Η ΑΕΚ πραγματοποίησε την πρώτη δράση για το πρόγραμμα «Welcome Through Football»

Gazzetta team
Το «Welcome Through Football» υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και αποτελεί ένα ποδοσφαιρικό – εκπαιδευτικό πρόγραμμα για πρόσφυγες ηλικίας 7-25 ετών και την προσαρμογή τους στη νέα τους χώρα μέσω του ποδοσφαίρου.

Αναλυτικά η ενημέρωση της ΠΑΕ ΑΕΚ:

Την πρώτη της δράση για το πρόγραμμα «Welcome Through Football» πραγματοποίησε το απόγευμα της Τρίτης η ΠΑΕ ΑΕΚ.

To ευρωπαϊκό προσφυγικό project διοργανώνεται υπό την αιγίδα του EFDN (European Football for Development Network), με συνδιοργανωτές την ΠΑΕ ΑΕΚ και κορυφαία ευρωπαϊκά κλαμπ, όπως η Νιούκαστλ, η Έβερτον, η Βέρντερ Βρέμης, η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, η Γκενκ, η Μπενφίκα κι η Χαρτς.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελληνισμού Διασποράς της Νέας Φιλαδέλφειας, παρουσία του Δημάρχου Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας Γιάννη Βούρου και του Αντιπροέδρου του Ιδρύματος Χρήστου Καπελούσου, ενώ το «παρών» έδωσε και εκπρόσωπος της Βέρντερ Βρέμης.

Τα παιδιά παρέλαβαν το αθλητικό υλικό της ομάδας μας, συμμετείχαν αρχικά σε ένα δίωρο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που περιλάμβανε διάφορα παιχνίδια και στη συνέχεια προπονήθηκαν στο γήπεδο του Αττάλου, στη Ν. Φιλαδέλφεια, από προπονητές της Ακαδημίας της ΑΕΚ και του Δικτύου της.

Ο πρόεδρος του Αττάλου Γιάννης Τζέλης και τα παιδιά της Ακαδημίας του Αττάλου υποδέχθηκαν τα παιδιά του προγράμματος προσφέροντάς τους από ένα λουλούδι ως καλωσόρισμα.

Το «Welcome Through Football» υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και αποτελεί ένα ποδοσφαιρικό – εκπαιδευτικό πρόγραμμα για πρόσφυγες ηλικίας 7-25 ετών.

Έχει διάρκεια δώδεκα εβδομάδες το χρόνο, για τρία χρόνια και αποτελεί δημιούργημα του UEFA Foundation, με σκοπό την καλύτερη δυνατή προσαρμογή των μεταναστών στις χώρες υποδοχής, μέσω του ποδοσφαίρου.

Το EFDN και οι συμμετέχουσες ομάδες έχουν ως στόχο να δοκιμάσουν και να αναπτύξουν μια ευρωπαϊκή μεθοδολογία που χρησιμοποιεί το ποδόσφαιρο ως «εργαλείο» για να προσεγγίσει πρόσφυγες και μετανάστες με στόχο να τους ενεργοποιήσει σωματικά και κοινωνικά.

Η επόμενη δράση είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη 8 Ιουνίου στο Προπονητικό Κέντρο της ομάδας μας, στα Σπάτα.