Άρης: Ο Λούκας Ρουπ δεν έκανε αυτά που υπολόγιζε αλλά πήρε δεύτερη ψήφο εμπιστοσύνης

Ο Άρης επιβεβαίωσε την πίστη του στις ικανότητες του Λούκας Ρουπ με τη συμφωνία για την υπογραφή νέου μονοετούς συμβολαίου παρότι τα πράγματα για τον Γερμανό μέσο δεν εξελίχθηκαν έτσι όπως τα περίμενε στο δεύτερο μισό της περασμένης σεζόν.

Στην πραγματικότητα τηρήθηκε η συμφωνία που έγινε στα τέλη του περασμένου Γενάρη όταν ο Λούκας Ρουπ απέδρασε από μια άχαρη κατάσταση μέσα από το deal με τον Άρη το οποίο ήταν εξαιρετικά απλό. Οι «κίτρινοι» δεσμεύτηκαν για την παροχή συμβολαίου μεγαλύτερης διάρκειας υπό την προϋπόθεση ότι ο Γερμανός μέσος θα ανταποκρινόταν στις αγωνιστικές απαιτήσεις. Αμφιβολία υπήρχε κι αυτό ήταν απολύτως φυσιολογικό καθώς ο 32χρονος ποδοσφαιριστής προερχόταν από οκτάμηνη αγωνιστική απραξία αφού ο τελευταίος του επίσημος αγώνας ήταν τον Μάιο του 2022 όταν αγωνίστηκε για 19 λεπτά στη βαριά ήττα της Νόριτς από την Τότεναμ. Το δε τελευταίο του «γεμάτο» παιχνίδι ήταν Δεκέμβριο του 2021 στην ήττα της αγγλικής ομάδας από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Το αρνητικό στην περίπτωση του Ρουπ ήταν ότι η τελική απόφαση για την απόκτησή του καθυστέρησε αρκετά υπό την έννοια ότι ήρθε στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου του Γενάρη με συνέπεια να περιοριστεί ο διαθέσιμος χρόνος για την προετοιμασία του. Αυτός ήταν ένας από τους λόγους των λίγων συμμετοχών που πρόλαβε να κάνει. Ο δεύτερος και βασικότερος ήταν ο τραυματισμός του στον οπίσθιο μηριαίο και το γεγονός ότι έμεινε εκτός δράσης για πολύ μεγαλύτερο διάστημα καθώς εκεί που υπολογιζόταν να επιστρέψει σε 10-15 ημέρες, έμεινε εκτός για δύο μήνες. Κι έτσι, μετά από εκείνον τον εντός έδρας αγώνα με τον Ατρόμητο στα τελειώματα της κανονικής διάρκειας της Stoiximan.gr Superleague στις 26 του περασμένου Φλεβάρη, επανήλθε στις 30 Απριλίου παίζοντας έξι λεπτά στο ντέρμπι της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ. Συνολικά δε, αγωνίστηκε σε οκτώ παιχνίδια, στα μισά εξ’ αυτών ήταν στο βασικό σχήμα και σκόραρε στην εμφατική νίκη επί του ΟΦΗ δίνοντας παράλληλα και μια ασίστ, στο ίδιο παιχνίδι.

Αυτό που δεν εφαρμόστηκε είναι το… βλέποντας και κάνοντας που προέβλεπε η αρχική συμφωνία υπό την έννοια ότι τελικώς ο Άρης δεν έκρινε βάσει των πεπραγμένων στο δεύτερο μισό της σεζόν αλλά του παρείχε ψήφο εμπιστοσύνης παρότι ο Γερμανός δεν κατάφερε να κάνει αυτά που υπολόγιζε. Τούτο είναι πιο σημαντικό κυρίως για την ψυχολογία του Ρουπ γιατί ξέρει ότι λόγω του τραυματισμού του η εξέλιξη των πραγμάτων ήταν αρνητική αλλά η ομάδα του έδειξε εμπιστοσύνη.

Και η αλήθεια είναι ότι ο Ρουπ δεν θα μπορούσε να κριθεί σ’ αυτούς τους τέσσερις μήνες που προηγήθηκαν. Γιατί προερχόταν από μεγάλο διάστημα απραξίας, δεν έκανε ούτε υποτυπώδη προετοιμασία και βούτηξε κατευθείαν στα βαθιά με σκοπό να προσπαθήσει για την επίλυση του λειτουργικού προβλήματος που αντιμετώπιζαν οι «κίτρινοι». Όταν ο Γερμανός μπήκε στο χορτάρι ο Άρης έπαιζε την είσοδό του στα Playoffs του Πρωταθλήματος και παράλληλα προσπαθούσε να «μαζέψει» τη διαφορά από τον Βόλο. Εκείνες οι δύο νίκες επί ΟΦΗ και Ατρόμητου λειτούργησαν ευεργετικά στην ψυχολογία της ομάδας και οδήγησαν στην βαθμολογική αναρρίχησή της.

Εν τέλει, ο Λούκας Ρουπ θα κριθεί στο διάστημα που θα ακολουθήσει όπου μεταξύ άλλων θα πρέπει να καλύψει και το κενό του Μάνου Γκαρθία. Αυτός ήταν ο αρχικός λόγος απόκτησής του καθώς, αν ο Ισπανός μέσος απέφευγε τη ρήξη χιαστού, ενδεχομένως να μην διασταυρώνονταν ποτέ οι δρόμοι του Άρη και του Γερμανού. Ο δε Γκαρθία αναμένεται να επιστρέψει κατά τον Οκτώβρη οπότε ο Ρουπ, με κανονική προετοιμασία, θα έχει στη διάθεσή του τον χρόνο και τα παιχνίδια για να πετύχει αυτά που είχε υπολογίσει…

@Photo credits: INTIME