Καλλέργης στο Gazzetta: «Είμαι δυνατός, έμεινα πνευματικά όρθιος και ονειρεύομαι Super League με την Κηφισιά»

Παναγιώτης Δαλαταριώφ
Ο Μανώλης Καλλέργης, έμεινε πνευματικά όρθιος περιμένοντας τη στιγμή του... έξι χρόνια! Ο ήρωας της Κηφισιάς κι ο παίκτης που έγραψε ιστορία με την ομάδα των Βορείων Προαστίων, σκοράροντας το πρώτο επαγγελματικό γκολ στην ιστορία της ομάδας, παραδίδει μαθήματα δύναμης στο Gazzetta!

Το ημερολόγιο έδειχνε 27/10 του 2015. Πέρασαν έξι χρόνια δύσκολα. Ο Μανώλης Καλλέργης βρίσκεται να παίζει στα τοπικά πρωταθλήματα φορώντας τη φανέλα του Παρνασσού και της Διάνας Ηλιόπουλης.

Ενα παιδί που πήγε από τον Φωκικό στον Ατρόμητο ως μεγάλο ταλέντο, βρέθηκε εκτός επαγγελματικών κατηγοριών.

Εξι χρόνια μετά, είναι εδώ και αποδεικνύει πως αν πιστεύεις στον εαυτό σου τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Ούτε και το να σκοράρεις απέναντι στον πιο έμπειρο και ποιοτικό Απόλλωνα, αφήνοντάς τον εκτός από τη συνέχεια του Κυπέλλου.

Ο 30χρονος σήμερα Καλλέργης έχει γράψει ιστορία: Είναι ο πρώτος σκόρερ της Κηφισιάς σε επαγγελματικό επίπεδο και μέσω του Gazzetta στέλνει μήνυμα πνευματικής δύναμης!

Εχεις γράψει ιστορία με τη φανέλα της Κηφισιάς.

«Ναι. Αυτό ήταν το πρώτο ματς και το πρώτο γκολ της ομάδας μας σε επαγγελματικό επίπεδο. Το συναίσθημά μου δεν περιγράφεται. Νιώθω δικαιωμένος και για μένα αλλά και για την ομάδα μου. Στοχεύουμε πιο ψηλά στο Κύπελλο. Γιατί όχι να μην πάμε και στους "8". Ωστόσο, τελείωσε αυτό το ματς, κοιτάμε το πρωτάθλημα και την πρεμιέρα με τον Παναθηναϊκό Β'. Θέλουμε να προετοιμαστούμε γι' αυτό το ματς όσο καλύτερα γίνεται».

Μετά το γκολ σου τί έγινε; Μπορείς να μας πεις κάτι που δεν έπιασαν οι κάμερες;

«Σίγουρα πανηγυρίζαμε έξαλλα. Η χαρά ήταν απερίγραπτη και για μένα και για τους συμπαίκτες. Αυτό το γκολ μου δίνει την αυτοπεποίθηση και την όρεξη για να συνεχίσω να δουλεύω και να καθιερωθώ στην Κηφισιά».

Ειδικά για σένα πρέπει να ήταν ένα πολύ ξεχωριστό ματς. Ύστερα από έξι χρόνια επέστρεψες σε επαγγελματικό επίπεδο.

«Όντως, την τελευταία πενταετία ήμουν σε ομάδες που έπαιζαν σε ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Πριν την Κηφισιά αγωνιζόμουν για την Διάνα Ηλιούπολης, που παρόλο που είναι σε τοπικό πρωτάθλημα, δούλευε επαγγελματικά. Ετσι κι εγώ δεν παράτησα τον εαυτό μου. Πίστευα σε μένα».

Πόσο δύσκολο ήταν για 'σένα να μείνεις... όρθιος πνευματικά; Χρειάστηκες, ενδεχομένως, ψυχολογική βοήθεια;

«Όχι, όχι... Μόνος μου! Είμαι πολύ δυνατός σαν χαρακτήρας, δεν τα παράτησα ποτέ, πάντα δούλευα, δεν άφησα τον εαυτό μου και πίστευα ότι θα επιστρέψω. Είχα πάει στον Ατρόμητο με πολύ καλές προδιαγραφές. Επαιξα σε Ιωνικό, Λαμία και στη συνέχεια βρέθηκε σε τοπικό επίπεδο. Μπορεί να φταίω και 'γω, η τύχη, συγκυρίες, οι ευκαιρίες που δεν πήρα. Έπεσα χαμηλά, αλλά τώρα είμαι εδώ».

Πώς ήρθε στο δρόμο σου η Κηφισιά.

«Ο κύριος Κούστας (σ.σ. προπονητής της ομάδας) με έφερε στην Κηφισιά και μαζί ανεβάσαμε την ομάδα. Στη συνέχεια μου έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστώ σε επαγγελματικό επίπεδο και πάλι και τον ευχαριστώ πάρα πολύ».

Η ομάδας ήδη έκανε μία έκπληξη και εσύ κάνεις λόγο για 8άδα. Τι έχει η Κηφισιά που σε κάνει να πιστεύεις τόσο πολύ σ' αυτήν;

«Η ομάδα έχει πολύ μεγάλες φιλοδοξίες. Είναι η πρώτη της φορά σε επαγγελματική κατηγορία, αλλά αποτελείται από φιλόδοξο και καλό τιμ και έχουμε και τον κύριο Κοτσόλη που κάνει τα πάντα για εμάς, σε κάθε βήμα είναι μαζί μας. Συν τις άλλοις, από τη διοίκηση δεν μας λείπει τίποτα και αυτό μας κάνει να δουλεύουμε απόλυτα συγκεντρωμένα στο πώς θα βελτιώνουμε τον εαυτό μας και την ομάδα».

Εζησες την ομάδα στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα. Μαζί της επέστρεψες στις επαγγελματικές κατηγορίες. Ονειρεύεσαι και την επιστροφή σου στη Super League Interwetten μ' αυτήν την ομάδα;

«Εννοείται! Πιστεύω ακράδαντα ότι η Κηφισιά μπορεί να παίξει στη μεγάλη κατηγορία. Αυτή η ομάδα ήρθε για να μείνει και στοχεύει στο μέλλον να είναι εκεί. Δεν ξέρω αν θα είναι του χρόνου, αλλά βήμα βήμα η εξέλιξή της έχει αυτήν την πορεία».

Κάνετε πρεμιέρα με τον Παναθηναϊκό Β'. Τί να περιμένουμε από την Κηφισιά στο πρωτάθλημα της Super League 2;

«Θα είναι μια πολύ δύσκολη σεζόν και πολύ απαιτητική. Το πρωτάθλημα έχει ιστορικές ομάδες, όπως το Αιγάλεω, ο Λεβαδειακός, η Καλλιθέα, η Καλαμάτα. Ανυπομονούμε για την πρεμιέρα και πιστεύω ότι θα είμαστε αντάξιοι των προσδοκιών. Δεν θέτουμε στόχους, αλλά σε κάθε ματς θα πηγαίνουμε για τη νίκη».

Photo Credits: Intime