Χουτεσιώτης στο Gazzetta: «Δεν θα σχολιάσω όσους έκριναν τον Ιωνικό εκ των προτέρων»

Παναγιώτης Δαλαταριώφ
Μέσω του Gazzetta, ο Λευτέρης Χουτεσιώτης, στέκεται στον Ιωνικό που έχει θέσει ψηλά τον πήχη και... δεν απαντά σε όσους βιάστηκαν να χρήσουν την ομάδα της Νίκαιας φαβορί για τον υποβιβασμό.

Ο Λευτέρης Χουτεσιώτης, για δεύτερο σερί ματς, κράτησε το μηδέν για την άμυνα του Ιωνικού βοηθώντας την ομάδα του να πάρει έναν σημαντικό βαθμό απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα. Πλέον, η ομάδα της Νίκαιας είναι στους βαθμούς και ετοιμάζεται για τα ματς με Απόλλων Σμύρνης και Λαμία πριν τη διακοπή για τις εθνικές ομάδες.

Ο 27χρονος πορτιέρε, μέσω του Gazzetta, δεν κρύβει την ικανοποίησή του από την εικόνα που έχει ο Ιωνικός στις τρεις πρώτες αγωνιστικές:

«Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι, γιατί αρχικά η ομάδα για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι δεν δέχεται γκολ, το οποίο είναι πολύ σημαντικό για την πορεία του πρωταθλήματος» και σχολιάζει για το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα:

«Ήταν ένα κλειστό παιχνίδι, είχαμε στο μεγαλύτερο διάστημα την κατοχή της μπάλας και θα μπορούσαμε να πάρουμε κάτι παραπάνω. Παρόλα αυτά δεν θα σταθώ στο συγκεκριμένο κομμάτι. Είναι ένα παιχνίδι που μένουμε με το βαθμό της ισοπαλίας. Θα κρατήσουμε αυτό, τα θετικά και θα προχωρήσουμε στο επόμενο ματς τη Δευτέρα με τον Απόλλωνα».

Αν και σας λείπει ως ομάδα η εμπειρία της Super League, παίζετε στρωτά, δημιουργείτε φάσεις και δεν είσαι αυτοί που θα κλειστούν και θα περιμένουν. Το είδαμε αυτό και με τον ΠΑΣ, παρά κιόλας τις απουσίες των Λένις-Γκαμπράλ.

«Ισχύει. Η ομάδα προσπαθεί να δημιουργήσει και να παίξει όμορφο ποδόσφαιρο μέσα στο γήπεδο. Μπορεί σε συλλογικό επίπεδο να μην υπάρχει εμπειρία λόγω της πολυετούς αποχής από τη Super League, παρόλα αυτά στην ομάδα υπάρχουν παίκτες με πολλά αγωνιστικά λεπτά σε υψηλό επίπεδο. Αυτό βοηθάει στο να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε άμεσε στις ανάγκες του πρωταθλήματος».

Εσύ, ο Ρομαό, ο Κάνιας, ο Τσιγκίνσκι, έχετε περάσει από μεγάλες ομάδες και έχετε μπολιαστεί ποδοσφαιρικά στο υψηλότερο επίπεδο. Αυτό σας μεταφέρει κι ένα παραπάνω άγχος ως προς το ότι «πρέπει να καθοδηγήσετε τους άλλους»;

«Σίγουρα πρέπει να πάρουμε την πρωτοβουλία εντός αγωνιστικού χώρου και να δείξουμε ότι η ομάδα έχει την προσωπικότητα, το θάρρος και το θράσος να δημιουργήσει και να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Παρόλα αυτά όλα τα παιδιά είναι σε υψηλό επίπεδο και μπορούν να ακολουθήσουν το ρυθμό».

Ο Ιωνικός δίνει απαντήσεις σε όσους βιάστηκαν να τον χρήσουν φαβορί για τον υποβιβασμό;

«Δεν θα σχολιάσω όσους γενικά προσπάθησαν εκ των προτέρων να κρίνουν την ομάδα. Δείχνουμε ότι είμαστε συγκεντρωμένοι στο στόχο μας, έχουμε θέσει τον πήχη ψηλά και μέρα με τη μέρα προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε και να παράγουμε όμορφο ποδόσφαιρο».

Tώραα έχει μπροστά σας τα ματς με τον Απόλλωνα Σμύρνης και τη Λαμία. Τι προσδοκάτε να πάρετε απ' αυτά τα παιχνίδια;

«Όλα τα ματς είναι σημαντικά για εμάς το έχω πει και σε προηγούμενες δηλώσεις μου. Θα αντιμετωπίσουμε το ίδιο σοβαρά και τους επόμενους δύο αντιπάλους. Είναι πολύ σημαντικό να κερδίσουμε πόντους και να παίξουμε ωραίο ποδόσφαιρο. Ο "σκοπός αγιάζει τα μέσα", άρα θέλουμε να πάμε στη διακοπή της εθνικής με το μέγιστο των βαθμών».