Λαμία – Ατρόμητος 1-0: Μέγας είσαι Βέργο μου!

Ο Νίκος Βέργος σκόραρε και οδήγησε την Λαμία σε μια τεράστια νίκη με 1-0 επί του Ιωνικού, δίνοντας μεγάλη ώθηση στη μάχη της σωτηρίας,

Με το γκολ του Νίκου Βέργου (54') η Λαμία πήρε μία πολύ σημαντική νίκη κόντρα στον Ατρόμητο και βγήκε εκτός επικίνδυνης ζώνης, αφήνοντας πίσω της του Ιωνικό και Λεβαδειακό.

Έτσι έπαιξαν

Η Λαμία παρατάχθηκε με τον Κοσέλεφ κάτω από τα δοκάρια, τους Σιμόν, Τζανετόπουλο, Παπαδόπουλο και Αμπάντα στην τετράδα της άμυνας ενώ οι Σλίβκα και Τζανδάρης ήταν στα χαφ. Ο Μαρτίνεθ με τον Νούνιες βρέθηκαν στα δύο άκρα, με τον Μεδίνα να βρίσκεται μαζί με τον Βέργο στην κορυφή της επίθεσης.

Από την άλλη ο Ατρόμητος ξεκίνησε με τον Γιαννιώτη στην έστια, τους Κεσχρίντα, Χατζησαϊα, Μαυρομμάτη και Ντε Μποκ στην άμυνα αλλά και τους Έρλινγκμαρκ, Κουέν και Αγκιμπού στη μεσαία γραμμή. Ο Κωτσόπουλος αγωνίστηκε στην κορυφή της επίθεσης με τους Ρομπάιγ και Κλωναρίδη ήταν στα δύο άκρα.

Όλα στο... μηδέν στο πρώτο ημίχρονο

Αν και οι δύο ομάδες μπήκαν δυναμικά στην αρχή του αγώνα και έδειξαν διαθέσεις για να βρουν το γκολ, η συνέχεια δεν κύλησε ανάλογα στο θέμα των φάσεων. Ο Ατρόμητος έλεγχε καλύτερα το ματς όμως η πρώτη τελική ήρθε από τη Λαμία στο 7ο λεπτό.

Ο Σλίβκα κουβάλησε την μπάλα, πάτησε στην περιοχή αλλά το πλασέ του κόντραρε και κατέληξε σε κόρνερ. Στο 13ο λεπτό ήταν η σειρά του Μεδίνα να απειλήσει τον Γιαννιώτη αλλά η κεφαλιά του πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Έλληνα πορτιέρε. Οι Περιστεριώτες από την άλλη έφτασαν με καλές προϋποθέσεις στην αντίπαλη εστία αλλά χωρίς να απειλήσουν.

Η καλύτερη φάση του πρώτου μέρους ήταν στο 20ο λεπτό για τη Λαμία. Ο Μεδίνα πήρε την μπάλα, την έφερε στο δεξί και έκανε το σουτ, βλέποντας την κατάληξη να είναι λίγο δίπλα από την κάθετη δοκό του Γιαννιώτη.

Από εκεί και πέρα οι δύο ομάδες περιορίστηκαν στα λάθη που έκαναν στην τελική πάσα, δίχως να απειλήσουν ιδιαίτερα την αντίπαλη εστία και ολοκληρώνοντας το πρώτο ημίχρονο στο 0-0.

Ανεβασμένη η Λαμία και γκολ... ανάσα από τον Βέργο!

Η Λαμία μπήκε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο και στα πρώτα δευτερόλεπτα, ο Παπαδόπουλος έδειξε την άσπρη βούλα για μαρκάρισμα του Χατζησαϊα στον Μαρτίνεθ. Μετά από εξέταση του VAR, ο Έλληνας διαιτητής πήγε στο μόνιτορ όπου είδε τη φάση και πήρε πίσω την απόφαση του.

Τελικά οι γηπεδούχοι βρήκαν τον δρόμο για τα δίχτυα στο 54'. Ο Αμπάντα έκανε εξαιρετική σέντρα, ο Βέργος πετάχτηκε μέσα στην περιοχή και με προβολή έκανε το 1-0 για τη Λαμία. Η απάντηση του Ατρομήτου ήταν ένα άστοχο του Κωτσόπουλου στο 58', μέχρι ο Μαρτίνεθ να πιάσει ένα εξαιρετικό σουτ λίγα δευτερόλεπτα μετά και να δει τον Γιαννιώτη να αποκρούει με δυσκολία.

Στο 60' ο Μεδίνα βρέθηκε σε θέση βολής αλλά το πλασέ πέρασε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων. Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε αρκετά μέχρι να μπούμε στο 88ο λεπτό, όταν ο Τσούκαλος βγήκε τετ-α-τετ με τον Γιαννιώτη, θα μπορούσε να κάνει το 2-0 αλλά ο Έλληνας πορτιέρε απέκρουσε σε κόρνερ.

Παρόμοια φάση και στο 90+3' όταν ο Βασιλαντωνόπουλος ήταν ανενόχλητος στην περιοχή, έκανε το πλασέ αλλά ο Γιαννιώτης και πάλι έκανε εξαιρετική απόκρουση και δεν επέτρεψε να γίνει το 2-0. Τελικά, στο τελευταίο σφύριγμα της λήξης, η Λαμία έφυγε με ένα πολύτιμο τρίποντο που την έβγαλε εκτός της επικίνδυνής ζώνης.

Λαμία: Κοσέλεφ, Αμπάντα, Σιμόν, Τζανετόπουλος, Παπαδόπουλος, Σλίβκα (90+2' Καραμάνος), Τζανδάρης, Νούνιες (88' Βασιλαντωνόπουλος), Μεδίνα (87' Βασιλαντωνόπουλος), Μαρτίνεθ (76' Στάνκο), Βέργος (75' Τσούκαλος).

Ατρόμητος: Γιαννιώτης, Ντε Μποκ, Κεσχρίντα, Χατζηισαΐας, Μαυρομμάτης, Κούεν (69' Οικονομίδης), Καμαρά (46' Γκονθάλεθ), Έλρινγκμαρκ, Ρομπαΐγ, Κλωναρίδης (78' Τζαβίδας), Κωτσόπουλος (73' Κιάρτανσον).

MVP: Νίκος Βέργος. Δύσκολο να επιλέξεις έναν παίκτη σε αυτή την κατηγορία από τη Λαμία αλλά ο Νίκος Βέργος έχει πετύχει το υπερπολύτιμο γκολ και αυτό είναι που μετράει στο τέλος της μέρας για το τρίποντο.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Από την πλευρά της Λαμίας μπορεί να μπει κάλλιστα ο Τζέισον Μεδίνα, ο οποίος είχε αρκετές φάσεις και ταλαιπώρησε την αντίπαλη άμυνα. Ο Μαρτίνεθ από την πλευρά του έκανε ακόμα ένα πολύ καλό ματς ενώ Σλίβκα και Τζανδάρης λειτούργησε αρμονικά στη μεσαία γραμμή. Από την πλευρά του Ατρομήτου διασώθηκε ο Γιαννιώτης με τις αρκετά καλές επεμβάσεις του.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Όλη η άμυνα του Ατρομήτου κινήθηκε σε... ρηχά νερά.

Η ΓΚΑΦΑ: Η φάση του Τσούκαλου στο 88'. Ο Σλίβκα έβγαλε τον Έλληνα επιθετικό τετ-α-τετ με τον Γιαννιώτη και σε μία τελική από αυτές που δεν... χάνονται, ο ίδιος έστειλε την μπάλα πάνω στον αντίπαλο πορτιέρε. Με εκείνο το γκολ, η Λαμία θα είχε κάνει το 2-0 και θα σφράγιζε τη νίκη. Ευτυχώς δεν στοίχισε.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο διαιτητής Παπαδόπουλος έλεγξε το ματς στο πειθαρχικό τομέα. Στη φάση του πέναλτι στον Μαρτίνεθ της Λαμίας. έχει δείξει την άσπρη βούλα και έπειτα από το τσεκ, το VAR τον έστειλε στο μόνιτορ για να δει ξανά τη φάση, παίρνοντας πίσω την απόφαση.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTΑ: Υπερπολύτιμο τρίποντο για τη Λαμία, ειδικά με τον τρόπο που εξελίχθηκε η αγωνιστική. Η ομάδα της Φθιώτιδας βγήκε από την επικίνδυνη ζώνη, προσπέρασε τον Ιωνικό και είναι στο +1 από τους Νικαιώτες και στο +2 από τον Λεβαδειακό. Ο Ατρόμητος δεν έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον, καθώς έχει κρατήσει αρκετά μεγάλη απόσταση ασφαλείας.