Παναθηναϊκός: Τα παρασκήνια της πτήσης του «τριφυλλιού» για την Αυστρία

Νίκος Αθανασίου
Ο Παναθηναϊκός έφτασε στο Μόναχο και το Gazzetta σας βάζει στο κλίμα της πτήσης του «τριφυλλιού». Aποστολή: Νίκος Αθανασίου.

Η αποστολή του Παναθηναϊκού αναχώρησε τα ξημερώματα της Τρίτης (05/07) με αρχικό προορισμό την Γερμανία και στην συνέχεια οδικώς για το Βάλχζε της Αυστρίας, εκεί όπου θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας μέχρι τις 19 Ιουλίου. Το Gazzetta ακολουθεί και φέτος το ‘’τριφύλλι’’ και σας... βάζει στη πτήση της Lufthansa για το Μόναχο.

*Η αποστολή της ομάδας έφτασε στο αεροδρόμιο στις 4.30, μιάμιση ώρα πριν την προγραμματισμένη αναχώρηση. Αρκετοί ήπιαν ένα καφέ ή έφαγαν κάτι, με τον Φεντερίκο Μακέντα να δείχνει πως έχει προσαρμοστεί απόλυτα στα ελληνικά δεδομένα. Πώς να εξηγηθεί αλλιώς η επιθυμία του για μπουγάτσα; Ο Ιταλός φορ βρίσκεται τέσσερα χρόνια στη χώρα μας και ξέρει πάρα πολύ καλά τις ιδιαίτερες απολαύσεις της κουζίνας μας.

*Μία από τις Γερμανίδες αεροσυνοδούς έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την αποστολή του Παναθηναϊκού. Ρώτησε να μάθει πληροφορίες σχετικά με την ομάδα και... αποκάλυψε πως αρκετές φορές κατά το παρελθόν έχει βρεθεί σε πτήσεις της Μπάγερν Μονάχου, κατά τις οποίες οι ποδοσφαιριστές των Βαυαρών μαζεύονταν στο κέντρο του αεροπλάνου και έπαιζαν χαρτιά.

*Όσοι λίγοι άντεξαν και δεν κοιμήθηκαν κατά την δίωρη διάρκεια του ταξιδιού, προτίμησαν σειρές, ταινίες ή παιχνίδια στο κινητό. Αυτός που έκανε την πραγματική διαφορά ήταν ο αρχηγός του ‘’τριφυλλιού’’, Δημήτρης Κουρμπέλης. Ο Έλληνας μέσος μόλις ξεκίνησε μία από τις κορυφαίες σειρές ever-για τον υπογράφοντα την κορυφαία- στην ιστορία της τηλεόρασης. Peaky Blinders! Τόμας Σέλμπι, Άρθουρ, Πόλι Γκρέι, από την αρχή! Έχει δρόμο, πάντως, μέχρι την έκτη και τελευταία σεζόν που ήταν ένα πραγματικό αριστούργημα.

Ο Χουάνκαρ προτίμησε μια ισπανική σειρά δράσης(La Hasta Final), ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι αποκοιμήθηκε με την οθόνη του να δείχνει τον Ζακ Γαλιφιανάκη σε μεγάλες στιγμές στο Hangover2 ενώ ο Αϊτόρ επιδόθηκε στο Candy Crush.

*O Mπάρτ Σένκεφελντ είναι μεγάλο πειραχτήρι και με το κινητό του κατέγραψε αρκετά από τα μέλη της ομάδας να κοιμούνται σε διάφορες... πόζες, ώστε να έχει το απαιτούμενο υλικό για πλάκες στη συνέχεια.

Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήταν αρκετά ευδιάθετος, αστειεύθηκε με τους εκπροσώπους του Τύπου και κατά την διάρκεια της αναμονής για την πτήση είχε ένα δεκαπεντάλεπτο διάλογο με τον Χουάνκαρ, εξηγώντας του διάφορα πράγματα, με τον Ισπανό μπακ να ακούει προσεκτικά τα λόγια του Σέρβου τεχνικού. Ο Γιοβάνοβιτς ξέρει καλά την Αυστρία, καθώς με το ΑΠΟΕΛ ερχόταν κάθε καλοκαίρι για την προετοιμασία και από ένα σημείο και έπειτα, ήταν το... γούρι της ομάδας.

*H αποστολή του Παναθηναϊκού θα καταλύσει στο ξενοδοχείο, θα γεμίσει τις μπαταρίες της μετά το κουραστικό-λόγω της πολύ πρωινής αναχώρησης- ταξίδι και το απόγευμα θα πραγματοποιήσει την πρώτη της προπόνηση επί αυστριακού εδάφους, στην οποία αναμένεται να κάνει... πρεμιέρα και ο Άνταμ Τσέριν, το τρίτο μεταγραφικό απόκτημα του συλλόγου το φετινό καλοκαίρι.

*Κατά την άφιξη στο Μόναχο οι παίκτες έπεσαν... πάνω σε έναν αστυνομικό της γερμανικής αστυνομίας, ο οποίος είναι Έλληνας. Αμέσως τους πλησίασε και με το χαμόγελο στα χείλη, έβγαλε αναμνηστικές φωτογραφίες μαζί τους.