Όλε Χόφσκοβ στο Gazzetta: «Ο Μπιέλ είναι ο καλύτερος παίκτης της Δανίας τα τελευταία δύο χρόνια, θα κυριαρχήσει στην Ελλάδα» (vids)

Δημήτρης Τομαράς
Ο ρεπόρτερ Κοπεγχάγης στη Tipsbladet, Όλε Χόφσκοβ, σκιαγραφεί στο Gazzetta το προφίλ του τρομερά ποιοτικού, Πεπ Μπιέλ, που κλείνει στον Ολυμπιακό.

Ο Ολυμπιακός έχει στα σκαριά μία πραγματικά τοπ μεταγραφή για επίπεδο ελληνικού πρωταθλήματος αλλά και γενικότερα με την επικείμενη προσθήκη του Ισπανού μεσοεπιθετικού, Πεπ Μπιέλ, από την Κοπεγχάγη. Ο 25χρονος μεσοεπιθετικός, που ως επί το πλείστον είναι δεκάρι, έχει βάλει με την Κοπεγχάγη από το 2019-2020 μέχρι και φέτος έχει βάλει 33 γκολ σε 134 ματς (και ενώ έχει σε αυτό το διάστημα και 29 ασίστ) είναι εάν όχι ο κορυφαίος παίκτης στη Δανία, ένας από τους καλύτερους.

Το Gazzetta με τη συμβολή του συναδέλφου από τη Δανία και ρεπόρτερ Κοπεγχάγης στη Tipsbladet, Όλε Χόφσκοβ, αναδεικνύει το προφίλ του Μπιέλ. Ένας Μπιέλ που από πλευράς ελληνικού ενδιαφέροντος πέρυσι είχε σκοράρει δύο φορές στα ματς με τον ΠΑΟΚ.

«Ο Πεπ Μπιέλ είναι ο κορυφαίος παίκτης στη Δανία για τα τελευταία τουλάχιστον δύο χρόνια. Δεν υπάρχει για μένα καμία αμφιβολία πάνω σε αυτό. Δεν πιστεύαμε ποτέ πως ένας τέτοιος παίκτης θα έφευγε από εδώ. Ένας παίκτης με την ποιότητά του», επισήμανε αρχικά ο ρεπόρτερ της Κοπεγχάγης.

Μάλιστα ο Ισπανός μεσοεπιθετικός είχε εξέλιξη στην πορεία του και την καριέρα του στη Δανία και αυτό διότι «ξεκίνησε πολυ άσχημα την καριέρα του στη Κοπεγχάγη. Και αυτό διότι ο προηγούμενος προπονητής του τον χρησιμοποιούσε ως winger. Ο Γες Θόρουπ του άλλαξε θέση. Το άλλαξε αυτό και μετά κυριάρχησε στη Λίγκα».

Οι Δανοί δημοσιογράφοι αλλά και γενικά ο ποδοσφαιρικός κόσμος της χώρας μιλούν με απίστευτα σχόλια και λόγια για τον παίκτη αυτόν. «Αυτή τη στιγμή είναι το τοπ σκόρερ στη Δανία. Ο Μπιέλ παίζει σαν ψευτοεννιάρι φέτος (false 9). Είναι κάτι που το κάνει πολύ καλά», εξηγεί ακόμα ο Χόφσκοβ.

Υπάρχει αγαπημένη του θέση ή θέση που να αποδίδει πιο καλά και ποιά είναι αυτή; «Θα έλεγα πως η αγαπημένη του θέση είναι να παίζει δεκάρι. Να λειτουργεί σε ρόλο πίσω από τον φορ. Ο Μπιέλ είναι ένας απίθανος παίκτης. Ένας απίστευτος παίκτης που δεν μπορώ να φανταστώ το πώς δεν θα κυριαρχήσει στην Ελλάδα. Θα είναι κυρίαρχος στην Ελλάδα. Δεν είναι ο γρηγορότερος παίκτης στον πλανήτη, όμως έχει τρομερή τεχνική και είναι ένας φανταστικός παίκτης στα τελειώματα τόσο μέσα στην περιοχή όσο και από απόσταση», απαντά δίχως δεύτερη σκέψη.

Οι τελευταίες χρονιές του Μπιέλ

2019-2020: 46 ματς με 6 γκολ και 6 ασίστ
2020-2021 32 ματς με 3 γκολ και 5 ασίστ
2021-2022: 47 ματς με 18 γκολ και 15 ασίστ
2022-2023 9 ματς με 6 γκολ και 3 ασίστ

@Photo credits: Η φωτογραφία είναι από το επίσημο Instagram του παίκτη