Παναθηναϊκός Β' - Διαγόρας 4-2: Νέα νίκη για τους «πράσινους» κόντρα στους αξιόμαχους Ροδίτες

Newsroom
Ο Παναθηναϊκός κατόρθωσε να λυγίσει την σθεναρή αντίσταση του Διαγόρα Ρόδου και να επικρατήσει με 4-2 των νησιωτών φτάνοντας τις δύο σερί νίκες στο πρωτάθλημα της Superleague 2.

Οι «πράσινοι» χρειάστηκε να σκοράρουν τέσσερα τέρματα για να φτάσουν τελικά στη νίκη στο ΟΑΚΑ (4-2), αφού η ομάδα του νησιού των «ιπποτών» είχε σε μεγάλη μέρα τον Μιχόπουλο, που μπήκε ως αλλαγή με την έναρξη του δεύτερου μέρους και με το σκορ στο 2-0 κι έβαλε δύο φορές με τα γκολ του στο ματς τους Ροδίτες.

Ο Παναθηναϊκός ευτύχησε να προηγηθεί νωρίς στο σκορ με τον Φουρτάδο μόλις στο 12ο λεπτό. Οι «πράσινοι» συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο του αγώνα καθ' όλη την διάρκεια του πρώτου μέρους και να απειλούν την εστία του Διαγόρα. Κατόρθωσαν να βρουν και δεύτερο τέρμα με τον Αθανασακόπουλο στο 42ο λεπτό παίρνοντας σαφές προβάδισμα για τη νίκη.

Στο δεύτερο ημίχρονο το «τριφύλλι» έριξε μεν τον ρυθμό του, όμως συνέχισε να ψάχνει κι άλλα γκολ, όταν του δινόταν η ευκαιρία. Τελικά ήταν ο Διαγόρας εκείνος που κατάφαερε να σκοράρει και να μειώσει σε 2-1 στο 60ο λεπτό με τον Μιχόπουλο, που μπήκε αλλαγή με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους.

Πριν καλά καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί ο Παναθηναϊκός βρήκε το πρώτο του τέρμα στο δεύτερο μέρος και πήρε εκ νέου προβάδισμα δύο τερμάτων με τον κεντρικό του αμυντικό Γιώργο Σιδερά να σκοράρει με κεφαλιά στο 63ο λεπτό. Οι Ροδίτες δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και μείωσαν και πάλι σε 3-2 ξανά με τον Μιχόπουλο μόλις δύο λεπτά μετά.

Οι «πράσινοι» κατάφεραν να βρουν και τέταρτο τέρμα με τον Σαρδέλη στο 80ο λεπτό (που μπήκε ως αλλαγή) βάζοντας... ταφόπλακα στα όποια όνειρα έκανε ο Διαγόρας για να πάρει κάτι από το παιχνίδι.

Η νίκη αυτή έφερε τον Παναθηναϊκό στην 7η θέση με 17 βαθμούς ενώ ο Διαγόρας έμεινε στην 10η θέση με 13 βαθμούς, μόλις δύο πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού, έχοντας τρεις σερί ήττες.

Ενδεκάδες:

Παναθηναϊκός Β' (πρ. Αντωνίου): Ξενόπουλος, Σερπέζης, Σιδεράς, Βουτσάς, Αθανασακόπουλος (67' Μαρτίνης), Εμπό (67' Καρβούνης), Φουρτάδο (55' Σαρδέλης), Κρυπαράκος, Προδρομίτης, Τερεζίου (73' Τουρκοχωρίτης), Αγκοστίνιο (55' Νταμπίζας).

Διαγόρας (Ανδράλας): Γαλάνης, Πετράκης (46' Μιχόπουλος), Μαγκάκης (80' Λούκιτς), Παπαβασιλείου, Μανιώτης, Παραστατίδης, Τάτσης (66' Βουργουτζής), Τσιαντούλας (56' Μπούρμπας), Γκρόζντανιτς, Σταμένκοβιτς, Μουμπάρακ (46' Αρίας).