Παντελίδης: «Δεν θα μπορούσα να φανταστώ καλύτερο τέλος»

Gazzetta team
Ο Σάββας Παντελίδης μίλησε για το ιδανικό φινάλε μιας σεζόν η οποία ήταν απόλυτα πετυχημένη για τον Άρη.

Ο προπονητής του Άρη υποστήριξε αρχικά ότι… «θα έχετε καταλάβει ότι δύσκολα ενθουσιάζομαι, αλλά δεν μπορώ να μην είμαι ευχαριστημένος μ’ αυτό που είδα. Τα παιδιά ευχαριστήθηκαν το παιχνίδι, ευχαρίστησαν και τον κόσμο που πλήρωσε εισιτήριο για να έρθει να μας δει. Δεν θα μπορούσα να φανταστώ καλύτερο τέλος σε μια δύσκολη αλλά επιτυχημένη χρονιά. Έγινε ένα παιχνίδι στο οποίο δεν υπήρχε σκοπιμότητα, χωρίς ιδιαίτερα προσεκτικές άμυνες και μετά από ένα σημείο μπορούσαμε να πετύχουμε πολλά. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά αλλά και ευχαριστώ τον κόσμο για ότι μας πρόσφερε. Ξεκινάμε από μια βάση για να χτίσουμε το μέλλον», είπε.

Σε ερώτηση για το πότε ο Άρης απέκτησε τη δική του λογική, είπε: «Μετά από ένα σημείο, θα έλεγα από τα μέσα Ιανουαρίου και μετά, είδαμε μια διαφορετική ομάδα η οποία προσπαθεί να παίξει το ποδόσφαιρο, με επιθετικότητα, συνοχή, πίεση και πολλά τρεξίματα».

Ρωτήθηκε για την ενίσχυση της ομάδας και απάντησε… «επειδή μέσα στην εβδομάδα θα επεκταθούμε σ’ αυτό το θέμα, θα ήταν καλύτερο να περιοριστούμε στο σημερινό παιχνίδι».

Για το γεγονός ότι ο Άρης σημείωσε επτά γκολ μετά από 40 χρόνια, είπε: «Από τη φύση της η ομάδα είναι επιθετική. Για μένα το σπουδαιότερο ήταν η βοήθεια που είχαμε απ’ έξω (σ. σ. κόσμος) και μετά από ένα σημείο γίναμε ένα σαν ομάδα. Μετά, είχαμε συγκέντρωση, διατηρήσαμε το ίδιο επίπεδο δουλειάς. Ξέρετε, μπορεί το σημερινό σκορ να ανταποκρίνεται στην εικόνα του αγώνα. Ο αντίπαλος ήταν σε διακοπές, έτσι φαινόταν, δεν υπήρχε κίνητρο. Απλά είμαστε ευχαριστημένοι με την επιθετικότητα της ομάδας και για τον τρόπο με τον οποίο προσπαθεί να κερδίσει το παιχνίδι».

Για το αν θα εκτελέσει ξανά ο Σιώπης δύο πέναλτι σ’ έναν αγώνα, είπε: «Γιατί όχι. Να ξέρετε ότι ήταν εντολή από πριν, αν κερδίσουμε πέναλτι ο Μανώλης να είναι ο ένας από τους τρεις εκτελεστές».