Άμπελ Φερέιρα: Στους 50 καλύτερους προπονητές στον κόσμο το 2018!

Σταύρος Σουντουλίδης
Το «Four Four Two» παρουσίασε τη λίστα με τους 50 καλύτερους προπονητές στον κόσμο για το ημερολογιακό έτος του 2018 και στο νο 44 βρίσκουμε το νέο τεχνικό του ΠΑΟΚ, Αμπελ Φερέιρα.

Παρόλο που ο κατάλογος βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στα επιτεύγματα των προπονητών κατά το ημερολογιακό έτος του 2018, στην παρουσίαση-απολογισμό από το φημισμένο περιοδικό «Four Four Two» έγινε με άξονα την ανάδειξη παλιών και νέων προπονητών σ’ ολόκληρο τον πλανήτη.

Και σ’ αυτή τη λίστα των 50 κορυφαίων προπονητών του κόσμου για το ημερολογιακό έτος του 2018, στο νούμερο 44 θα συναντήσουμε τον νέο τεχνικό του ΠΑΟΚ, Άμπελ Φερέιρα, για όσα είχε πετύχει με την Μπράγκα στο μεγαλύτερο κομμάτι της συνεργασίας του με τους «μινιότος».

«Ανεβαίνοντας από τις ακαδημίες της Μπράγκα στην πρώτη ομάδα τον Απρίλιο του 2017, ο πρώην δεξιός μπακ της Σπόρτινγκ έχει γρήγορα καθιερωθεί ως ένας από τους πιο ελπιδοφόρους νέους προπονητές στην Ευρώπη.

Επαινέθηκε για την τακτική του ευελιξία, την αφοσίωσή του σε υψηλό ρυθμό και το καλό μάτι για τις αλλαγές που αλλάζουν το παιχνίδι, ολοκλήρωσε με εντυπωσιακό τρόπο την σεζόν 2017/18 και ξεκίνησε ακόμα καλύτερα τη νέα σεζόν, παίρνοντας το προβάδισμα μαζί με την Μπενφίκα, μπροστά από την Πόρτο και την Σπόρτινγκ μετά από επτά αγώνες», αναφέρεται στο κομμάτι που αφορά τον νέο προπονητή του ΠΑΟΚ.