Ο... γνωστός Παναθηναϊκός, νίκησε 1-0 τη Νέα Σαλαμίνα

Νίκος Αθανασίου
Με καλό αγωνιστικό πρόσωπο μέχρι τις μαζεμένες αλλαγές και με σκόρερ τον Άντρατζ Σπόραρ, ο Παναθηναϊκός νίκησε 1-0 την Νέα Σαλαμίνα στο τρίτο και τελευταίο του φιλικό επί κυπριακού εδάφους.

Έτσι έπαιξε

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στο τρίτο και τελευταίο φιλικό του Παναθηναϊκού στη Κύπρο χρησιμοποίησε για πρώτη φορά την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα. Ο Λοντίγκιν ήταν κάτω από τα δοκάρια. Αριστερός μπακ ο Χουάνκαρ, δεξιά ο Κώτσιρας και ο Μάγκνουσον με τον Σένκεφελντ στο κέντρο της άμυνας. Ρούμπεν, Τσοκάι, Μπερνάρντ στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Αριστερός εξτρέμ ο Βέρμπιτς, δεξιός ο Παλάσιος και στη κορυφή ο Σπόραρ.

Στην αρχή του δευτέρου μέρους μπήκε στο ματς ο Πούγγουρας αντί του Σένκεφελντ και τον Μπρινιόλι στη θέση του Λοντίγκιν. Στο 61' ο Γιοβάνοβιτς έκανε μαζεμένες αλλαγές με τους Βαγιαννίδη, Σάντσες, Συμεωνίδη, Κυριόπουλο, Καμπετσή να πατούν το χορτάρι. Σιδεράς, Σάρλια και Κρυπαράκος ήταν οι τελευταίες αλλαγές.

Ο Παναθηναϊκός του πρωταθλήματος

Μετά το κακό πρώτο ημίχρονο κόντρα στη Πάφο, ο Παναθηναϊκός παρουσίασε την γνωστή, καλή του εικόνα, που τον έχει φέρει στη κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και με μεγάλη διαφορά. Το Τριφύλλι κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο μέσα από την καλή κυκλοφορία της μπάλας και των άμεσων επανακτήσεων της κατοχής και δημιουργούσε συνέχεια καλές προϋποθέσεις για να σκοράρει.

Παρά το γεγονός ότι ξόδεψε αρκετές καλές στιγμές για να φτάσει σε αξιοσημείωτη τελική προσπάθεια, το Τριφύλλι άνοιξε το σκορ στο 29' όταν ο Σπόραρ από το ύψος του πέναλτι με σουτ έστειλε την μπάλα στο πλεκτό, έπειτα από λάθος διώξιμο των αντιπάλων.

Για το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ο Μπένιαμιν Βέρμπιτς ήταν αρκετά δραστήριος και απείλησε αρκετά την αντίπαλη άμυνα ενώ καλό ματς έκανε και ο Κώτσιρας.

Ανίκητος Μπρινιόλι, πολλές αλλαγές και ακόμη μια νίκη

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Μπρινιόλι με το... καλημέρα επιβεβαίωσε πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και απέκρουσε σωτήρια την μοναδική μεγάλη ευκαιρία των γηπεδούχων με τον Λίμο. Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε λόγω των πολλών αλλαγών, με το Τριφύλλι να έχει μια καλή στιγμή με τον Κυριόπουλο για να πετύχει και δεύτερο γκολ.

Επί της ουσίας στο ματς δεν μπορεί να γίνει σοβαρή κριτική από το 60' και μετά. Ο Παναθηναϊκός μέχρι τις μαζεμένες αλλαγές ήταν καλός, το... γνωστό σύνολο του Ιβάν και έφτασε σε ακόμη μία νίκη.


ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ (Σάββας Πουρσαϊτίδης): Κίσσας (82’ Μελίσσας), Ντιακιτέ (46’ Μάντζεκ), Σεργίου (46’ Βίκτωρος, 86’ Φράγκος), Νικολάου (46’ Οφόρι), Άδωνη (46’ Λέουκο), Μιγκελίτο (46’ Καρλίτος), Μαρκάσα (46’ Φιάκας), Κουμουρής (46’ Φελίπε, 86’ Ράσπας), Ντορεγκαράι (46’ Σταλόνε, 86’ Ευθυμίου)), Τιάγκο (46’ Κλίμοβιτς), Μπότεακ (46’ Τσίκο).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν (46’ Μπρινιόλι), Κώτσιρας (61’ Βαγιαννίδης), Σένκεφελντ (46’ Πούγγουρας), Μάγκνουσον (68’ Σάρλια), Χουάνκαρ (61’ Σάντσες), Ρουμπέν (61’ Συμεωνίδης), Τσόκαϊ (80’ Σιδεράς), Παλάσιος (61’ Κυριόπουλος), Μπερνάρ (68’ Σαβιέρ), Βέρμπιτς (68’ Κρυπαράκος), Σπόραρ (61’ Καμπετσής).

@Photo credits: INTIME