Η μαγκιά μέσα στην πανδημία

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τα δεδομένα του κορονοϊού και το πώς επηρεάζουν το ποδόσφαιρο, αλλά και τις μεταγραφές. Επίσης σχολιάζει και άλλα επίκαιρα θέματα.

Πριν και μετά το τέλος του προχθεσινού αγώνα Παναθηναϊκός-Άρης, όλοι μα όλοι έκαναν λόγο για τις απουσίες των δύο ομάδων. Αμέσως να δώσουν δικαιολογίες! Και βγαίνει ο Γιοβάνοβιτς και λέει τρεις φορές: «Μα αφού και οι δύο ομάδες είχαν απουσίες». Του έλεγαν ξανά και ξανά για τα προβλήματα του Παναθηναϊκού και αυτός απαντούσε… «Και ο Άρης είχε προβλήματα».

Φθάνει πλέον στα όρια του γραφικού να επικαλούνται προβλήματα οι ομάδες σε καιρό πανδημίας και ειδικά αυτής της απίστευτης έξαρσης. Δηλαδή, υπήρχε περίπτωση να μην έχουν προβλήματα και απουσίες; Η κατάσταση είναι δύσκολη για όλους. Είναι δύσκολη για κάθε σπίτι, για κάθε επιχείρηση, για κάθε κοινωνικό σύνολο. Δεν θα ήταν δύσκολη για τις ποδοσφαιρικές ομάδες; Για όλες όμως… Όλοι τα ίδια έχουν να αντιμετωπίσουν.

Η… μαγκιά σε αυτή την περίοδο δεν είναι ποιος θα περιγράψει την δική του δύσκολη και προβληματική κατάσταση με τα πιο εντυπωσιακά λόγια, αλλά ποιος θα τα αντιμετωπίσει πιο αποτελεσματικά.

Και για τον ΠΑΟΚ το ίδιο ισχύει. Μία ομάδα που έχει αποδειχθεί ότι όλα τα μέτρα που λαμβάνει για να προστατεύσει τους παίκτες της όσο αυτοί βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη έχουν πολύ καλά αποτελέσματα και ελάχιστα κρούσματα, όταν όμως αυτοί φεύγουν από το εδώ προστατευμένο περιβάλλον και ταξιδεύουν με τις εθνικές τους ή για τις διακοπές, τότε ένα ποσοστό επιστρέφει πάντα όντας θετικό στον ιό.

Τι να κάνει ο Λουτσέσκου; Να κλαίει τη μοίρα του ή να προσπαθεί να αντιμετωπίσει την κατάσταση που έφερε τόσα κρούσματα μετά τις χειμερινές διακοπές; Ό τι μπορεί κάνει κι’ αυτός, όπως και όλοι οι προπονητές. Στην πορεία θα φανεί ποιος κατάφερε να διαχειριστεί καλύτερα και αυτή την κρίση. Ποιος είχε την… μαγκιά να βρει τις καλύτερες λύσεις και να φέρει τα καλύτερα αποτελέσματα.

* Κάπως έτσι γίνεται και στα μεταγραφικά. Κι’ εδώ… μαγκιά χρειάζεται. Μέσα στην πανδημία αλλάζουν αρκετές μεταγραφικές σταθερές. Στην παρακολούθηση-σκάουτινργκ, αλλά και στην διαπραγμάτευση, μια και ειδικά τώρα, πολλές ομάδες δεν θέλουν να δώσουν παίκτες και να ρισκάρουν μείωση του ρόστερ τους που συνεχώς κινδυνεύει από απώλειες.

Ο ΠΑΟΚ έχει πλέον νέο αθλητικό διευθυντή που είναι εξειδικευμένος στο σκάουτινγκ, τώρα έχει μεγαλύτερες υποχρεώσεις, ανέλαβε ουσιαστικά μέσα στον Ιανουάριο χάνοντας μερικές ημέρες και ήρθε εδώ όπου η ομάδα «καίγεται» για άμεση ενίσχυση με τουλάχιστον τρεις παίκτες.

Για να δούμε τη… μαγκιά του και πώς θα ξεκινήσει.

Από όλα τα στοιχεία που υπάρχουν, αν καταφέρει να πάρει τον Πορτογάλο Τσικίνιο από την Μπενφίκα, θα μπει και θα παρουσιαστεί εντυπωσιακά στο ελληνικό ποδοσφαιρικό προσκήνιο.

* Η μεταγραφή Γκουστάβο Βαρέλα τελείωσε στην Μπενφίκα, αλλά ακόμη κανείς δεν μπορεί να καταλάβει το πώς και το γιατί ο Φερνάντο φέρθηκε με αυτό τον τρόπο στον ΠΑΟΚ. ΌΧΙ γιατί πήγε τον γιο στην μεγάλη Πορτογαλική ομάδα, αλλά το πώς το μεθόδευσε ώστε ο ΠΑΟΚ να μην ξέρει τίποτα και αρχικά να μην κερδίσει και τίποτα πέρα από τα ελάχιστα τροφεία.

Κάποτε ένας άγνωστος στον ΠΑΟΚ, ένας άνθρωπος που δεν ήταν αρχηγός της ομάδας και δεν κέρδισε εκατομμύρια από τον ΠΑΟΚ, δέχθηκε να γίνει διαπραγμάτευση με την Ίντερ και έτσι ο Δικέφαλος να κερδίσει 700 χιλιάρικα από την παραχώρηση του νεαρού τερματοφύλακα Μπότη. Τώρα ο Βαρέλα, που τόσο δεμένος ήταν με τον σύλλογο, επέλεξε να κάνει τα πάντα για να βλάψει τον ΠΑΟΚ! Γιατί;

* Ο Κουμπαράκης ήταν VAR όταν στο Καραϊσκάκη ανατράπηκε ο Μπαράλες στην αρχή-αρχή εφαρμογής του VAR.

Ο Κουμπαράκης ήταν στο Ηράκλειο στην πεντακάθαρη ανατροπή Φιγκεϊρέδο όπου δεν δόθηκε πέναλτι σε ματς ΟΦΗ-Ολυμπιακός.

Όλως τυχαίως… πάλι Κουμπαράκης στην Τρίπολη στο επιθετικό φάουλ σε γκολ υπέρ του Ολυμπιακού.

Κουμπαράκης και προχθές και πάλι σε δύο πέναλτι κατά του Ολυμπιακού που… δεν τα είδαν μαζί με τον Τζοβάρα που έτσι και αλλιώς έπαιζε 80-20.

Αποτέλεσμα όλων αυτών με βάση την κρίση του Κλάτενμπεργκ; Ο Κουμπαράκης διεθνής. Για να το θέσω όπως και τα πρώτα ζητήματα στο blog; Μαγκιά του Ολυμπιακού κύριοι. Μαγκιά του… Ήταν κάποτε μη αρεστός ο Κλάτενμπεργκ γι’ αυτούς, τώρα ο Άγγλος πέρα από τον Ολυμπιακό, ικανοποιεί και τον Αυγενάκη. Το ίδιο και το αυτό δηλαδή…

* Άμεση η αντίδραση της Κυβέρνησης και ικανοποίηση του αιτήματος του Παναθηναϊκού. Ανέφερε η ανακοίνωση του Υπουργείου Ανάπτυξης: «Το 15%των εσόδων από τα εισιτήρια και την εκμετάλλευση των διαφημιστικών χώρων του γηπέδου θα καταβάλλεται στο σωματείο του Παναθηναϊκού, όχι για 15 αλλά για 49 έτη από την έναρξη της παραχώρησης για την εξυπηρέτηση των εξόδων συντήρησης και λειτουργίας των εγκαταστάσεων. Η Κυβέρνηση εμπράκτως αποδεικνύει το ενδιαφέρον της για να ολοκληρωθεί η διπλή ανάπλαση στον Βοτανικό και να πραγματοποιηθεί ένα πάγιο αίτημα του κόσμου του Παναθηναϊκού».

Να συγκρίνουμε την στάση της κυβέρνησης σε αυτό το θέμα με την κοροϊδία αλλά και την επιθετικότητα κατά του ΠΑΟΚ όπως αυτή εκφράστηκε τον Σεπτέμβριο στην έκθεση, στο θέμα της Νέας Τούμπας;

Ο Παναθηναϊκός πάντως την κάνει τη… δουλειά του. Ο ΠΑΟΚ ας περιμένει…

* Είδατε πόσο άμεσα αντέδρασε η κυβέρνηση στην παραβίαση του υγειονομικού πρωτοκόλλου προχθές στη Ριζούπολη. Τους «έτριξε» τα δόντια για τα καλά! Κάπως έτσι κανείς οπαδός δεν θα ξαναβρεθεί σε εκτός έδρας ματς της ομάδας του. Τώρα θα δείτε… Τρόμαξαν όλοι από τις αντιδράσεις και δεν θα ξανασκεφτούν να βρεθούν σε εκτός έδρας παιχνίδι. (Να τα θυμόμαστε αυτά…).