Ο Κασάμι επί εποχής Μίτσελ και οι «συναντήσεις» με Βατσλίκ-Πασχαλάκη (vid)

Νότης Χάλαρης
Η επιστροφή του Παϊτίμ Κασάμι είναι γεγονός και το Gazzetta σας θυμίζει το κοινό παρελθόν του με τον Μίτσελ αλλά και τα ματς κόντρα στους Τόμας Βατσλίκ και Αλέξανδρο Πασχαλάκη.

Πέντε χρόνια πέρασαν από την τελευταία φορά που ο Παϊτίμ Κασάμι φόρεσε για τελευταία φορά το σήμα του Ολυμπιακού, όμως, εδώ και λίγες ώρες, ο Ελβετός χαφ είναι ξανά κάτοικος Πειραιά.

Η επιστροφή του σε γνώριμα λημέρια τον φέρνουν ξανά υπό τις οδηγίες του Μίτσελ αλλά και στο ίδιο στρατόπεδο με τους Τόμας Βατσλίκ και Αλέξανδρό Πασχαλάκη. Αμφότεροι θυμούνται (για διαφορετικούς λόγους) τον διεθνή μέσο και το Gazzetta σας εξηγεί γιατί.

Έξι μήνες στο πλάι του Μίτσελ...

Την πρώτη φορά που ο Παϊτίμ Κασάμι πέρασε την πόρτα του Ρέντη, από πίσω βρισκόταν και πάλι ο Μίτσελ, ο οποίος είχε ήταν για δεύτερο καλοκαίρι στο τιμόνι του ελληνικού συλλόγου.

Ο Ισπανός κόουτς είδε τον Ολυμπιακό να βγάζει από τα ταμεία του πέντε εκατ. ευρώ για την απόκτησή του και έγινε από τα βασικά μέλη των βασικών του πλάνων. Παρότι ο Μίτσελ αποχώρησε στα μέσα της σεζόν, ο Κασάμι πρόλαβε να αγωνιστεί σε 20 ματς σε όλες τις διοργανώσεις, μετρώντας πέντε γκολ και τέσσερις ασίστ.

Το αποκορύφωμα βέβαια δεν ήταν άλλο από το «χρυσό» γκολ που πέτυχε κόντρα στη Γιουβέντους στο «Γ. Καραϊσκάκης» με το οποίο το ελληνικό κλαμπ πήρε μία μεγάλη νίκη με 1-0 για τους ομίλους του Champions League.

Ο κακός... δαίμωνας Βατσλίκ!

Μετά την περίπετεια στον Ολυμπιακό και τη Νότιγχαμ Φόρεστ (όπου έπαιξε ως δανεικός), ο Παϊτίμ Κασάμι πήρε την απόφαση να επιστρέψει στη χώρα του και συγκεκριμένα στη Σιόν. Εκεί βρήκε τον παλιό, καλό του εαυτό και «έφτιαξε» αρκετά τους αριθμούς του προς το καλύτερο.

Ωστόσο, ο μεγάλος του... μπελάς άκουγε στο όνομα του Τόμας Βατσλίκ. Ο νυν πορτιέρε του Ολυμπιακού ήταν ο βασικός τερματοφύλακας της Βασιλεία τη σεζόν 2017/18 και έπαιξε κόντρα στον Ελβετό μέσο τρεις φορές μέσα στη χρονιά.

Στο πρώτο παιχνίδι ο Τσέχος ποδοσφαιριστής θριάμβευσε με 5-1 κόντρα στη Σιόν ενώ έφυγε νικητής και στο δεύτερο ματς, στην 26η αγωνιστική του πρωταθλήματος, με 1-0. Τελικά, στην 31η στροφή της λίγκας και με τη Σιόν να παίζει εντός έδρας, ο Κασάμι και η παρέα του κατάφερε να πάρει το βαθμό της ισοπαλίας (2-2), με τον Βατσλίκ να αποχωρεί για τη Σεβίλλη το ίδιο καλοκαίρι.

Η ματσάρα με τον Πανθρακικό και τον... Πασχαλάκη!

Εκτός από τον Βατσλίκ, ο Κασάμι έχει αντιμετωπίσει ακόμα έναν τερματοφύλακα του Ολυμπιακού. Αυτός είναι ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης, τη σεζόν 2015/16. Συγκεκριμένα, ο Έλληνας πορτιέρε φορούσε τη φανέλα του Πανθρακικού εκείνη τη χρονιά και ο Παϊτίμ Κασάμι βρισκόταν στους Πειραιώτες.

Στην 13η αγωνιστική οι δύο ομάδες «μονομάχησαν» στο γήπεδο της Κομοτηνής σε ένα από τα πιο ωραία ματς του πρωταθλήματος εκείνη τη σεζόν. Ο λόγος καθρεφτίζεται στο τελικό 4-3, με τους «ερυθρολεύκους» να προηγούνται με 4-1 μέχρι το 80' και ο Πανθρακικός να κάνει... ροντέο το παιχνίδι με δύο γολ μέχρι το 90+1'.

Φυσικά, οι δύο τελευταία μεταγραφές του Ολυμπιακού ήταν στο βασικό σχήμα σε εκείνο το παιχνίδι και έπαιξαν σε όλο το ματς.

@Photo credits: eurokinissi