Οι σκέψεις του Μάντζιου μπορεί να οδηγήσουν και σε 1+1 αλλαγές

Βασίλης Βλαχόπουλος
Στο αρχικό πλάνο του Άκη Μάντζιου για τον εκτός έδρας αγώνα (18/10, 19:30) με τη Λαμία ενδέχεται να βρει θέση ο Χαβιέρ Ματίγια έπειτα από διάστημα μεγαλύτερο των δυόμισι μηνών.

Η τελευταία φορά που ο Ισπανός μέσος χρησιμοποιήθηκε στο βασικό σχήμα του Άρη (σε επίσημο αγώνα) ήταν απέναντι στην Αστάνα (στα προκριματικά του Conference League), όταν δηλαδή ο Τζέιμς Τζέγκο προερχόταν από τραυματισμό και δεν ήταν σε θέση να ξεκινήσει παιχνίδι. Ο δε Μπαντού Ντιαγέ είχε συμφωνήσει με τους «κίτρινους» αλλά δεν είχε ολοκληρωθεί η μεταγραφή του. Έπειτα από σχεδόν δυόμισι μήνες, ο Χαβιέρ Ματίγια διεκδικεί θέση στην 11αδα, από τη στιγμή που ο Λούκας Σάσα είναι τιμωρημένος λόγω πειθαρχικού παραπτώματος, ενώ ο Τζέιμς Τζέγκο δεν συμμετείχε σε περισσότερες από δύο προπονήσεις λόγω των υποχρεώσεών του με την Αυστραλία.

Το δίδυμο των Ματίγια-Ντιαγέ στοιχειοθετεί μία από τις σκέψεις του Άκη Μάντζιου ενόψει του αγώνα με τη Λαμία, με την προσδοκία ότι θα ταιριάξει καλύτερα και θα είναι πιο δημιουργικό σε σχέση με την τελευταία φορά που οι δύο ποδοσφαιριστές συνυπήρξαν στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Παρεμπιπτόντως, αυτή ήταν και πάλι απέναντι στη Λαμία – στο φιλικό παιχνίδι των δύο ομάδων στο «Κλ. Βικελίδης» στα τέλη του Αυγούστου το οποίο έγινε λόγω της αναβολής έναρξης της Interwetten Superleague – όπου τότε οι Θεσσαλονικείς αντιμετώπισαν μεγάλη δυσκολία στη διάσπαση της άμυνας του αντιπάλου και ισοφάρισαν (1-1) στην τελευταία φάση του αγώνα με μια κεφαλιά του νεαρού στόπερ Κυριάκου Ασλανίδη.

Η δεύτερη σκέψη του Άκη Μάντζιου αφορά το κέντρο της άμυνας. Το ενδεχόμενο επιστροφής στο δίδυμο των Φαμπιάνο-Μπράμπετς συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες, αλλά η τελική απόφαση θα παρθεί αναλόγως και της κατάστασης του αγωνιστικού χώρου με το δεδομένο ότι ο Βραζιλιάνος στόπερ προέρχεται από τραυματισμό κι ενδεχομένως να του είναι δύσκολο να λειτουργήσει σε βαρύ τερέν. Επί τούτου, θα πρέπει κανείς να… ταξιδέψει στον προηγούμενο επίσημο αγώνα των δύο ομάδων στη Λαμία. Είναι αυτός του περασμένου Γενάρη όπου η Λαμία αποδείχθηκε πιο ικανή και ανθεκτική στη «λιμνοθάλασσα» (αυτό θύμιζε ο αγωνιστικός χώρος). Τότε ο Άκης Μάντζιος είχε χρησιμοποιήσει στο κέντρο της άμυνας τους Μπεναλουάν-Ροζ κι αν είχε τη δυνατότητα να γυρίσει τον χρόνο πίσω, θα είχε κάνει διαφορετική επιλογή με τον Γιώργο Δεληζήση ο οποίος έχει καλύτερη εξοικείωση με προβληματικούς αγωνιστικούς χώρους.

Οι υπόλοιπες θέσεις στην 11αδα μάλλον είναι «κλειδωμένες» καθώς Σούντγκρεν, Γκάνεα θα είναι στα άκρα της άμυνας και ο Χουλιάν Κουέστα κάτω από την εστία. Μπερτόγλιο, Μπρούνο Γκάμα και Μαντσίνι θα αποτελέσουν τη μεσοεπιθετική τριάδα και ο Αμπουμπακάρ Καμαρά θα αγωνιστεί στην κορυφή της επίθεσης.

@Photo credits: Intime