Θλάση ο Ντουάρτε, αμφίβολος για τα φιλικά του Άρη στην Αυστρία!

Βασίλης Βλαχόπουλος
Ο Λερίν Ντουάρτε υπέστη θλάση πρώτου βαθμού κι εκτός απροόπτου δεν θα είναι στην αποστολή του Άρη που τα ταξιδέψει στην Ολλανδία για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

Χθες (21/6) το βράδυ, ο Λερίν Ντουάρτε επέστρεψε εσπευσμένα στη Θεσσαλονίκη λόγω τραυματισμού στη γάμπα. Υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία η οποία έδειξε ότι υπέστη θλάση πρώτου βαθμού η οποία συνήθως απαιτεί πρόγραμμα θεραπείας 7-10 ημερών. Αυτό σημαίνει ότι οι πιθανότητες συμμετοχής του στην αποστολή της ομάδας (η οποία θα αναχωρήσει για την Αυστρία στις 29/6 για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας και τη διεξαγωγή τουλάχιστον τριών φιλικών αγώνων) είναι πολύ λίγες καθώς θεωρείται ότι μέχρι τότε δεν θα έχει ξεπεράσει το πρόβλημα. Εκτός κι αν στην επανεκτίμηση της κατάστασής του – αυτό θα γίνει την Παρασκευή (25/6) – διαπιστωθεί θεαματική βελτίωση της κατάστασης υγείας του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ολλανδός αγωνίστηκε για τελευταία φορά σε επίσημο παιχνίδι στα Playoffs της περιόδου 2019-20, στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό, όπου υπέστη ρήξη χιαστού και υποχρεωτικά υποβλήθηκε σε επέμβαση. Στη δε διετία του στους «κίτρινους» μετρά μόλις τρία παιχνίδια και συνολικά 88 αγωνιστικά λεπτά συμμετοχής!

Φέτος, ο Ντουάρτε μπήκε στην προετοιμασία με την πρόθεση μιας δυναμικής επανεκκίνησης της καριέρας του αλλά αυτό το πρόβλημα τραυματισμού προφανώς θα τον αφήσει πίσω.