Τα 47 που έγιναν 2,5 και... βλέπουμε στον Παναθηναϊκό κι η απόλυτη αδιαφάνεια!

Νίκος Αθανασίου
Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για το σίριαλ με τον Παϊρότζ που όσο περνάει ο καιρός τόσο πιο κακούγουστο γίνεται για τον Παναθηναϊκό.

Η τηλεοπτική σεζόν ξεκίνησε! Η μυθοπλασία έχει και πάλι την τιμητική της, καθώς οι περισσότεροι σταθμοί έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στα ελληνικά σίριαλ μετά από αρκετά χρόνια, αφήνοντας στην άκρη τα σχεδόν... πατροπαράδοτα τούρκικα και τα υπόλοιπα εισαγόμενα χαμηλής ποιότητας θεάματα! Έτσι, λοιπόν, καθημερινά στους τηλεοπτικούς μας δέκτες βλέπουμε διάφορα σίριαλ και σίγουρα θα μπορούσε να βρει θέση σε ένα από τα προγράμματα των καναλιών(κατά προτίμηση σε εκείνο του Φαλήρου) και εκείνο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός με τον Παϊρότζ, αυτό το δίχως τέλος... love story, το οποίο δεδομένα θα ήταν γυρισμένο στο απόλυτο σκοτάδι για να ταιριάζει ταμάμ στα όσα συμβαίνουν εδώ και περίπου μισό χρόνο στην όλη ιστορία!

Από που να το πρωτοπιάσεις. Εδώ και περίπου δύο μήνες τόσο ο Γιάννης Αλαφούζος όσο και η πλευρά του Παϊρότζ και του Βίκτωρα Ρέστη διαρρέουν πως η συμφωνία είναι δεδομένη. Πως απομένουν λεπτομέρειες και είμαστε στο στάδιο των ανακοινώσεων. Συναντήσεις, ξανά συναντήσεις, παρακολούθηση αγώνα στο ΟΑΚΑ από τον Ταϊλανδό broker και τον Γκραντ, νέες διαρροές, επικοινωνιακά τρικ και από ουσία και διαφάνεια... τίποτα! Το απόλυτο μηδέν!

Κανείς δεν ξέρει επίσημα ποιους εκπροσωπεί ο Παϊρότζ έξι μήνες μετά(ανεπίσημα είναι πλέον είναι ξεκάθαρο), κανείς δεν ξέρει ποιοι και πως θα βάλουν λεφτά στα ταμεία της ΠΑΕ, κανείς δεν ξέρει τι προβλέπει αυτή η περιβόητη συμφωνία που... έρχεται ανάμεσα στις δύο πλευρές, κανείς δεν γνωρίζει τι θέλει να κάνει το εν λόγω επενδυτικό σχήμα στον Παναθηναϊκό και ποιο είναι το σχέδιό του.

Η απόλυτη αδιαφάνεια...

Τι γνωρίζουμε και μάλιστα αποτελούν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι κάτι δεν πάει καλά στην όλη ιστορία ή έστω γεμίζει με ερωτηματικά τον κόσμο του Παναθηναϊκού, ο οποίος κανονικά θα έπρεπε να χαίρεται αλλά δεν μπορεί να το κάνει, βλέπωντας συνεχώς... περίεργα πράγματα;
Στην πρώτη επίσημη τοποθέτηση της Panasia η πρόταση έκανε λόγο για άμεση εισροή 47 εκατομμυρίων ευρώ στα ταμεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Στοιχείο που έκανε την κοινή γνώμη να δει με θετικό μάτι την μεταβίβαση των μετοχών, μιας και με αυτό το ποσό το «τριφύλλι» θα έσβηνε σημαντικό κομμάτι των χρεών και θα έφτιαχνε ένα ανταγωνιστικότατο σύνολο. Θα ήταν ευχής έργον να έμπαιναν τόσα «ζεστά» χρήματα στο «τριφύλλι».

Τα άμεσα 47 έγιναν ΑΜΚ 20 εκατομμυρίων μέσα στο καλοκαίρι που κάλυψε σε μεγάλο ποσοστό ο Γιάννης Αλαφούζος για να προχωρήσει το deal και πλέον τα άμεσα 47 έγιναν συμμετοχή στην ΑΜΚ των 10 εκατομμυρίων ευρώ και αυτή... τμηματικά με τα 2.5 να μπαίνουν τώρα αν και εφόσον υπάρξει οριστική συμφωνία με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ! Κάπου στην διαδρομή έχουν χαθεί 40 εκατομμύρια ευρώ από την αρχική επένδυση και αυτό μόνο ενθαρρυντικό δεν είναι!

Ο Ταϊλανδός broker έχει έρθει τόσες φορές στην Αθήνα και ούτε σε μία επίσκεψη δεν έκρινε φρόνιμο να βγει μπροστά στις κάμερες και να δώσει εξηγήσεις για μία σειρά από σημαντικά θέματα που απασχολούν τον κόσμο της ομάδας, στην οποία θέλει να επενδύσει. Τόσο καιρό τα πάντα βρίσκονται στο σκοτάδι και πραγματικά προκαλεί απορία το γιατί η Panasia και ενώ η όλη διαχείριση της κατάστασης της προκαλεί σοβαρό πρόβλημα, συνεχίζει με την ίδια τακτική που μόνο... σκιές δημιουργεί.

Σαν να μην φτάνουν τα παραπάνω, είναι πλέον ξεκάθαρο πως ακόμη και αν ο Παϊρότζ εμφανίσει κάποια χρήματα στην ΠΑΕ, ο Γιάννης Αλαφούζος θα συνεχίσει να είναι για αρκετό καιρό ακόμη ο μεγαλομέτοχος της εταιρίας, γεγονός που δεν βοηθά ούτε ουσιαστικά ούτε και επικοινωνιακά, ώστε να εμφανιστεί μία πραγματικά και ελπιδοφόρα αλλαγή σελίδας στον σύλλογο.

Αυτά προς το παρόν και ραντεβού την Κυριακή στο ΟΑΚΑ, σε μία ποδοσφαιρική γιορτή, όπως πρέπει να είναι κάθε φετινό εντός έδρας παιχνίδι αυτής της έκδοσης του Παναθηναϊκού...