Παναθηναϊκός - Αρης 1-1: Πικρό φινάλε με ηχηρό «ευχαριστώ»

Σωτήρης Μυκονίου
Είχαν ευκαιρίες για να πάρουν τη νίκη, αλλά έμειναν στο 1-1 Παναθηναϊκός και Αρης στη γεμάτη Λεωφόρο, όπου οι φίλοι του Τριφυλλιού χειροκρότησαν παίκτες και Γιοβάνοβιτς - Ο Λοντίγκιν απέκρουσε πέναλτι του Καμαρά στο 76', από ένα δοκάρι με Κλεϊνχέισλερ και Νταρίντα οι δυο ομάδες.

Παναθηναϊκός-Άρης: Έτσι έπαιξαν

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έπαιξε με 4-2-3-1. Επέλεξε να αφήσει εκτός τον Μπρινιόλι και να δώσει γάντια βασικού στον Λοντίγκιν. Στο κέντρο της άμυνας έπαιξαν οι Σάρλια και Μάγκνουσον, παρά την επιστροφή του Σένκεφελντ, ενώ στα άκρα της παρέμειναν οι Κώτσιρας και Χουάνκαρ. Οι δύο αμυντικοί χαφ στο κέντρο ήταν οι Κουρμπέλης και Πέρεθ ενώ σε ρόλο δεκαριού πίσω από τον Ιωαννίδη ήταν ο Μπερνάρντ. Στα δύο άκρα, δεξιά και αριστερά βρέθηκαν οι Μαντσίνι και Κλεϊνχέισλερ.

Ο Τόλης Τερζής έπαιξε με το αγαπημένο του 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Σιαμπάνης. Στο κέντρο της άμυνας ξεκίνησαν οι Πίρσμαν και Εν' Κουλού ελέω του απόντα Μπράμπετς και του ανέτοιμου Φαμπιάνο. Στα δύο άκρα της βρέηθκαν οι Οντουμπάτζο και Μαζικού. Η τριάδα του κέντρου αποτελείτο από τους Ετέμπο, Νταρίνα και τον 18χρονο Σγουρό. Στα δύο άκρα της επίθεσης ήταν δεξιά ο Ιτούρμπε και αριστερά ο Χριστοδουλόπουλος. Στην κορυφή της επίθεσης ο Γκρέι.

Ο Παναθηναϊκός πήρε νωρίς προβάδισμα, αλλά το σπατάλησε

Ο Παναθηναϊκός βρήκε αυτό το γκολ νωρίς στο παιχνίδι που ήθελε να βάλει σε όλα τα προηγούμενα παιχνίδια σήμερα, όταν ο Μπερνάρντ εκτέλεσε το φάουλ, ο Κλεϊνχέισλερ πήρε την κεφαλιά και νίκησε τον Σιαμπάνη για το 1-0 μόλις στο 6ο λεπτό.

Οι «πράσινοι» συνέχισαν να προσπαθούν να πετύχουν κι ένα δεύτερο γκολ έχοντας αυξομειώσεις στην επιθετικότητά τους, όμως στην πρώτη καλή φάση του Άρη σε κανονική ροή αγώνα δέχθηκαν και γκολ. Ο Οντουμπάτζο έκανε την μπαλιά, ο Ιτούρμπε κέρδισε στην μονομαχία τον Πέρεθ, που σταμάτησε να διαμαρτυρηθεί στον διαιτητή αντί να κυνηγήσει τον Παραγουανό, εκείνος τσίμπησε την μπάλα και από τον Μάγκνουσον κι έγραψε το 1-1.

Το γκολ μέτρησε κανονικά για τους «κίτρινους» μετά και από χρήση του VAR που έκανε ο Τζήλος.

Το «τριφύλλι» βλέποντας το προβάδισμά του να... κάνει φτερά βγήκε και πάλι μπροστά, όμως βρήκε απέναντί του τον Σιαμπάνη. Μία φορά με το πλάγιο τετ α τετ του Χουάνκαρ στο 34', άλλη μία, διπλή μάλιστα, στις ευκαιρίες των Ιωαννίδη και Μπερνάρντ στο 36ο λεπτό, και μία ακόμη στο γύρισμα του Μαντσίνι στο 42', ο Έλληνας κίπερ δήλωσε βροντερό παρών και αρνήθηκε ισάριθμες φορές το γκολ στον Παναθηναϊκό.

Στο δεύτερο μέρος το παιχνίδι άργησε να πάρει ρυθμό. Καμία από τις δύο ομάδες δεν ήταν ιδιαίτερα απειλητική έχοντας ελάχιστες καλές στιγμές.

Το χαμένο πέναλτι του Καμαρά «ξύπνησε» τον Παναθηναϊκό

Το παιχνίδι «άναψε» για τα καλά όταν ο Άρης κέρδισε πέναλτι με τον Καμαρά. Ο επιθετικός από την Μαυριτανία είχε την ευκαιρία να φτάσει την ομάδα του στην ανατροπή, όμως νικήθηκε από τον Λοντίγκιν, μία στιγμή που αφύπνισε εκ νέου τόσο τους φιλάθλους όσο και τους παίκτες του Παναθηναϊκού, που απέκτησαν και πάλι την σπίθα του καλού διαστήματος στο πρώτο μέρος.

Οι «πράσινοι» δημιούργησαν συνεχόμενες ευκαιρίες με κορυφαία το δοκάρι από την κεφαλιά του Κλεϊνχέισλερ στο 81ο λεπτό, όμως δεν μπόρεσαν και πάλι να νικήσουν την αστοχία τους και τον Σιαμπάνη. Ο Άρης «απάντησε» κι εκείνος με δικό του δοκάρι με τον Νταρίντα στο 87ο λεπτό, όμως η τύχη δεν του χαμογέλασε.

Κάπως έτσι το 1-1 παρέμεινε μέχρι το τέλος και το αποτέλεσμα έμεινε στην ισοπαλία.

MAN OF THE MATCH: Ο Λάζλο Κλεϊνχέισλερ έκανε την πιο μεστή του εμφάνιση με την φανέλα του «τριφυλλιού». Πέτυχε το γκολ της ομάδας του και μάλιστα με κεφαλιά, ενώ με τον ίδιο τρόπο λίγο έλειψε να της δώσει ξανά προβάδισμα αλλά σημάδεψε το δοκάρι. Κουβάλησε αρκετές φορές την μπάλα κερδίζοντας φάουλ και βοηθώντας την ομάδα να ανέβει γρήγορα μπροστά.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Λοντίγκιν μπήκε κι έπαιξε βασικός, έβγαλε ένα πέναλτι και γενικά στάθηκε πολύ καλά. Στο γκολ δεν είχε κάποια ευθύνη, αφού ουσιαστικά ήταν τετ α τετ με τον Ιτούρμπε.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Το καθαρό μυαλό και η ηρεμία είναι από τα πράγματα που συνήθως ξεχωρίζει κανείς στον Ισπανό μέσο, σήμερα του έλειψαν και κόστισαν στον Παναθηναϊκό τόσο στο πρώτο γκολ που δέχθηκε όσο και στο παιχνίδι γενικότερα, αφού μιλάμε για έναν κομβικό παίκτη για τους «πράσινους».

Η ΓΚΑΦΑ: Ήρθε από έναν πολύ απρόσμενο υποψήφιο. Η αντίδραση του Ρούμπεν Πέρεθ στο γκολ του Ιτούρμπε για το 1-1 του Άρη είναι αναμφίβολα η γκάφα του αγώνα, αφού ο Ισπανός αμυντικός μέσος του «τριφυλλιού» σταμάτησε να παίζει ζητώντας επιτακτικά χέρι από τον Τζήλο στην κόντρα που κέρδισε ο Ιτούρμπε εναντίον του Ισπανού.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Έκατσαν αρκετές δύσκολες φάσεις στον Τζήλο και τις διαχειρίστηκε όσο μπορούσε καλύτερα.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος στο πρώτο μέρος, όμως δεν μπόρεσε να πάει στα αποδυτήρια με το προβάδισμα λόγω μίας ολιγωρίας. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν ξεχώρισε κάποια ομάδα μέχρι το χαμένο πέναλτι του Καμαρά στο 78ο λεπτό, που έδωσε πνοή στην κερκίδα και στους «πράσινους», που δημιούργησαν απανωτές φάσεις, αλλά και πάλι δεν μπόρεσαν να σκοράρουν. Ο Άρης είχε άλλη πολύ καλή στιγμή, πέρα από το πέναλτι, με το δοκάρι του Νταρίντα με μακρινό σουτ στο 84ο λεπτό. Οι «πράσινοι» ήταν συνολικά λίγο καλύτεροι, όμως δεν μπόρεσαν να το αποτυπώσουν αυτό και στο σκορ λόγω της αναποτελεσματικότητάς τους.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς /4-2-3-1): Λοντίγκιν, Σάρλια, Μάγκνουσον, Κώτσιρας, Χουάνκαρ (83' Πούχατς), Κουρμπέλης (77' Παλάσιος), Ρούμπεν, Μπερνάρντ (64' Τσέριν), Μαντσίνι, Κλεϊνχέισλερ (83' Βέρμπιτς), Ιωαννίδης (64' Σπόραρ).

Άρης (Τόλης Τερζής/4-3-3): Σιαμπάνης, Εν' Κουλού, Πίρσμαν, Οντουμπάτζο, Μαζικού, Ετέμπο, Νταρίντα (90+1' Νταρίντα), Σγουρός (46' Ρουπ), Ιτούρμπε (65' Γκαρσία), Χριστοδουλόπουλος (46' Πάλμα), Γκρέι (46' Καμαρά).