Ο Ελ Αραμπί ετοιμάζεται να γίνει ο κορυφαίος «Ευρωπαίος» σκόρερ του Ολυμπιακού (vids)

Γιώργος Ντυμένος
Ο Μαροκινός «ισοφάρισε» το ρεκόρ του Αναστόπουλου με 14 τέρματα, υπολείπεται ενός των Τζόρτζεβιτς, Μήτρογλου που ηγούνται της σχετικής λίστας και με 2 θα περάσει μόνος πρώτος στην κορυφή της.

Ετοιμος να γράψει ιστορία είναι από χθες (16/9) ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Ούτως ή άλλως ο Μαροκινός φορ έχει δημιουργήσει, και εύλογα, τον δικό του «μύθο» με τη φανέλα του Ολυμπιακού, καθώς στις 2 και κάτι σεζόν που αγωνίζεται στην Ελλάδα επιβεβαιώνει πως είναι ένας «killer» ολκής, με τεράστια αίσθηση του γκολ. Κάτι που αποτυπώνεται και στα στατιστικά του και όταν στην αναμέτρηση με την Αντβέρπ άνοιξε το σκορ στο 52' και έβαλε τις βάσεις για τη μετέπειτα νίκη των Πειραιωτών με 2-1, «έπιασε» τον Νίκο Αναστόπουλο στη 2η θέση των πρώτων «μπομπέρ» της ευρωπαϊκής ιστορίας της ομάδας.

Ο 34χρονος και ο «μουστάκιας» έχουν πλέον από 14, σε 30 και 29 ματς αντίστοιχα, και πλέον προβάλει ως μαθηματικά βέβαιο ότι ο Ελ Αραμπί θα βρεθεί σύντομα στην κορυφή. Εκεί όπου βρίσκονται με 15 τέρματα έκαστος οι Πέντραγκ Τζόρτζεβιτς και Κώστας Μήτρογλου και ο Μαροκινός «ψάχνει» μόνο 1 τέρμα για να «συγκατοικήσει» μαζί τους.

Πόσο... χρόνο έχει μπροστά του; Μόνο στην τρέχουσα σεζόν προβάλει... άπλετος, αρκεί πάντα να έχει την υγεία του. Οι «ερυθρόλευκοι» θα δώσουν ακόμη 5 ματς στον όμιλο του Europa και ύστερα από τη νίκη επί των Βέλγων μόνο αν... αυτοκτονήσουν δεν θα τερματίσουν σε 1 από τις 3 πρώτες θέσεις του γκρουπ, που δίνουν συνέχεια στην εκτός συνόρων παρουσία τους. Αυτό για το επίσημο της υπόθεσης, αφού επί της ουσίας η ομάδα πάει για την... κορυφή και με τόσα παιχνίδια «διαθέσιμα» για εκείνον, σε συνάρτηση φυσικά με τις ικανότητές του, είναι πολύ πιθανό σύντομα να γίνει ο κορυφαίος σκόρερ του Ολυμπιακού στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.


ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΣΚΟΡΕΡ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ (γκολ/συμμετοχές)

1 Τζόρτζεβιτς Πρέντραγκ 15/83
2 Μήτρογλου Κώστας 15/44
3 Αναστόπουλος Νίκος 14/29
4 Ελ Αράμπι Γιουσέφ 14/30
5 Γιαννακόπουλος Στέλιος 9/40
6 Σιδέρης Γιώργος 8/20
7 Αλεξανδρής Αλέξης 8/36
8 Τζιοβάνι 8/38
9 Φορτούνης Κώστας 8/56
10 Στολτίδης Ιεροκλής 8/44
11 Ντιόγκο 8/19

Πηγή: Soccerbase


Αν θελήσει κάποιος να «απομονώσει» κάποια από τα 14 τέρματα που έχει πετύχει θα δυσκολευτεί, αφού στο ποδόσφαιρο κάθε γκολ είναι ξεχωριστό. Είναι ορισμένα όμως που... μένουν. Οπως....


*Το πρώτο του «ερυθρόλευκο» ευρωπαϊκό στη Ρωσία κόντρα στην Κράσνονταρ, όπου μάλιστα σημείωσε και τα 2 της ομάδας στη νίκη της με 2-1.


*Τη «βολίδα» του στο Γουάιτ Χαρτ Λέιν, όπου οι Πειραιώτες άνοιξαν τότε το σκορ κόντρα στην Τότεναμ.


*Εκείνο με τον Ερυθρό Αστέρα από το σημείο του πέναλτι, όπου στο 87' έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν στην Ευρώπη (φινάλε ομίλων του Champions League, χάρις στο 1-0 που κέρδισαν πήραν το «εισιτήριο» για το Europa).

*Το πανέμορφο γκολ του κόντρα στην Ομόνοια, στις καθυστερήσεις του 2-0 που κέρδισε πέρσι ο Ολυμπιακός στα play off του Champions League και ουσιαστικά «σφράγισε» την είσοδό του στους Ομίλους.

*Το περσινό του στο Emirates όπου οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν 1-0 την Αρσεναλ και «πάλεψαν» να ανατρέψουν το 3-1 που είχαν χάσει στο Φάληρο.


*Και φυσικά εκείνο της 27ης Φεβρουαρίου του 2020, όπου ο Ολυμπιακός κέρδισε (ξανά) στο Λονδίνο και χάρις στο γκολ που σημείωσε στο 119', απέκλεισε τους «κανονιέρηδες» και συνέχισε στο Europa League της εκείνης της σεζόν.