιδιού. Άλλωστε, είναι σημαντικό ότι βρίσκεται μόνο στην δεύτερη σεζόν του σε πιο υψηλό επίπεδο κι άρα έχει ακόμη πολλά να μάθει.

Βλέπεις, ωστόσο, ότι μπουκάρει-ντριμπλάρει, δεν κωλώνει, προοδεύει στο τακτικό κομμάτι με τις βοήθειες που προσπαθεί να δίνει και πίσω, δίνει την μπάλα και φεύγει ωραία στον χώρο για να την ξαναπάρει, παίρνει φάουλ, φεύγει ωραία στην αντεπίθεση και γενικά είναι ο τύπος του εξτρέμ που αποτελεί κακό σπυρί για κάθε άμυνα με την ταχύτητα, την δραστηριότητα και τη διαρκή κινητικότητα του. Θυμάμαι στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, όταν είχε μπει αλλαγή στο ΟΑΚΑ, πώς ενώ είχε κοπεί δύο-τρεις φορές, ξανακέρδισε την μπάλα, την έχασε την ξαναπήρε και γενικά έδωσε μεγάλες μάχες κόντρα στον πιο έμπειρο και σκληροτράχηλο Ινσούα, τον οποίο και παίδεψε.

Ο Ραντζέλοβιτς κόστισε ουσιαστικά ψίχουλα στον Ολυμπιακό, σε σχέση π.χ. με τον Λοβέρα, και μπορεί να μην έχει την κομψότητα» του παιχνιδιού του νεαρού επίσης πολύ ταλαντούχου Λάτιν άσου, αλλά σου δίνει την αίσθηση ότι εάν «καλλιεργηθεί» αυτό το πρότζεκτ μπορεί να βγάλει διπλά ωφελημένο τον σύλλογο.

Και να πάρει γκολ κι ασίστ από ένα κυνηγό, που έχει αποδείξει ότι τα «έχει» αυτά τα στοιχεία, αλλά και ο παίκτης να αποτελέσει στο μέλλον αντικείμενο ενδιαφέροντος από το εξωτερικό για μία καλή μεταγραφή.