Ένας «Ταύρος» για τη γραμμή κρούσης της ΑΕΚ (vids)

Δημήτρης Βέργος
Η ΑΕΚ φέρνει τον Λούκας Μπογέ με τη μορφή δανεισμού από την Τορίνο και το gazzetta.gr γράφει για τον δυναμικό Αργεντινό επιθετικό που ψάχνει το «μπαμ» στην καριέρα του στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Στο ποδόσφαιρο της Αργεντινής οι «ετικέτες» και τα παρατσούκλια συνηθίζονται. Δεν υπάρχει ποδοσφαιριστής και ειδικά ταλέντο στη χώρα που να μην συνοδεύεται από ένα προσωνύμιο. Ο Λούκας Μπογέ, ο 22χρονος Αργεντινός επιθετικός που κλείνει η ΑΕΚ με τη μορφή δανεισμού από την Τορίνο, δεν θα μπορούσε φυσικά να αποτελεί εξαίρεση.

Για ανταγωνιστικές αποδόσεις, άκου τη θεία Βίστα!

Το χαρακτηριστικό της δύναμης στο παιχνίδι του ήταν εμφανές από τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στις ακαδημίες της Ρίβερ Πλέιτ. Ήταν 11 χρονών όταν εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής των «Εκατομμυριούχων». Χάρη σε αυτό το στοιχείο του αναδείχθηκε και στη συνέχεια τον αποκάλεσαν «Τανκ» και «Ταύρο», κερδίζοντας στα 18 του ένα επαγγελματικό συμβόλαιο στη Ρίβερ και μια θέση στην πρώτη ομάδα.

Ο Μπογέ στα γήπεδα της Αργεντινής αποκτάει σημαντική εμπειρία, παίρνοντας αρκετές συμμετοχές από μικρή ηλικία τόσο στη Ρίβερ, όσο και στη Νιούελς, στην οποία μετακινείται με τη μορφή δανεισμού. Αγωνίζεται τόσο ως εξτρέμ, όσο και στην κορυφή της επίθεσης και η δυναμική φυσική του παρουσία πραγματικά ξεχωρίζει. Το μόνο που του λείπει είναι το γκολ, ωστόσο αυτό δεν του στερεί τη δυνατότητα να δοκιμάσει στην Ευρώπη. Η Τορίνο τον κάνει δικό της με συμβόλαιο ως το 2020 και κατευθείαν τον ρίχνει στα βαθιά, δίνοντας του φανέλα βασικού στη Serie A.

Ο Αργεντινός επιθετικός ολοκληρώνει μια γεμάτη σεζόν με την Τορίνο μετρώντας 30 συμμετοχές, αλλά μόλις ένα γκολ και δύο ασίστ. Βέβαια, όπως και στην Αργεντινή, έτσι και στην «Γκρανάτα» παίζει αρκετά στα πλάγια. Γι' αυτόν τον λόγο άλλωστε, μετά από ένα διάστημα, ο Σίνισα Μιχαΐλοβιτς του είχε ζητήσει να κάθεται μετά τις προπονήσεις προκειμένου να επικεντρωθεί και να δουλέψει περισσότερο στα τελειώματα των φάσεων με το δεξί του πόδι.

Η δεύτερή του σεζόν στο Τορίνο δεν θα είναι η ίδια καθώς χάνει τη θέση από την ενδεκάδα και χρησιμοποιείται μόνο ως αλλαγή στο τελευταίο τέταρτο για να φρεσκάρει την επιθετική γραμμή της ομάδας. Καταλαβαίνει και ο ίδιος ότι έχει χάσει έδαφος και τον Ιανουάριο η ευκαιρία της Θέλτα προκύπτει στον ορίζοντα. Στο Βίγο, ο Μπογέ παίρνει περισσότερα λεπτά συμμετοχής, αλλά και πάλι δεν καταφέρνει να κερδίσει τη θέση του στο αρχικό σχήμα, πραγματοποιώντας 13 συμμετοχές στην Primera Division, κυρίως ως αλλαγή.

Ο Μπογέ αποτελεί έναν παίκτη που έχει χρησιμοποιηθεί περισσότερο στην καριέρα του στα πλάγια και γι' αυτό αναζητεί την αυτοπεποίθηση στα τελειώματα των φάσεων. Τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού του, πάντως, ταιριάζουν στα «θέλω» του Μαρίνου Ουζουνίδη, καθώς ο 22χρονος Αργεντινός επιθετικός έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει σε διαφορετικές θέσεις στην επίθεση και να παίξει συνδυαστικό ποδόσφαιρο εκμεταλλευόμενος την τεχνική του κατάρτιση. Στα συν αποτελεί φυσικά και το γεγονός ότι για την ηλικία του διαθέτει εμπειρία καθώς σχεδόν σε κάθε σεζόν είχε γεμάτες χρονιές, μετρώντας την τελευταία τετραετία συνολικά 115 εμφανίσεις (είτε βασικός, είτε ως αλλαγή) με επτά γκολ και επτά ασίστ.

Τοποθετεί σωστά το σώμα του (1,83μ.), και εκμεταλλευόμενος τη δύναμή του βοηθάει στο πρέσινγκ και στις αντεπιθέσεις κάνοντας αρκετή δουλειά μέσα στο γήπεδο. Έχει καλό κράτημα της μπάλας και ψάχνει το «μπαμ» στην καριέρα του που θα του δώσει την απαραίτητη ώθηση για να κάνει το βήμα παραπάνω. Μένει να φανεί, φυσικά, σε ποια θέση θα χρησιμοποιηθεί στην ΑΕΚ, εάν δηλαδή προορίζεται για την κορυφή ή για τα πλάγια. Το κίνητρό του να πετύχει και η... δίψα του για διάκριση στον τρίτο του χρόνο στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο θεωρούνται πάντως δεδομένα.