Το 2017 όπου ο ΠΑΟΚ έγραψε ιστορία

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
O Δημήτρης Τσορμπατζόγλου πιστεύει ότι το 2018 θα είναι μία πολύ καλή χρονιά για τον ΠΑΟΚ και πιστεύει ότι το 2017 γράφτηκε ιστορία για τον Δικέφαλο του Βορρά.
Χρόνια πολλά σε όλους και… καλή χρονιά να έχουμε.
Θα έχουμε καλή χρονιά… Στο ποδόσφαιρο ήδη ζούμε καλύτερα χρόνια. Πολύ καλύτερα από αυτά που μας ανάγκαζαν να ζούμε μέχρι πέρυσι. Ξεκινάω αμέσως με το θέμα για το 2017, όπου πράγματι γράφτηκε ιστορία.
Πριν λίγες μέρες ο Ιβάν Σαββίδης απευθύνθηκε στον κόσμο του ΠΑΟΚ μέσα από μήνυμα στο PAOKTV και ξεκίνησε τον απολογισμό της χρονιάς που έφυγε, με το πιο σημαντικό γεγονός.
Αυτό δεν ήταν άλλο από την κατάρριψη του πιο βρώμικου συστήματος που καταδυνάστευσε το Ελληνικό ποδόσφαιρο εδώ και πολλά-πολλά χρόνια.
ΕΠΟ-παράγοντες-Ενώσεις-ΚΕΔ-διαιτητές-βοηθοί-παρατηρητές-αρχιδιαιτητές-Μέσα και διάφοροι άλλοι στην υπηρεσία του ενός, ο οποίος βοηθούσε και όποιους «φίλους» είχε κάθε χρόνο.
Από τις 2/3 του 2016 και εκείνο το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός με τον Παππά ο ΠΑΟΚ το πήρε απόφαση, ο Σαββίδης δεσμεύτηκε και… μέσα από προσπάθεια μηνών, το σκηνικό άλλαξε. Η πρώτη αλλαγή υλοποιήθηκε το ίδιο Φθινόπωρο στην ΚΕΔ και μέσα στο 2017 η ΕΠΟ άλλαξε εξ’ ολοκλήρου. Η αλλαγή ήταν πολύ μεγάλη και είχε ιστορική σημασία. Ο κόσμος -σε όλα σχεδόν τα γήπεδα- ζητούσε να… « του επιστρέψουν τις Κυριακές του» και αυτό ήδη συμβαίνει!
Αυτό που οι κάθε είδους εκπρόσωποι και λειτουργοί του συστήματος έχτιζαν και δούλευαν επί χρόνια, αποκομίζοντας τεράστια οφέλη, έπεσε μέσα σε λίγους μήνες. Δεν φαίνονταν εύκολη αυτή η υπόθεση. Πίσω από το σύστημα και την οργάνωση βρίσκονταν εκατοντάδες άνθρωποι. Ήταν καλά οργανωμένοι. «Κανόνιζαν» τα πάντα και είχαν άκρες παντού, όπως φυσικά αποδεικνύεται μέσα και από επίσημα-δικαστικά έγγραφα.
Αλήθεια είναι, ότι σε ποινικό επίπεδο, έχουμε τεράστια καθυστέρηση. Και πώς να μην έχουμε όταν ένας δικαστικός καθυστερεί 14 ολόκληρους μήνες για να βγάλει ένα βούλευμα;
Η κατάσταση λοιπόν άλλαξε (παρά το ότι πολλοί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη προσπάθησαν να μας πείσουν ότι δεν άλλαξε τίποτα εξυπηρετώντας άλλα συμφέροντα) και φέτος στο πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας, ζούμε μία «κανονικότητα».
Το πρωτάθλημα το διεκδικούν τέσσερις, η βαθμολογία στην κορυφή αλλάζει συνέχεια, τα αποτελέσματα δεν τα καθορίζουν σε τεράστιο βαθμό εξωγενείς παράγοντες, όλοι ευνοούνται (οι μεγάλοι λίγο παραπάνω όπως συμβαίνει παγκοσμίως, χωρίς όμως να υπάρχει μόνιμη και σκανδαλώδης εύνοια μόνο για τον έναν) όλοι αδικούνται, ψηλά είναι αυτοί που το αξίζουν, χαμηλά είναι οι πιο αδύναμοι και όχι οι μη «αρεστοί», αυτοί που πρέπει να «κυνηγηθούν».
Ζούμε κάτι ωραίο στο Ελληνικό ποδόσφαιρο και μακάρι αυτό να συνεχιστεί για πολλά χρόνια... (Είναι βέβαιο ότι αυτό το χαίρονται ακόμη και οι Ολυμπιακοί, όπως θα χαρούν πολύ περισσότερο έναν κανονικό τίτλο (αν τον κατακτήσουν) σε σχέση με τους περασμένους που συνδυάστηκαν με τα πιο μαύρα χρόνια της παράγκας, του συστήματος και της οργάνωσης).
Είπε και κάτι άλλο ο Σαββίδης σε αυτό το μήνυμα για το σύστημα που διαλύεται: «Τα συντρίμμια τους που σπάνε, πετάγονται και προσπαθούν να διαταράξουν την ισορροπία μας…». Αυτό το είπε πριν έξι-εφτά μέρες και τα γεγονότα που ακολούθησαν (ειδικά με τον Γραμμένο) ήρθαν να τον δικαιώσουν!
Θα έχουμε και άλλα τέτοια. Είναι φανερό. Όλοι πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για ένα δραματικό τετράμηνο. Αν στην Ελλάδα περάσει το μήνυμα ότι… όποιος εγκληματεί, απειλεί και εκβιάζει θα περάσει το δικό του, τότε έρχεται το χάος. Το κράτος οφείλει να πάρει τα μέτρα του, γιατί η ατιμωρησία θα αυξήσει τέτοιου είδους φαινόμενα.
* Το 2017 φεύγει και ο ΠΑΟΚ που θέλει να διεκδικήσει το πρωτάθλημα, έχει αποδυναμωθεί σε σχέση με το ξεκίνημα της σεζόν! Ο ΠΑΟΚ έχει στο ρόστερ του ΜΟΝΟ έναν πλάγιο μπακ! Ο ΠΑΟΚ δεν έχει ΚΑΝΕΝΑΝ αριστεροπόδαρο! Ο ΠΑΟΚ που έκανε το σερί, έχοντας ως βασικούς πρωταγωνιστές τους Πασχαλάκη, Κρέσπο στα αριστερά, Μαλεζά, Λημνιό, Κουλούρη και σχεδόν ΚΑΝΕΝΑΝ από τους ακριβοπληρωμένους που απέκτησε για να τον ανεβάσουν επίπεδο. Ας τα τονίζουμε και αυτά…