Παναιτωλικός - Βόλος 0-0: Ο ένας ήθελε, ο άλλος ήξερε! (vids)

Γιώργος Ντυμένος
Ο Παναιτωλικός ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, είχε δοκάρι με τον Νταγκό, είχε ευκαιρίες με Καρέλη και Ντουάρτε, όμως ο διαβασμένος Βόλος είχε τις λύσεις να «μπλοκάρει» τους Αγρινιώτες (0-0), αλλά δεν μπόρεσε κι αυτός να βρεί τη νίκη (είχε και δοκάρι) που θα του διατηρούσε τις μαθηματικές ελπίδες για play off. Κόκκινη μετά την λήξη ο Φερνάντες.

Χωρίς σκορ έληξε το αποψινό (26/2) ματς του Αγρινίου, όπου Παναιτωλικός και Βόλος έμειναν μεν στο 0-0 αλλά ο μεταξύ τους αγώνας είχε ρυθμό, φάσεις και «ισοπαλία» στα δοκάρια (1-1).

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τον Ανέστη κάτω από τα γκολπόστ, τους Μαλή, Λάρσον, Κορνέλιους, Χουχούμη στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Μάρτενσον, Φλόρες στον άξονα, τους Νταγκό, Μόρσεϊ στα άκρα και τον Μεντόσα πίσω από τον Καρέλη.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον Κλέιμαν στο τέρμα, τους Αλχο, Ρομέρο, Γκιουλέν, Πουρίτα στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Τσοκάνη, Σοάρες στον άξονα, τους Κορέα, Φερνάντες στα άκρα και τον Ορός πίσω από τον Φαν Βέερτ.

Καλύτερη ανάπτυξη ο Παναιτωλικός, απείλησε με Ορός ο Βόλος

Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε σκορ, αλλά ήταν ένα ματς με ρυθμό όπου οι «κυανοκίτρινοι» ήταν εκείνοι που έβγαζαν περισσότερη ενέργεια στο γήπεδο. Είναι χαρακτηριστικό πως μέχρι το 15’ βρήκαν 3 φορές κενούς χώρους και άπλωσαν το παιχνίδι τους σε ισάριθμα κλεψίματα των Φλόρες (2), Μάρτενσον στον άξονα, ενώ σε εκείνο του Σουηδού στο 10’ οι Μεντόσα, Νταγκό «έχτισαν» τη φάση αλλά το σουτ του Αργεντινού πέρασε λίγο άουτ.

Ευρύτερα τα «καναρίνια» έπαιζαν κάθετα, με ανάλογο τρόπο απείλησε και ο Καρέλης στο 17’ και «πατούσαν» καλύτερα. Οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να αναπτυχθούν κυρίως από τα δεξιά με τον Αλχο και λίγο πριν το ημίωρο είχαν την πρώτη τους ουσιαστική επίσκεψη στα καρέ του Ανέστη που ήταν και «καθαρή» φάση, όταν στο 29’ ο Ορός έκανε την κοντινή προβολή όμως ο 30χρονος γκολκίπερ μπλόκαρε.

Δοκάρι ο Νταγκό, κοντά στο 1-0


Μέχρι την ανάπαυλα οι γηπεδούχοι συνέχισαν να κυκλοφορούν την μπάλα, μετά από passing game ο Φλόρες στο 34’ βρέθηκε σε θέση βολής αλλά το σουτ του κόντραρε και πέρασε λίγο έξω από τα καρέ του Κλέιμαν, ενώ στο 41’ και το 45’ οι Νταγκό, Καρέλης πήραν την κεφαλιά στη μικρή περιοχή του Ισραηλινού πορτιέρε, αλλά στην μεν πρώτη περίπτωση απέκρουσε το αριστερό κάθετο δοκάρι του, στη δε δεύτερη η μπάλα πέρασε άουτ. Ο Βόλος σε αυτό το διάστημα «έψαχνε» τη γρήγορη μετάβαση και τη διαγώνια ανάπτυξη και μία φορά τη βρήκε αλλά ο Αλχο στο 37’ δεν έκανε καλό τελείωμα αν και βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση.

«Νέα» αριστερή πλευρά οι φιλοξενούμενοι


Σέντρα στο δεύτερο μισό και ο Βόλος άλλαξε την αριστερή του πλευρά, με προφανή στόχο να τη βάλει στην «εξίσωση» της αναμέτρησης και έτσι ο Μπαρτόλο πέρασε μπακ και ο Ρεγκατέν μπροστά του. Οι δυο τους «βρέθηκαν» όμορφα στο 50’ και έπαιξαν για τον Φαν Βέερτ που ξεμαρκαρίστηκε μέσα στην περιοχή αλλά ο Ανέστης μπλόκαρε το σουτ του. Ο Μαροκινός στο 56’ είχε ένα καλό σουτ και έτσι μπήκαμε στο τελευταίο ημίωρο του αγώνα.
Οπου σταδιακά ο ρυθμός έπεσε.

Ο Ντουάρτε απείλησε, ο Φαν Βέερτ «ισοφάρισε» τα δοκάρια

Οι γηπεδούχοι κρατούσαν την μπάλα, αλλά πλην της ευκαιρίας του Ντουάρτε στο 72’ όταν ο νεαρός Πορτογάλος βγήκε στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενουμένων (κατέβασε πολύ όμορφα την μπάλα) και σούταρε όμως ο Κλέιμαν απέκρουσε εντυπωσιακά, δεν έβγαλαν άλλη «καθαρή» ευκαιρία. Ωστόσο ο αγώνας είχε «σασπένς» μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, παρότι οι 2 ομάδες άρχισαν να σκέφτονται περισσότερο πως θα κρατήσουν το «μηδέν». Στο 89’ ο Φαν Βέερτ με προβολή έστειλε την μπάλα στο δοκάρι «ισοφαρίζοντας,» για το Βόλο και στον έξτρα χρόνο ο Χουχούμης έκανε ένα κομβικότατο stop σε 2 (πολύ) καλές στιγμές της ομάδας από τη Μαγνησία, όμως ον Παναιτωλικός θα μπορούσε να πάρει το ματς όταν στην εξέλιξη της φάσης ο Καρέλης βγήκε στην κόντρα αλλά το σουτ του πέρασε λίγο άουτ.

MVP: Ο Φλόρες. Ο χαφ του Παναιτωλικού «κέρδισε» τις περισσότερες «μονομαχίες» στον άξονα και κυρίως στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι βρήκαν κάθετο παιχνίδι.

Στο ύψος του: Ο Μάρτενσον του Παναιτωλικού έκανε ίσως το καλύτερο εν Ελλάδι παιχνίδι από τον Γενάρη που ήρθε στη χώρα μας. Ο Ρεγκατέν έδωσε άλλη πνοή στη μεσοεπιθετική λειτουργία του Βόλου στο δεύτερο μισό, ενώ ο Κλέιμαν πιστώνεται τη δύσκολη επέμβαση στο σουτ του Ντουάρτε στο 72’.

Αδύναμος κρίκος: Ο Κορέα. Ο μεσοεπιθετικός του Βόλου έπαιξε στο πρώτο ημίχρονο και πέρασε απαρατήρητος.


Το «στραγάλι»: Στο 23’ ο Αλχο τράβηξε τον Καρέλη από τη φανέλα σε στατική μπάλα του Παναιτωλικού και ο φορ των γηπεδούχων έπεσε στον αγωνιστικό χώρο. Τα «καναρίνια» διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι, ωστόσο ο ρέφερι Τσέτσιλας και ο Ευαγγέλου που ήταν στο VAR δεν υπέδειξαν παράβαση. Ο διαιτητής «έχασε» πολλές κάρτες. Μετά το παιχνίδι αποβλήθηκε ο Φερνάντες του Βόλου με 2η κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία.


Το «ταμείο» του Gazzetta: Ωραίο ματς έγινε στο Αγρίνιο, παρότι δεν είχε σκορ. Οι γηπεδούχοι στη «σούμα» ήταν καλύτεροι και απώλεσαν περισσότερες ευκαιρίες, όμως στο φινάλε οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να φύγουν με τη νίκη. Με αυτό το αποτέλεσμα όμως τέθηκαν ουσιαστικά νοκ άουτ από τη διεκδίκηση των play offs.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Ανέστης, Μάρτενσον, Μεντόσα (83’ Βέργος, Χουχούμης, Μαλής, Κορνέλιους, Καρέλης, Λάρσον, Φλόρες, Νταγκό (73’ Ντίας), Μόρσεϊ (33’ Ντουάρτε).
ΒΟΛΟΣ: Κλέιμαν, Αλχο, Ρομέρο, Γκουλέν, Πουρίτα (46’ Ντε Μπαρτόλο), Σοάρες, Τσοκάνης, Ορός (81’ Νίνης), Φερνάντες, Κορέα (46’ Ρεγκατέν), Φαν Βέερτ