Τράμπζονσπορ - Γκιρεσούνσπορ 1-1: «Γκέλα» με μοιραίο Μπακασέτα

Βασίλης Μπαλατσός
Η Τράμπζονσπορ για δεύτερη διαδοχική αγωνιστική της Super League Τουρκίας έμεινε στην ισοπαλία, καθώς η Γκιρεσούνσπορ κατάφερε να φύγει από τη Γκιρέσουνσπορ με τον βαθμό (1-1). «Μοιραίος» για τους γηπεδούχους ο Τάσος Μπακασέτας, καθώς έχασε δύο πέναλτι στο 90+5' και στο 90+8'.

Η πρωτοπόρος της Super League Τουρκίας για δεύτερη διαδοχική αγωνιστική «γκέλαρε», καθώς μετά την εκτός έδρας ισοπαλία της με τη Σίβασπορ έμεινε στο 1-1 στην Τραπεζούντα με τη 15η (πριν το παιχνίδι και πλέον 14η) Γκιρεσούνσπορ. Βασικός και αναντικατάστατος ο... μοιραίος, Τάσος Μπακασέτας, ενώ στην αγωνιστική δράση επέστρεψε μετά την περιπέτεια του με τον κορονοϊό ο Μανώλης Σιώπης, ο οποίος μπήκε ως αλλαγή στο 78'.

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 68' με τον Ναγίρ, ενώ στο 78' ο Κορνέλιους διαμόρφωσε εξ επαφής το 1-1. Οι πρωτοπόροι της βαθμολογίας δημιούργησαν σωρεία ευκαιριών με κύριο εκφραστή τον Τάσο Μπακασέτα, ο οποίος όμως έπεσε πάνω σε έναν φανταστικό Οκάν Κοτσούκ. Ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων είπε «όχι» στον αρχηγό της εθνικής στο 55', στο 59 και στο 66'. Ο πρώην μεσοεπιθετικός της ΑΕΚ είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες να γίνει ήρωας στις καθυστερήσεις, όμως δεν τις αξιοποίησε. Στο 90+5' ο Μπακασέτας ανέλαβε την εκτέλεση πέναλτι για χέρι αμυντικού της Γκιρεσούνσπορ, όμως νικήθηκε από τον Κοτσούκ, ο διαιτητής έδωσε επανάληψη και ο Μπακασέτας αστόχησε ξανά, με το 1-1 να μένει μέχρι τέλους.

Η Τράμπζονσπορ παραμένει στην πρώτη θέση με 51 βαθμούς, με την Κόνιασπορ να την ακολουθεί με 42, έχοντας παίξει όμως ένα ματς λιγότερο.