Ολυμπιακός: Από τον Τόμας Μίλερ στον…Λάζαρο!

Ο Κ. Νικολακόπουλος επισημαίνει μέσα από το blog του στο gazzetta κάποια πράγματα γύρω από τον Ολυμπιακό και τον Χριστοδουλόπουλο…

Ένας ποδοσφαιριστής κατά τη φετινή σεζόν έβαλε τρία γκολ στον Ολυμπιακό-αναφέρομαι σε όλες τις διοργανώσεις.

Κι αυτός ήταν ο Χριστοδουλόπουλος! Ο Λάζαρος σκόραρε δύο φορές στο 3-2 της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ για το πρωτάθλημα και μία φορά στο 2-1 της ΑΕΚ στο Κύπελλο (τα γκολ με όλους τους τρόπους: φάουλ, σουτ, κεφαλιά).

Ο Ντοστ της Σπόρτινγκ έβαλε φέτος δύο γκολ στον Ολυμπιακό στο 3-1 της Σπόρτινγκ στη Λισαβώνα. Και ο Αμπουμπακάρ (νυν σέντερ φορ της νέας πρωταθλήτριας Πορτογαλίας Πόρτο) πέρσι άλλα δύο γκολ, στο 1-1 της Μπεσίκτας στο Καραϊσκάκη και στο 4-1 στην Κωνσταντινούπολη.

Πρέπει να πάμε σχεδόν τρία χρόνια πίσω, το φθινόπωρο του 2015, για να βρούμε άλλους παίκτες πλην του Λάζαρου, που έχουν κι αυτοί σημειώσει τρία γκολ εις βάρος του Ολυμπιακού μέσα σε μία σεζόν: ο Γερμανός Τόμας Μίλερ της Μπάγερν (δύο στο 3-0 στο Καραϊσκάκη και ένα στο 4-0 στο Μόναχο) και ο Γάλλος Ζιρού της Άρσεναλ (με το χατ τρικ στο 3-0 των Άγγλων μέσα στον Πειραιά).

Και να πάμε ακόμη πιο πίσω, το φθινόπωρο του 2014, για να βρούμε κάποιον να έχει σκοράρει τέσσερις φορές σε μία σεζόν κατά του Ολυμπιακού: ο Μάντζουκιτς της Ατλέτικο Μαδρίτης (ένα γκολ στο 3-2 του Ολυμπιακού στον Πειραιά και τρία στο 4-0 των Ισπανών στη Μαδρίτη). Λίγους μήνες πριν, τον Φλεβάρη του 2014, ο Φαν Πέρσι του είχε κάνει χατ τρικ στο 3-0 της Γιουνάϊτεντ στο Μάντσεστερ.

Εδώ και τέσσερα ολόκληρα χρόνια δεν υπήρχε παίκτης ελληνικής ομάδας να έχει βάλει τόσα πολλά (τρία) γκολ κατά του Ολυμπιακού σε μία σεζόν! Προηγούμενος παίκτης με παρόμοιο ρεκόρ κατά του Ολυμπιακού σε μία σεζόν ήταν ο Κλάους Αθανασιάδης, που το 2013-14 έβαλε τρία γκολ σε τρεις διαφορετικούς αγώνες (στο 1-1 για το πρωτάθλημα στην Τούμπα και στα δύο ματς Κυπέλλου, στο 2-1 του Ολυμπιακού στον Πειραιά και στο 1-0 του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη). Εκείνα τα τρία γκολ νομίζω ήταν που έδωσαν την εξτρά ψυχολογία στον Κλάους να κάνει άλλες δύο καλές σεζόν, με συνολικά 31 γκολ σε πρωτάθλημα-Κύπελλο-Ευρώπη: 18 το 2014-15 και 13 το 2015-16.

Είναι λοιπόν ένα από τα παράσημα της καριέρας του Χριστοδουλόπουλου αυτό το «τρία γκολ σε μία σεζόν κατά του Ολυμπιακού». Όπως είναι παράσημο ότι έχει παίξει στην καριέρα του μόνο σε μεγάλες ομάδες (στις τέσσερις) της Ελλάδας και σε τρεις στην Α΄ κατηγορία της Ιταλίας. Ότι έχει παίξει σε τελική φάση Μουντιάλ (δύο παιχνίδια βασικός επί Σάντος, στην Βραζιλία). Ότι έχει πάρει δύο πρωταθλήματα (με Παναθηναϊκό, ΑΕΚ) κι ένα Κύπελλο (νταμπλ με τον ΠΑΟ).

Έχει τα γαλόνια του ο Λάζαρος, δεν είναι κανένας τυχαίος. Απλά στον Ολυμπιακό ο κάθε παίκτης, όσες παραστάσεις κι αν έχει κι όσα παράσημα κι αν έχει κερδίσει, δίνει πάντα εξετάσεις, σε κάθε παιχνίδι. Κι αυτό πρέπει να το έχει υπόψιν του ο Χριστοδουλόπουλος.

Άλλωστε, έχει ακόμη καιρό μπροστά του να βάλει κι άλλα γαλόνια…