Ιωνικός-ΠΑΣ Γιάννινα: Τα τέσσερα «στοιχεία» που θέλουν πρωτίστως να έχουν στο παιχνίδι τους (vid)

Newsroom
Ο Ιωνικός θα υποδεχθεί τον ΠΑΣ Γιάννινα σε ένα ματς που είναι ουσιαστικά «μισή κατηγορία» και για τις δύο ομάδες, αφού εκτός όλων των άλλων ο νικητής του θα πάρει και τη μεταξύ τους ισοβαθμία.

Ματς «μισή κατηγορία» θα γίνει σήμερα (29/4) στη Νεάπολη, όπου ο Ιωνικός θα υποδεχθεί τον ΠΑΣ Γιάννινα. Οι δύο ομάδες βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής αφού οι μεν γηπεδούχοι είναι εντός της ζώνης του υποβιβασμού με 25 πόντους και οι δε φιλοξενούμενοι εκτός αυτής με 27, κάτι που καθιστά τη μεταξύ τους αναμέτρηση ένα «μεγάλο» ντέρμπι παραμονής.

Πόσο δε όταν απομένουν μόλις τρία παιχνίδια συμπεριλαμβανομένου και του αποψινού, ενώ θα πρέπει να έχουμε κατά νου πως όποιος κερδίσει θα πάρει και τη μεταξύ τους ισοβαθμία. Αρα αν το πράξει ο Ιωνικός θα βρεθεί ουσιαστικά στο «+2» από τον ΠΑΣ, που με τη σειρά του εφόσον πάρει τη νίκη θα «εκτοξευτεί» στο «+6» από τον αντίπαλό του (σε περίπτωση ισοπαλίας αυτή θα «πάει» στους Γιαννιώτες).

Ολα τα παραπάνω αποτυπώνουν ανάγλυφα την κρισιμότητα που υπάρχει και ας δούμε από τέσσερα «στοιχεία» που αν βρουν/έχουν οι «μονομάχοι» στο παιχνίδι τους, θα αυξήσουν κατακόρυφα τις πιθανότητές τους ώστε να φτάσουν στη νίκη.

Ο Ιωνικός…

-Θα πρέπει να «εκμηδενίσει» το κενό του Φαντιγκά. Ο νεαρός χαφ είναι ο MVP της ομάδας στα play-outs και η ενέργειά του στο δημιουργικό κομμάτι είναι πάρα πολύ σημαντική, κυρίως στο 1vs1. Ο Μασάς ή όποιος άλλος τον αντικαταστήσει στον άξονα θα κουβαλά… βαριά «κληρονομιά».
-Εκμεταλλευτεί τα στατικά του. Το τελευταίο διάστημα ο Ιωνικός είναι μία ομάδα-φαρμάκι στις στημένες μπάλες και βρίσκει γκολ μέσω κόρνερ ή φάουλ που κερδίζει γύρω από τα αντίπαλα καρέ. Κάθε αντίστοιχο «χτύπημα» (από τον Βαλεριάνο και άλλους), ίσως κρίνει ακόμη και την παραμονή.
-Οι Σεμπά, Γούλερι βρουν κενούς χώρους. Αμφότεροι, κυρίως ο πρώτος, παρουσιάζονται ιδιαίτερα επικίνδυνοι στο τρανζίσιον και μέσω αντεπιθέσεων δημιουργούν πολλά προβλήματα στις αντίπαλες άμυνες. Ο Σεμπά μάλιστα είναι άκρως επιδραστικός και «φτιάχνει» ή «τελειώνει» πολλές φάσεις,. Εφόσον υπάρξουν για λογαριασμό τους «ελεύθερα μέτρα» είναι σε θέση να το εκμεταλλευτούν.


-Πάει η μπάλα στον Μάντζη μέσα στο «κουτί». Ο 31χρονος αποτελεί και είναι η βασική επιθετική αιχμή του club, αφού πρόκειται για έναν κλασικό φορ που διατηρεί επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα. Αν βρει τελική εντός της αντίπαλης περιοχής, θα βάλει «δύσκολα» στην άμυνα του ΠΑΣ.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα…

-Εκμεταλλευτεί τον Εραμούσπε. Ο Αργεντινός στόπερ είναι εκ των κορυφαίος παικτών στις στατικές μπάλες και ευρύτερα στο ψηλό παιχνίδι, όπου αν τον «βρουν» οι συμπαίκτες του σε ανάλογες φάσει, είναι σε θέση να βάλει… πολύ δύσκολα στην άμυνα του Ιωνικού και να σκοράρει με κάθε πιθανό τρόπο. Σαν παίκτης και παρότι κεντρικός αμυντικός, μπορεί να κινηθεί ως φορ


Παμλίδης βρει χώρους. Στα δύο τελευταία ματς (με Ατρόμητο, Παναιτωλικό) που ο 30χρονος άλλαξε θέση και έπαιξε πίσω από τον φορ, σημείωσε αθροιστικά τρία γκολ και ήταν εκ των κορυφαίων του ΠΑΣ. Εφόσον μπορέσει να βρει σουτ στα όρια της μεγάλης περιοχής ή του δοθεί η δυνατότητα να «κόψει» κάθετα ως δεύτερο «9άρι», θα «φλερτάρει» με το γκολ.
-Πάρει πρωτοβουλίες ο Σόρια. Ο Ισπανός μπακ είναι χωρίς… τυμπανοκρουσίες εκ των κορυφαίων πασέρ της λίγκα, καθώς ήδη μετρά έξι ασίστ. Ορισμένες με σέντρες, κάποιες σε στατικά, η ουσία είναι πως αν παρουσιαστεί σε καλό «φεγγάρι» ο ΠΑΣ πάρει πράγματα από εκείνον.
-«Κερδίσει» τον άξονα. Το μεγάλο «όπλο» του «Αγιαξ της Ηπείρου» είναι η μεσαία του γραμμή και εκεί θα κριθούν πολλά. Εφόσον τα «6αρο-8άρια» πάρουν την αντίστοιχη «μάχη» από εκείνα του Ιωνικού, αυτόματα θα γίνει το φαβορί. Για αυτό άλλωστε κρίνεται πολύ σημαντική η επιστροφή/αποθεραπεία του Ριένστρα.

@Photo credits: INTIME