WyScout Analysis: Τα 29 λεπτά που ο Ατρόμητος άγγιξε το «τέλειο» (vids)

Newsroom
Ο Ατρόμητος ήταν «καταιγιστικός» στο δεύτερο ημίχρονο της Νεάπολης και κυρίως στο διάστημα 46'-75', όπου μεταξύ άλλων σημείωσε τρία γκολ.

Με το ευρύ 4-1 έφυγε ο Ατρόμητος από τη Νέαπολη και έτσι συνέχισε τη σεζόν με το... πόδι στο γκάζι. Οι Περιστεριώτες πήραν σχετικά άνετα τη νίκη και παρότι έχαναν 1-0 στην ανάπαυλα, αφού στο δεύτερο μισό ήταν καταιγιστικοί και σημείωσαν τότε πέντε τέρματα, εκ των οποίων όμως μέτρησαν τα τέσσερα καθώς σε εκείνο του Ρομπάιγ στο 75' ο σκόρερ τους ήταν, έστω και για λίγο, σε θέση οφ σάιντ.

Η ουσία όμως είναι πως κυρίως από το 46' ως και το 75' «κυριάρχησαν» μέσα στο γήπεδο και οι τρεις αλλαγές που έκαναν στο ημίχρονο όταν και μπήκαν οι Τζαβίδας, Κλωναρίδης, Φριντζόσον αποδείχθηκαν καταλυτικές.

Μέσω του Wyscout θα δούμε αναλυτικά τα πεπραγμένα τους σε ένα ημίωρο (29 λεπτά για την ακρίβεια) όπου η εμφάνιση του club άγγιξε το... τέλειο.

*Σε αυτό το διάστημα, όπως και μέχρι το 84' οπότε ο Τζοβάρας αντικατέστησε τον Ρομπάιγ, ο Ατρόμητος είχε διάταξη 4-1-4-1. Ο Γιαννιώτης ήταν κάτω από τα γκολπόστ, οι Κεσχρίντα, Σουάρεθ, Χατζηισαϊας, Ντε Μποκ στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, ο Γκονζάλες ανασταλτικός μέσος, οι Φριντζόσον, Κουέν μπροστά του, ο Ρομπάιγ αριστερός εξτρέμ, ο Κλωναρίδης δεξιός και ο Τζαβίδας στην κορυφή της επίθεσης.

*Εβγαλε πέντε τελικές όπου όλες ήταν on target. Εξ' αυτών οι τρεις έγιναν γκολ (Κεσχρίντα 53', Φριντζόσον 55', Ρομπάιγ 61'), ενώ οι άλλες δύο ήταν το σουτ του Ρομπάιγ στο 49' που μπλόκαρε ο Χουτσιώτης και εκείνο του Τζαβίδα στο 61', όπου απέκρουσε ο γκολκίπερ των γηπεδούχων και ο Γάλλος μεσοεπιθετικός πήρε το «ριμπάουντ» και σκόραρε. Εννοείται πως δεν προσμετράται η τελική στο ακυρωθέν γκολ του τελευταίου στο 75'.

*Ετσι σκόραρε τρεις φορές, αν και τα xG του ήταν 1,32. Τι σημαίνει αυτό; Πως σημείωσε κάτι παραπάνω από διπλάσια τέρματα από ότι ήταν το «λογικό» (όσο μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτή η έκφραση στην μπάλα), με γνώμονα τις ευκαιρίες που δημιούργησε.

*Είχε κατοχή μπάλας 48,12%, κάτι που προϊδεάζει ότι «χτύπησε» πολύ στην κόντρα.

*Το παραπάνω επιβεβαιώνεται από το εύρημα πως σε 29' έκανε τέσσερις αντεπιθέσεις και σε όλες βρήκε τελική, ενώ στο τρανζίσιον σημείωσε δύο γκολ. Οι τρεις από τις τέσσερις μάλιστα ήταν από τον άξονα, τομέας όπου και «κυριάρχησε» σε αυτό το διάστημα.

*Το ποσοστό επιτυχίας του στις μεταβιβάσεις ανήλθε στο 84,43% καθώς είχε 103/122. Το «ζευγάρι» που «βρέθηκε» περισσότερο ήταν το Γκονζάλες-Κεσχρίντα που αντάλλαξε 20 πάσες σε μόλις 29'.

*Ειδικότερα σε αυτά τα λεπτά οι Περιστεριώτες είχαν 10/14 μεταβιβάσεις στο επιθετικό τους τρίτο (71,43%) και «μέτρησαν» 13/20 μακρινές, δηλαδή οι χαφ και οι στόπερ τους έψαχναν συνεχώς τους μεσοεπιθετικούς τους με μεγάλες μπαλιές (20 σε μόλις 29'), κυρίως στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας ή και κάθετες.

*Την ίδια στιγμή «κέρδισαν» τις περισσότερες ανασταλτικές «μονομαχίες» που ενεπλάκησαν οι παίκτες τους. Το σχετικό τους ποσοστό ανήλθε σε 70% επιτυχία (21/30), ενώ οι Γκονζάλες, Φριντζόνσον «κυριάρχησαν» τότε στον άξονα με το απόλυτο (5χ5 και 3χ3 αντίστοιχα). Για αυτό και η ομάδα τους έβγαινε με επιτυχία στο τρανζίσιον.

*Ετσι εξηγείται και το ότι από το 46' ως το 75' ο Ατρόμητος δεν δέχθηκε τελική από τον Ιωνικό, αφού μεταξύ άλλων τον απέτρεψε να το πετύχει - ξέχωρα από στατικές μπάλες - και σε οκτώ επιθέσεις με προοπτική που εξεδήλωσαν οι γηπεδούχοι.


@Photo credits: INTIME