ΠΑΟΚ: «Πράσινο φως» και από την Περιφέρεια για τη «Νέα Τούμπα»

Σταύρος Σουντουλίδης
Μετά την επιτροπή ποιότητας ζωής του δήμου Θεσσαλονίκης και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προχώρησε σήμερα (19/4) στην έγκριση του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου για τη νέα Τούμπα.

Επιστροφή χρημάτων* στο Ρεάλ Μαδρίτης - Παναθηναϊκός και σούπερ αποδόσεις στη Euroleague από τη Vistabet.gr. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Το Μητροπολιτικό Συμβούλιο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συνεδρίασε την Παρασκευή (19/4) και παρείχε θετική ψήφο στην εκπόνηση του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου για το νέο γήπεδο στη Τούμπα.

Με εξαίρεση το ΚΚΕ, που ψήφισε λευκό, η πρόταση υπερψηφίστηκε από όλες τις παρατάξεις που συμμετέχουν στο Μητροπολιτικό συμβούλιο της Περιφέρειας, άλλωστε όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης στο ΕΧΣ για τη νέα Τούμπα δεν προβλέπεται το γκρέμισμα καμιάς από τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις (σχολεία, κολυμβητήριο, πολιτιστικό κέντρο δήμου) της περιοχής, παρά μόνο ορίζει ότι αν αυτό κριθεί σκόπιμο να γίνουν κάποιες εικαστικές παρεμβάσεις προκειμένου η τελική εικόνα του όλου έργου να είναι ομοιόμορφη.

Επίσης, ξεκαθαρίστηκε ότι το νέο γήπεδο θα είναι φιλικό προς το περιβάλλον, λειτουργικό και προσβάσιμο στους κατοίκους της περιοχής και όχι μόνο όλες τις ημέρες της εβδομάδας και όχι μόνο τις ημέρες των αγώνων του ΠΑΟΚ.

«Η σημερινή ιστορική απόφαση του Μητροπολιτικού Συμβουλίου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να παρέχει θετική ψήφο στην εκπόνηση του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου για το νέο γήπεδο στη Τούμπα, αποτελεί ορόσημο στην ιστορία του “δικέφαλου” του Βορρά. Λίγες μόνο ώρες πριν την στέψη του ΠΑΟΚ ως πρωταθλητή Ελλάδος για το 2019, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας βάζει τη δική της σφραγίδα στην υλοποίηση ενός μεγαλόπνοου σχεδίου το οποίο συμβάλλει καθοριστικά στην αναβάθμιση του αστικού ιστού και κατ’ επέκταση στην ποιότητα ζωής των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

Η κατασκευή του νέου γηπέδου της Τούμπας δεν αφορά μόνο τον ΠΑΟΚ και τους χιλιάδες οπαδούς του αλλά τη Θεσσαλονίκη γενικότερα. Και αυτό γιατί η πόλη μας είχε δεκαετίες να δει την υλοποίηση ενός ανάλογου έργου με πολυεπίπεδη σημασία και πολλαπλασιαστικά οφέλη.

Αποτελούσε, λοιπόν, υποχρέωση όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ως ενεργοί και υγιώς σκεπτόμενοι πολίτες, να σταθούμε δίπλα σε μια ιδιωτική πρωτοβουλία που φέρνει την ευρύτερη περιοχή της Τούμπας μπροστά σε μια νέα εποχή προόδου. Η κατασκευή του νέου γηπέδου είναι ένα στοίχημα το οποίο πρέπει να κερδηθεί και θα κερδηθεί», ανέφερε σε δηλώσεις του ο περιφερειακός σύμβουλος, αρμόδιος για θέματα αθλητισμού, Βασίλης Ανατολίτης.