Λάτσιο - Σαμπvτόρια 2-0: «Κλειδώνουν» την έξοδο στην Ευρώπη οι Ρωμαίοι

Η Λάτσιο επικράτησε με 2-0 της Σαμπντόρια και έφτασε ένα βήμα πιο κοντά στο ευρωπαϊκό εισιτήριο. «Μοιρασιά» για τη Σασουόλο του βασικού και αναντικατάστατου Γιώργου Κυριακόπουλου με την Ουντινέζε (1-1).

Στο «Ολίμπικο» η Λάτσιο «λύγισε» τη μαχητική Σαμπντόρια και επικράτησε με 2-0 και πλέον απέχει μια «ανάσα» από τη μαθηματική εξασφάλιση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου, Οι Ρωμαίοι βρίσκονται στην πέμπτη θέση της Serie A και είναι στο +6 από την Αταλάντα, έχοντας ματς περισσότερο, δυο αγωνιστικές πριν το «φινάλε» του πρωταθλήματος.

Οι Γενοβέζοι, οι οποίοι βρίσκονται στη 16η θέση με 33 βαθμοούς, στο +5 από την επικίνδυνη ζώνη και την 18η Τζένα (28 βαθμοί), περιορίστηκαν σε έναν παθητικό ρόλο, όμως εν τέλει δέχτηκαν το πρώτο γκολ στο 41' με την κεφαλιά του Πάτρικ. Οι Ρωμαίοι βρήκαν δεύτερο γκολ στο 59' με τον Λουίς Αλμπέρτο και ουσιαστικά τελείωσαν το παιχνίδι.

Μοιράστηκαν τους βαθμούς οι αδιάφορες Σασουόλο και Ουντινέζε

Σε ένα «ανοιχτό» ματς χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον η 11η Σασουόλο (47 βαθμοί) και η 12η Ουντινέζε (44 βαθμοί) αναδείχθηκαν ισόπαλες στην έδρα της πρώτης με σκορ 1-1. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 6ο λεπτό με τον Σκαμάκα μετά από ασίστ του Ρασπαντόρι. Μετά από αρκετές ευκαιρίες και για τις δύο πλευρές η Ουντινέζε βρήκε το γκολ της ισοφάρισης με τον Νάιτινκ και έφυγε με τον βαθμό. Για τη Σασουόλο αγωνίστηκε βασικός και αναντικατάστατος ο διεθνής αριστερός μπακ, Γιώργος Κυριακόπουλος.