Σίλβα – Ζαμπά: Από την Γκρόζνι στον ΠΑΟΚ (vid)

Αν ένας παίκτης του ΠΑΟΚ γνωρίζει πολύ καλά τον Ισμαέλ Σίλβα αυτός είναι ο Λέο Ζαμπά, καθώς οι δύο Βραζιλιάνοι συνυπήρξαν στην Αχμάτ Γκρόζνι την σεζόν 2017-18.

Ο ΠΑΟΚ είναι πολύ κοντά στο να ολοκληρώσει την απόκτηση του Ισμαέλ Σίλβα Λίμα, με τον οποίο έχει συμφωνήσει σ’ όλα και τον περιμένει μέσα στις επόμενες μέρες στη Θεσσαλονίκη για τις τελικές υπογραφές.

Ο 24χρονος μέσος θα γίνει ο τρίτος ποδοσφαιριστής που θα αγωνιστεί στον «Δικέφαλο» έχοντας περάσει πρώτα από την Αχμάτ Γκρόζνι, την ομάδα-σύμβολο της Δημοκρατίας της Τσετσενίας, μετά τους Χοσέ Μαουρίσιο (2010-2016) και Λέο Ζαμπά (2017-2018).

Ο Ίσμαελ Σίλβα Λίμα και ο Λέο Ζαμπά συνυπήρξαν την προπέρσινη σεζόν στην Αχμάτ και γνωρίζει πολύ καλά ο ένας το παιχνίδι του άλλου. Συνολικά έπαιξαν μαζί 18 φορές σε αγώνες της ομάδας από το Γκρόζνι για τη ρωσική Πρέμιερ Λιγκ, με τον Σίλβα να έχει την ασίστ στο ένα από τα τρία γκολ του Ζαμπά εκείνη την σεζόν.

Στις 25 Νοεμβρίου του 2017 η Γκρόζνι επικράτησε με 2-1 της Ούφα και στο 57ο λεπτό οι δύο Βραζιλιάνοι συνεργάστηκαν για το δεύτερο γκολ της αναμέτρησης, που μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο.