Οι παλιές αγάπες, ο "παράδεισος" Α.Ε.Κ. και ο τελικός!

Γιώργος Τσακίρης
Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για Αραούχο και Βράνιες, για την Ένωση που αποτελεί την Γη της Επαγγελίας τους, για την ανικανότητα πολιτείας και ΕΠΟ, ενώ έχει υστερόγραφα...

100% Επιστροφή* χρημάτων Φιορεντίνα - Σασουόλο! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Χρόνια πολλά σε όλους με υγεία σε εσάς και σε όλα τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Να είστε πάντα ευτυχισμένοι και πλούσιοι σε αγάπη για να τη μοιράζεστε με όλους τους ανθρώπους... Ο Χριστός αυτό μας δίδαξε και είτε πιστεύει κανείς είτε όχι δεν μπορεί να μην εκτιμά και σέβεται το λόγο του...
Πάμε στα... δικά μας! Τούτες τις μέρες ασχολούμαστε με δύο πρόσωπα για τα οποία (και τα δύο) σας είχαμε ενημερώσει από το gazzetta.gr σχετικά με το γεγονός ότι η ΑΕΚ τους έχει πάντα στα ραντάρ της και θα επιδιώξει να τους ντύσει ξανά στα κιτρινόμαυρα. Έχοντας τεράστιο σύμμαχο τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές, τους Αραούχο και Βράνιες.
Είναι γεγονός ότι για τις... παλιές αγαπάς η ΑΕΚ είναι ο "παράδεισος". Μοιάζει σε αγωνιστικό επίπεδο να συνιστά -ειδικά γι αυτούς τους δύο, αλλά όχι μόνο- την Γη της Επαγγελίας. Το πιο σημαντικό είναι ότι οι ίδιοι το πιστεύουν και έχουν μπει στη διαδικασία να θεωρούν ως μονόδρομο επιτυχίας και προσωπικής αγωνιστικής απογείωσης την Ένωση. Κάτι που μετατρέπει σε ιδανικό σενάριο για την ΑΕΚ το come back των δύο πρωταθλητών με την κιτρινόμαυρη φανέλα!
Προφανώς και η Ένωση θα πρέπει να προσπαθήσει και να τους φέρει και πάλι πίσω και τους δύο. Με τη διαφορά ότι προσωπικά εκτιμώ ότι οφείλει να το κάνει έχοντας κλειδώσει ότι θα επιλεχθεί μια οψιόν αγοράς της οποίας θα γίνει δεδομένα χρήση! Δεν έχει νόημα να το κάνει διαφορετικά και να ψάχνεται κάθε καλοκαίρι για τους ιδανικούς. Ειδικά όταν τους γνωρίζει και τους έχει στο... χέρι της.
Μην ξεχνάμε ότι αυτό το καλοκαίρι μπαίνουν οι βάσεις του ρόστερ για την ομάδα που θα μπει στην "Αγιά Σοφιά", στο σπίτι μας, το οποίο έχουμε στερηθεί από το 2003. Το προσπερνάμε αυτό το γεγονός τόσο εύκολα κι ας πρόκειται για την ομάδα η οποία προσπαθεί να είναι ανταγωνιστική χωρίς τη δική της έδρα σε σχέση με τους βασικούς της αντιπάλους... Πολύ σημαντική παράμετρος που σκοπίμως θάβεται!
Δεν φτάνουν όμως μόνο οι δύο. Βράνιες και Αραούχο είναι σημαντικοί και απαραίτητοι. Αλλά όπως έχουμε γράψει και άλλες φορές απαιτούνται και σούπερ εξτρέμ, ένα δεξί μπακ και ένας χαφ σαν τον Ντιένγκ σε αγωνιστικά χαρακτηριστικά χωρίς να γνωρίζουμε αν θα πιάσει και αυτός αφού στο Αλγέρι έπαιζε και θα θέλει χρόνο προσαρμογής. Όλα αυτά με τα τωρινά δεδομένα και χωρίς να έχουμε παραχωρήσεις - αποχωρήσεις.
Με δεδομένο άλλωστε ότι η ΑΕΚ δεν θα έχει τη δυνατότητα στήριξης και βοήθειας από τον κόσμο της στα δύο (εφόσον κάνει το χρέος της στην Λιβαδειά) προκριματικά ματς για το Europa League, θα πρέπει να περιοριστεί το όποιο ρίσκο με αγωνιστικά δεδομένα. Πιο απλά δεν μπορούσα να το εξηγήσω θαρρώ και εκτιμώ ότι το γνωρίζουν στη διοίκηση και ξέρουν τι πρέπει να κάνουν...
Από κει και πέρα αυτό το διάστημα στο ρεπορτάζ πρωταγωνιστούν και τα μαντάτα που αφορούν τον τελικό Κυπέλλου. Αν κρίνουμε από όσα λένε οι άνθρωποι που γνωρίζουν το ρεπορτάζ από την πλευρά της Πολιτείας, ο Βασιλειάδης και η Κυβέρνηση δεν θέλουν κόσμο στον αγώνα και είμαστε σε προεκλογική περίοδο οπότε... Δεν αντιλαμβάνονται καν ότι συνιστά αποτυχία τους το γεγονός να διεξαχθεί ο τελικός χωρίς κόσμο!
Όπως και στην ΕΠΟ φυσικά που δεν κάνουν τίποτα για να αλλάξουν τα δεδομένα. Για παράδειγμα αφού διαπιστώνουν ότι δεν μπορούν να οργανώσουν έναν τελικό με κόσμο και των δύο ομάδων αν σε αυτόν έχουν προκριθεί ΑΕΚ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και Άρης, θα μπορούσαν να πάνε σε μοντέλο διπλών τελικών στις έδρες κάθε αντιπάλου χωρίς φιλοξενούμενους οπαδούς.
Τόσο απλά και εύκολα. Αφού γνωρίζουν ότι το μεγαλύτερο ενδεχόμενο είναι να βρεθούν στον τελικό ομάδες από το παραπάνω γκρουπ και πολύ περισσότερο να παίξουν μεταξύ τους. Άρα θα έπρεπε να το έχουν αλλάξει, να πάμε σε διπλούς τελικούς και να λύσουν το πρόβλημα προτού καν υπάρξει. Αλλά δεν θέλουν! Ή το χειρότερο δεν μπορούν και έχουν δεν μπορούν καλύτερα να μην υπάρχουν στην ποδοσφαιρική ζωή μας!
Όπως και να χει θέλω να πιστεύω ότι στο τέλος θα επικρατήσει η λογική και θα αποφευχθεί η ξεφτίλα παγκοσμίως... Ωστόσο πρέπει να το καταλάβουν ότι θα πρόκειται για εξευτελισμό της χώρας, της ίδιας της Κυβέρνησης και της ΕΠΟ η διεξαγωγή ενός ακόμη τελικού χωρίς κόσμο...
Υγ: Πριν τον τελικό της 11ης Μαΐου υπάρχει μια πολύ σημαντική υποχρέωση για την ΑΕΚ. Ο αγώνας στην Λιβαδειά που πρέπει να κερδίσει η ομάδα και θα πρέπει να έχει και σημαντική στήριξη και παρουσία του κόσμου για να εμπεδώσουν όλοι τη σημασία της νίκης αυτής και ταυτόχρονα έπειτα για τον τελικό! Κι ελπίζω αυτή τη φορά να μην υπάρχει θέμα να πάει ο κόσμος στα... βουνά, στα νεκροταφεία και στις βεράντες των φιλόξενων Βοιωτών.
Υγ2: Γράφω ξανά και ελπίζω να το καταλάβουν κάποτε αν και πως; Θα πρέπει να σταματήσει αυτή η... πολεμική διάθεση από όλους στο χώρο μας σχετικά με την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ. Δεν είναι δυνατόν να γράφουν συνέχεια με τέτοιο "μίσος" άνθρωποι που ούτως ή άλλως δεν ξέρουν να γράφουν και το κυριότερο εξυπηρετούν σκοπούς αφού όλοι τους εργάζονται και σε ΜΜΕ του αφεντικού τους. Έχει παραγίνει το κακό και δεν υπάρχει μέτρο... Την επόμενη θα γράψω πολύ στοχευμένα μπας και καταλάβουν, αν και δεν ευθύνονται που δεν μπορούν!
Υγ3: Η ΑΕΚ από φέτος μετράει αντίστροφα για την απογείωσή της στο ποδόσφαιρο. Διότι αυτή δεν έρχεται μέσω ενός τίτλου και μόνο. Ένα πρωτάθλημα και ένα κύπελλο όντως συνιστούν εφήμερες χαρές αν δεν συνοδεύονται από γεγονότα που αφορούν την γιγάντωση του club όπως είναι το γήπεδο και ένα προπονητικό κέντρο απ τα κορυφαία στην Ευρώπη με όσα θα υπάρχουν σε αυτό... Μέσα από αυτά οι τίτλοι θα είναι απλά η σφραγίδα της καταξίωσης.
Υγ4: Στο μπάσκετ ενισχύθηκε η ομάδα όσο και όπως έπρεπε για να μπορέσει να διεκδικήσει τη συμμετοχή της σε έναν τελικό πρωταθλήματος. Θα είναι και πάλι υπέρβαση αν τα καταφέρει, αλλά πλέον θα μπορεί να το προσπαθήσει. Κάθε χρόνο βήμα παραπάνω. Όμως πρέπει ο κόσμος να στηρίξει, να είναι δίπλα της, να χειροκροτήσει και στη στραβή... Στο ματς με τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα ήταν απαράδεκτη η εικόνα προσέλευσης γιατί είχαμε 3 απουσίες των καλύτερων παικτών μας και δεν θα κερδίζαμε. Όμως στήριξη στην ομάδα μας δεν σημαίνει μόνο στις χαρές ή εκει που ελπίζουμε ότι θα κερδίσουμε. Κι αν έχουμε ξεχάσει τι έχουμε ζήσει στο τμήμα αυτό, δείτε τον ΠΑΟΚ και όσα απίθανα συμβαίνουν εκεί που δεν πληρώνει άνθρωπος! Έχουμε την ευλογία να το κάνει ο Αγγελόπουλος και δεν πρέπει να βγάλουμε μόνοι μας τα μάτια μας με τα δικά μας χέρια...
Υγ5: Χάθηκε ένας συνάνθρωπος στην Καλαμάτα που έκανε τη δουλειά λόγω της βλακείας του σαιτοπόλεμου. Πήγε για τη δουλειά του και κάλυπτε το γεγονός και δεν θα ξαναγυρίσει πίσω. Ο Θεός να δώσει κουράγιο όσο γίνεται στην οικογένειά του και όσους τον αγαπάνε. Φαντάζομαι αυτά είναι πιο σοβαρά από επεισόδια στα γήπεδα και όμως δεν απασχολούν όσο θα έπρεπε συγκριτικά. Αν είναι δυνατόν!!! Ούτε φαντάζομαι ότι το επόμενο Πάσχα θα διεξαχθεί χωρίς κόσμο...