Φαούστο Τιένθα: Παίκτης για τα δύσκολα, ήρωας για την Εξτρεμαδούρα (pics & vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Ο Παναθηναϊκός απέκτησε ποδοσφαιριστή που για τα δεδομένα του, φαίνεται πως έχει την κατάλληλη νοοτροπία για τις... μάχες που έρχονται. Η ιδιαίτερη περσινή σεζόν του 29χρονου χαφ, η αγάπη για την ομάδα της γενέτειράς του και η διάψευση όσων του έλεγαν πως έκανε λάθος...

Ο Ισπανός χαφ, από τα ξημερώματα της Πέμπτης, έχει συμφωνήσει για να φορέσει την πράσινη φανέλα και να γίνει ακόμα ένα νέο μέλος στο ρόστερ της ομάδας του Γιώργου Δώνη.

Αν και πολλά ονόματα ακούστηκαν για το κενό που είχε παρατηρηθεί στον άξονα, ο Φαούστο Τιένθα είναι αυτός που τελικά θα προσφέρει – εκτός συγκλονιστικού απροόπτου – στον Παναθηναϊκό, με τον ποδοσφαιριστή να έχει βιώσει μια πολύ ιδιαίτερη ποδοσφαιρική χρονιά την περασμένη σεζόν.

Ο Φαούστο, το περασμένο καλοκαίρι, συμφώνησε στα 28 του ν' αγωνιστεί με τα αγαπημένα του χρώματα. Αυτά της Εξτρεμαδούρα την οποία λατρεύει. Δέχθηκε να βοηθήσει την ομάδα στην προσπάθεια επιβίωσης στη Segunda Division, σε μια πολύ κρίσιμη αγωνιστική περίοδο για το κλαμπ, το οποίο είχε καταφέρει ν' αναρριχηθεί το 2018 και ήθελε να καταβάλει κάθε προσπάθεια για να διατηρηθεί εκεί.

Αρχικά, η συμφωνία που έκανε με τους ανθρώπους της ομάδας ήταν για έναν χρόνο με την προοπτική ανανέωσης γι' ακόμα δυο έτη, ωστόσο, πλέον έμεινε ελεύθερος. Και η συνεργασία τους ολοκληρώθηκε δίχως να έχει κανένα παράπονο. Γιατί βάζει την αγάπη του για την Εξτρεμαδούρα πάνω από το επαγγελματικό κομμάτι.

Χρειάστηκε χρόνο να προσαρμοστεί στα δεδομένα του επιπέδου στο οποίο βρέθηκε ν' αγωνίζεται, αντιμετώπισε μικροπροβλήματα που τον άφησαν εκτός βασικών πλάνων του προπονητή του, όμως δούλευε πολύ κι έκανε υπομονή για να του παρουσιαστεί η ευκαιρία να βοηθήσει. Συνολικά συμπλήρωσε 30 συμμετοχές. Ακόμα κι όταν στα τελευταία ματς της σεζόν με την επιβίωση να... κρέμεται σε μια κλωστή, εκείνος έμενε στον πάγκο, δεν δημιούργησε το παραμικρό πρόβλημα, βάζοντας πάνω απ' όλα το καλό της ομάδας.

Έτσι έμαθε να κάνει και δεν ήθελε να σταθεί εμπόδιο η δική του παρουσία και το συμφέρον της καριέρας του, στο όφελος του συλλόγου και το χαρούμενο καλοκαίρι που ήθελαν όλοι να κάνουν με την παραμονή στα επαγγελματικά στρώματα του ισπανικού ποδοσφαίρου.

Στο φινάλε της περασμένης αγωνιστικής περιόδου κατάφερε να παίξει στα δύο κρισιμότερα παιχνίδια της Εξτρεμαδούρα και φυσικά σε αυτό όπου έγινε το... μεγάλο πάρτι, απέναντι στη Λούγκο.

Ο Φαούστο Τιένθα είχε βρεθεί ανάμεσα στους αναπληρωματικούς στα έξι ματς που προηγήθηκαν των δύο αναμετρήσεων προτού πέσει η αυλαία, όμως, εκμεταλλεύτηκε και το γεγονός πως ο Ζαφρίνο ήταν τιμωρημένος για το τελευταίο παιχνίδι, με αποτέλεσμα να πάρει τη θέση του βασικού στα χαφ.

«Δεν μας νοιάζει τι θα κάνουν οι άλλοι ούτε είμαι εγώ το θέμα αυτή τη στιγμή. Πρέπει να πάρουμε αυτό που θέλουμε για να παραμείνουμε στην κατηγορία. Να έχουμε τα πόδια μας στο έδαφος, είμαστε σε καλή θέση και πρέπει να εξασφαλίσουμε πως η ομάδα θα βρίσκεται στην κατηγορία και την επόμενη σεζόν. Θέλουμε με τον κόσμο μας, στο “σπίτι” μας, μπροστά σε 11.000 οπαδούς και άλλες πολλές χιλιάδες κόσμο να βλέπει από τις τηλεοράσεις, να πετύχουμε τον μεγάλο μας στόχο» δήλωνε ο ποδοσφαιριστής που σύντομα θ' αποτελεί επίσημα νέο μέλος του Παναθηναϊκού (έχει προφορική συμφωνία με το “τριφύλλι”).

Έπαιξε με τη Λούγκο, η Εξτρεμαδούρα πήρε το 0-0 δίχως να την ενδιαφέρει τι γινόταν στο παιχνίδι της Rayo Majadahonda με την Cordoba και η ομάδα το γιόρτασε μαζί με τον εκστασιασμένο κόσμο της!

«Η σεζόν τελείωσε με το όνειρο να γίνεται πραγματικότητα. Έπαιξα για πρώτη φορά στο “σπίτι” μου και ήταν πραγματικά αξέχαστη σεζόν. Το μόνο που μπορώ να πω σε εσάς τους οπαδούς είναι ότι σας ευχαριστώ για όσα με κάνατε να αισθανθώ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» έγραψε ο Φαούστο στα social media για τη μεγάλη στιγμή που βίωσε, αν και δεν ξέχασε να δώσει και την απάντησή του σ' εκείνους που του τόνιζαν πόσο λάθος έκανε όταν αποφάσισε πέρυσι το καλοκαίρι να πάρει απόφαση βάσει συναισθήματος και να παίξει σε τόσο χαμηλό επίπεδο...

«Μου είπαν ότι στα 28 μου ήταν πολύ νωρίς να πάω να παίξω στην Εξτρεμαδούρα... Ήξερα ότι είχε ρίσκο η επιλογή που έκανα και ήξερα ότι ήταν απλά για έναν χρόνο η συνεργασία μας, όμως, δεν θα ξεχάσω ποτέ κάθε στιγμή που έζησα στην ομάδα. ΣΤΟΧΟΣ ΕΠΕΤΕΥΧΘΗ. Η Εξτρεμαδούρα και την επόμενη σεζόν θα είναι στις επαγγελματικές κατηγορίες».