Η ορθολογική και έξυπνη επιλογή του Παμλίδη (vids)

Ο 28χρονος μεσοεπιθετικός θα συνεχίσει στον Απόλλωνα Σμύρνης, σε μία επιλογή της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» που έχει «εξήγηση»

Στην «πραγματικότητα» του Απόλλωνα Σμύρνης μπήκε πλέον ο Γιώργος Παμλίδης, καθώς έκανε το δρομολόγιο Γιάννινα-Ριζούπολη.

Ο 28χρονος μεσοεπιθετικός προέρχεται από την καλύτερη σεζόν της καριέρας του (33 ματς/7 γκολ/2 ασίστ) και δείχνει να είναι «ιδανικός» στο στυλ παίκτη που αναζητούσαν στην «Ελαφρά Ταξιαρχία». Ας δούμε το γιατί.

*Ελέω της παρουσίας των Ιωαννίδη, Ντάουντα ο Απόλλων έψαχνε έναν ποδοσφαιριστή που να μπορεί να παίξει αν χρειαστεί στο «9», αλλά η κλασική του θέση να είναι διαφορετική. Ο Παμλίδης είναι μεν επίσημα «ακραίος», αλλά έβγαλε μεγάλο μέρος της περασμένης σεζόν ως κλασικός «φουναριστός».

*Με την ίδια ευχέρεια που παίζει στην κορυφή της επίθεσης ή τα «φτερά», μπορεί να περάσει και «περιφερειακός» ως παρτενέρ ενός εκ των δύο προαναφερθέντων. Ετσι ο Μαρτίνες π.χ. μπορεί αυτόματα να φύγει από το «10» για τα άκρα και να υπάρξει ντόμινο εσωτερικών αλλαγών. Η παρουσία του «λύνει» τα χέρια του Πετράκη.

*«Εχει» το γκολ και όχι μόνο. Την περασμένη σεζόν βρήκε 7 φορές δίχτυα με 41 τελικές, δηλαδή θέλει κατά μέσο όρο λιγότερες από 6. Μάλιστα δεν ήταν ο «μόνιμος» εκτελεστής των στημένων (φάουλ, πέναλτι), ενώ έδωσε ακόμη 2 ασίστ και κέρδισε το πέναλτι που σκόραρε ο Κριζμάν στο Αγρίνιο. Ετσι με τον Α,Β ή Γ τρόπο συμμετείχε στα 10 από τα 27 τέρματα του Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα στη σεζόν. Παράλληλα «μέτρησε» ακόμη 2 δοκάρια, ξέχωρα από όσες κλασικές φάσεις για γκολ.

Με γνώμονα τα παραπάνω ο Απόλλων Σμύρνης πήρε έναν παίκτη που μπορεί να προσφέρει πολλά και σε αρκετές θέσεις, ο οποίος ξέρει που πάει και τι θέλουν από εκείνον, αφού εκτός των άλλων συνεργάστηκε τη σεζόν 2018/19 ξανά με τον Γιάννη Πετράκη, τότε στον «Αγιαξ της Ηπείρου».