Κάναντι στο gazzetta.gr: «Περήφανος για το βραβείο και τον Ατρόμητο!» (gTV)

Δημήτρης Ρούσσος
Ο Νταμίρ Κάναντι ψηφίστηκε από το gazzetta.gr ως ο κορυφαίος προπονητής του πρωταθλήματος και υπογράμμισε την περηφάνεια του για το βραβείο, καθώς και για όσα κατάφερε ο Ατρόμητος στη φετινή σεζόν.

Αναμφίβολα, ο Νταμίρ Κάναντι αποτελεί ένα από τα «πρόσωπα» της Superleague Σουρωτή για τη σεζόν που μόλις ολοκληρώθηκε! Ο Αυστριακός τεχνικός βρέθηκε για πρώτη φορά εκτός της πατρίδας του για να δουλέψει και τα αποτελέσματα του Ατρόμητου σε μια χρονιά-ορόσημο για τον σύλλογο τον καθιστούν απόλυτα πετυχημένο!

Παίρνοντας «θέση εκκίνησης» το καλοκαίρι του 2017 στον πάγκο των Περιστεριωτών, συνάντησε ποικίλλες δυσκολίες, αγωνιστικές και μη. Αναφορικά με το ποδοσφαιρικό κομμάτι, το «αστέρι» είδε το ρόστερ του να αποκτά τη μορφή με την οποία «θάμπωσε» την ποδοσφαιρική Ελλάδα πολύ αργά, μόλις στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου. Οι κινήσεις όμως που συμπλήρωσαν το ρόστερ ήταν... μια και μια, με τους παίκτες να συνθέτουν σε χρόνο-ρεκόρ ένα σύνολο ικανό για μεγάλες νίκες και διακρίσεις, όπερ και εγένετο.

Στα εξωαγωνιστικά, βίωσε μέχρι και τη ληστεία του σπιτιού του στη Γλυφάδα, στις 2 Σεπτεμβρίου, όντας μάλιστα μέσα στο σπίτι και νιώθοντας τον τρόμο σε μια νέα χώρα, σε μια νέα οικεία και σε ένα περιβάλλον πρωτόγνωρο για τον ίδιο.

Ο ίδιος πάντως δεν αναφέρεται σε αυτά, παραβλέποντάς το μετά από τόσους μήνες, όπως και τα εμπόδια που συνάντησε μέχρι να κάνει τον Ατρόμητο να παίζει όπως τον φανταζόταν. Η μια μεγάλη νίκη διαδέχθηκε την άλλη, το μέτριο ξεκίνημα των «μεγάλων» και τα εντυπωσιακά «διπλά» σε Καραϊσκάκη και ΟΑΚΑ έφεραν τους Περιστεριώτες στην κορυφή της βαθμολογίας, στην οποία μάλιστα δεν είχαν πρόβλημα να παραμείνουν για χρόνο ικανό ώστε να χαρακτηριστούν ως και πιθανή ελληνική Λέστερ, με όνειρα τίτλου!

Τελικά, η υπέρβαση σε τέτοιο βαθμό δεν επιτεύχθηκε, ωστόσο ποιος μπορεί να ισχυριστεί πως η σεζόν δεν θα μείνει αξέχαστη στους οπαδούς της ομάδας, που την καμάρωσαν να παίζει όμορφο ποδόσφαιρο, να πραγματοποιεί υψηλές «πτήσεις» και να γνωρίζει μόλις 3 ήττες σε 8 παιχνίδια απέναντι σε ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό! Παράλληλα, μένοντας αήττητος στις πρώτες 10 αγωνιστικές της Superleague Σουρωτή, επίδοση που συνιστά το καλύτερο ξεκίνημα του «αστεριού» στα 94 χρόνια ζωής του, ενώ κρατώντας απαραβίαστη την εστία του από την ως και τη 10η αγωνιστική, κατέγραψε το σχετικό ρεκόρ με «μηδέν» παθητικό στην ιστορία του! Επιπλέον, μετά τον Παναθηναϊκό και τον Απόλλωνα, έγινε η τρίτη ομάδα στα χρονικά του ελληνικού πρωταθλήματος που κερδίσει την Ένωση και τους Πειραιώτες στις έδρες τους.

Τέλος, οι 20 βαθμούς στα πρώτα 10 παιχνίδια είναι το παραγωγικότερο ξεκίνημα του συλλόγου στο πρωτάθλημα, με το όνειρο του τίτλου να μένει «ζεστό» για πρωτόγνωρα μεγάλο διάστημα!

Οι δημοσιογράφοι του gazzetta.gr ψήφισαν τον Αυστριακό ως τον κορυφαίο προπονητή της σεζόν, με τον ίδιο να μιλάει στην κάμερα του gTV και να σπεύδει να τονίσει την τιμή που νιώθει για το βραβείο! Παράλληλα, δεν παρέλειψε να «μοιραστεί» τα εύσημα της δουλειάς του με τους συνεργάτες του και να αναφερθεί στην πρώτη του αγωνιστική χρονιά μακριά από την πατρίδα του.

Παρακολουθήστε όσα είπε στην κάμερα: