Φιλική νίκη του Άρη στον Βόλο

Βασίλης Βλαχόπουλος
Ο Άρης επικράτησε με 0-1 του Ολυμπιακού Βόλου σε φιλικό παιχνίδι το οποίο πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Θεσσαλίας.

Ο Πάκο Ερέρα χρησιμοποίησε το συγκεκριμένο φιλικό παιχνίδι με σκοπό να δώσει χρόνο συμμετοχής σε παίκτες οι οποίοι δεν έχουν ρόλο βασικού και δεν χρησιμοποιήθηκαν στον χθεσινό(18/8) φιλικό αγώνα με τον ΠΑΣ είτε έπαιξαν ελάχιστα. Ο Ισπανός επέλεξε και πάλι μια διάταξη 4-2-3-1 με τους Κωνσταντινίδη, Μενέντεζ στα αμυντικά άκρα και τους Μπαγκαλιάνη, Σταμπουλίδη στο κέντρο της άμυνας. Ιντζόγλου-Παυλίδης ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, ο Κολάσο τοποθετήθηκε αριστερά και ο Μιλούνοβιτς δεξιά. Ο Κλεμέντε είχε ρόλο επιτελικού μέσου, πίσω από τον Ναζλίδη που ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Ολυμπιακός Βόλου είχε τον έλεγχο του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο αλλά και αρκετές ευκαιρίες για να σκοράρει, σε αντίθεση με τον Άρη ο οποίος αντιμετώπισε πρόβλημα στην ανάπτυξή του και γενικώς ήταν ορατή δια γυμνού οφθαλμού η έλλειψη συνοχής. Οι «κίτρινοι» απείλησαν στο 21ο λεπτό με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μιλούνοβιτς για να ακολουθήσουν διαδοχικές χαμένες ευκαιρίες για τους γηπεδούχους με τους Σερτζίνιο, Ναζί και Σαχινίδη καθώς ο Αναγνωστόπουλος ήταν αποτελεσματικός. Γενικώς ο τερματοφύλακας του Άρη βρέθηκε σε πολύ καλή μέρα.

Ο Πάκο Ερέρα θέλησε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του στο δεύτερο ημίχρονο με την είσοδο του Δημήτρη Διαμαντόπουλου και στην πρώτη επαφή του με την μπάλα, ο έμπειρος επιθετικός έκανε το 1-0 στο 53ο λεπτό έπειτα από σέντρα του Μιλούνοβιτς. Γενικά στο δεύτερο ημίχρονο έπεσε ο ρυθμός, ο Ολυμπιακός Βόλου δεν είχε την ίδια δημιουργικότητα, ενώ και ο Άρης λειτούργησε καλύτερο στον ανασταλτικό τομέα. Η σπουδαιότερη ευκαιρία για τους γηπεδούχους σημειώθηκε στο 59ο λεπτό όπου μετά από κεφαλιά του Νόνη, ο Καντιμοίρης απομάκρυνε εντυπωσιακά.

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ(Αμανατιδης): Γιακουμής, Σάββας, Μπουτζίκος, Λεάντρο, Οικονομόπουλος, Ρόκας, Σερτζίνιο, Ναζίμ, Σαχινίδης, Ευθυμιάδης, Ζγκούρι

Για τον Ολυμπιακό Βόλου αγωνίστηκαν στο δεύτερο ημίχρονο Λώττας, Φλίγκος, Παπουτσογιαννόπουλος, Πάλιουρας, Σκοπελίτης, Κόλα, Κωνσταντίνου, Μαργαρίτης, Παπαϊωάννου

ΑΡΗΣ(Ερέρα): Αναγνωστόπουλος(46’ Καντιμοίρης), Κωνσταντινίδης, Μπαγκαλιάνης, Σταμπουλίδης, Μενέντεθ(88’ Μπακουτσής), Ιντζόγλου, Παυλίδης, Κολάσο, Μιλούνοβιτς, Ναζλίδης(62’ Μπουλγκουρίδης), Κλεμέντε(46’ Διαμαντόπουλος)

*Στο ημίχρονο του αγώνα τιμήθηκαν οι Θόδωρος Καρυπίδης, Πάκο Ερέρα, ο πρώτος για την προσφορά του στον Άρη και ο δεύτερος ως πρόσωπο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.