Ολυμπιακός: Τα συμβόλαια της ομάδας

Αντώνης Σαούλης
Ποιος έχει το μεγαλύτερο μέχρι στιγμής, το κλιμακωτό του Φορτούνη, που φτάνει αυτό το Σεμέδο και οι άλλες μεταγραφές.

Προκριματικά Champions League με ακόμα καλύτερες αποδόσεις και άμεση απόδοση κερδών*. |21+ *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Με τον Ολυμπιακό ν' αρχίζει τα προκριματικά του Champions League στις 23 Ιουλίου (με την Βικτόρια Πλζεν), ο μεταγραφικός προγραμματισμός της ομάδας όχι μόνο έτρεξε πιο γρήγορα αλλά και υλοποιήθηκε σε μεγάλο βαθμό.

Από την απόκτηση του Ζοσέ Σα και τις υπογραφές του Ματιέ Βαλμπουένα μέχρι την ανανέωση του Κώστα Φορτούνη και τις μεταγραφές του Ρούμπεν Σεμέδο, Γιουσέφ Ελ Αραμπί ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε αρκετά από τα «θέλω» του Πέδρο Μαρτίνς.

Ηδη οι «ερυθρόλευκοι» έχουν πραγματοποιήσει 13 μεταγραφές κι ακόμα βρίσκονται σε αναζήτηση ενός ακόμα χαφ (στη θέση του Νάτχο) και μένει να δούμε εάν θα πάει και γι' άλλον κεντρικό αμυντικό (παρά την απόκτηση του νεαρού Μάρκοβιτς).

Οπως και να 'χει ο Ολυμπιακός ανέβασε σε μεγάλο βαθμό τα συμβόλαιά του. Πέντε παίκτες είναι πάνω από το εκατομμύριο και άλλοι τρεις το πλησιάζουν!

Τα συμβόλαια που υπογράφτηκαν φέτος το καλοκαίρι

Για τον Βαλμπουένα και τον Γιουσέλ Ελ Αραμπί τα πράγματα είναι ξεκάθαρα σε ότι έχει να κάνει με το συμβόλαιό τους. Με την διαφορά ότι ο Μαροκινός έχει οψιόν για ακόμα έναν χρόνο (υπάρχει ρήτρα ανανέωσης με βάση τις συμμετοχές του).

Για τον Κώστα Φορτούνη και τον Ρούμπεν Σεμέδο υπάρχει κλιμακωτή αύξηση στην 4ετία, εάν φυσικά την εξαντλήσουν. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού θα ξεκινήσει φέτος από το 1.3 το χρόνο και εάν κλείσει 4ετία με αυτό το συμβόλαιο θα βάλει συνολικά στον τραπεζικό του λογαριασμό συνολικά 6 εκατομμύρια. Οσον αφορά τον Σεμέδο, αυτός εάν εξαντλήσει την 4ετία θα πάρει συνολικά 5 εκατομμύρια με τις αυξήσεις στο συμβόλαιό του.

Τα λεφτά των Σα και Σουντανί



Από τις υπόλοιπες μεταγραφές του Ολυμπιακού μέχρι στιγμής στο θέμα των συμβολαίων ξεχωρίζουν αυτά των Σουντανί και Σα. Ο Σουντανί θα βάλει συνολικά στον λογαριασμό του 1.7 εκατ. ευρώ για την διετία στον Ολυμπιακό (εάν εξαντλήσει το συμβόλαιό του).

Οχι τόσο μεγάλο, αλλά λόγω διάρκειας ανεβάζει το ποσό, είναι αυτό του Ζοσέ Σα. Ο Πορτογάλος υπέγραψε για τέσσερα χρόνια και θα λαμβάνει κοντά στις 600.000 ευρώ. Δηλαδή 2.4 εκατομμύρια για την 4ετία.

Τα άλλα μεγάλα συμβόλαια του Ολυμπιακού



Βεβαίως υπάρχουν και τα συμβόλαια που υπήρχαν στους «ερυθρόλευκους». Οπως αυτό του Ποντένσε που ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί ούτε από τον Ολυμπιακό, ούτε από τον ατζέντη του (Μέντες) η χρονική διάρκειά του. Η φημολογία τον ήθελε να υπογράφει 3ετές ή 5ετές συμβόλαια με ετήσιες απολαβές κοντά στο 1.1 εκατ.

Ο Γκιγιέρμε υπέγραψε πέρσι το καλοκαίρι τριετές συμβόλαιο με 800.000 ευρώ το χρόνο (2.4 εκατ. ευρώ συνολικά) και ο Ομάρ το 2017 είχε υπογράψει τότε νέο τριετές συμβόλαιο με 700.000 ευρώ το χρόνο (2.1 εκατ. ευρώ συνολικά) και τώρα μπαίνει στο τελευταίο του χρόνο και μένει να δούμε εάν θα υπάρξει νέα επέκταση με τον Νορβηγό να ζητάει κοντά στο εκατομμύριο.