Η ΑΕΚ θα τηρήσει ό,τι προβλέπει ο νόμος για τον αετό στην Αγιά Σοφιά - OPAP Arena

Newsroom
Η ΑΕΚ θα καταθέσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα για να πάρει την άδεια από τον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας προκειμένου να τηρήσει ό,τι προβλέπει ο νόμος για το πέταγμα του αετού πριν από τα εντός έδρας παιχνίδια της στο νέο γήπεδο.

Μέχρι τη Βουλή έφτασε η κουβέντα για τον αετό της ΑΕΚ στην Αγιά Σοφιά - OPAP Arena μετά από επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΜέΡΑ25, Κρίτωνα Αρσένη.

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Αμυράς απάντησε στη Βουλή για τη δυνατότητα που δίνει ο νόμος στην ΠΑΕ ΑΕΚ να προχωρήσει σε αυτή τη δραστηριότητα εφόσον έχει πάρει τη σχετική άδεια από τον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας.

Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων τόνισε πως ο νόμος 4830/2021 απαγορεύει τη συμμετοχή κάθε ζώου σε θεάματα και παραστάσεις, αλλά σημείωσε ότι το άρθρο 23 του ιδίου νόμου αναφέρει ότι εκδήλωση με συμμετοχή ζώου ή ζώων αδειοδοτείται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου, όπου θα εκτελεστεί η εκδήλωση. Προβλέπει επίσης ότι ο επιβλέπων κτηνίατρος συντάσσει εκθέσεις για την ευζωία του ζώου, πριν και μετά την εκδήλωση.

Στην ΑΕΚ πρόκειται να τηρήσουν ό,τι προβλέπει ο νόμος για την πτήση του αετού στην Αγιά Σοφιά - OPAP Arena πριν από τα παιχνίδια. Η Ένωση θα καταθέσει κανονικά όλα τα απαραίτηττα έγγραφα και θα ακολουθήσει αυστηρά ό,τι απαιτείται. Μάλιστα ήδη έχει προσφέρει μία υψηλή οικονομική χορηγία προς την «Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία», ώστε να φέρει σε πέρας δράσεις της που αφορούν την προστασία άγριων αρπακτικών πουλιών.