Βενέτσια - Αταλάντα 1-3: Επιστροφή στις νίκες και σε... τροχιά εξάδας

Βασίλης Μπαλατσός
Η Αταλάντα μετά από τρεις διαδοχικές ήττες στη Serie A, επέστρεψε στα τρίποντα, καθώς επικράτησε με 3-1 της Βενέτσια και μπήκε εκ νέου στην «κούρσα» της εξάδας. «Λύγισε» τη Σπέτσια του Νικολάου η Τορίνο (2-1).

Μετά από αρνητικό σερί πέντε παιχνιδιών χωρίς νίκη σε όλες τις διοργανώσεις (τέσσερις ήττες - μια ισοπαλία) και τρεις διαδοχικές ήττες στη Serie A, η Αταλάντα επέστρεψε στις νίκες, καθώς επικράτησε με 3-1 της ουραγού Βενέτσια στη Βενετία, έφτασε στους 54 βαθμούς (8η θέση) και μείωσε την απόσταση από την έκτη Λάτσιο στους δυο πόντους.

Οι «Μπεργαμάσκι» άνοιξαν το σκορ με τον Πάσαλιτς λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου, με την ίδια «ορμή» μπήκαν στο δεύτερο μέρος και ο Ζαπάτα μετά από ασίστ του Μουριέλ έδωσε «αέρα» δύο τερμάτων στην ομάδα του στο 47'. Ο δημιουργός του δεύτερου γκολ, Μουριέλ έκανε το 0-3 στο 63' και ουσιαστικά «τελείωσε» το παιχνίδι, ενώ οι γηπεδούχοι κατάφεραν μόνο να μειώσουν την έκταση του σκορ, με τον Κρνιγκόι να διαμορφώνει στο 80' το τελικό 1-3.

Την ίδια ώρα στο Τορίνο η ομώνυμη ομάδα «έκαμψε» την αντίσταση της Σπέτσια του βασικού και αναντικατάστατου, Δημήτρη Νικολάου και επικράτησε με 2-1. Η «Γκρανάτα» προηγήθηκε μόλις στο 4ο λεπτό μετά από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Λούκιτς για παράβαση του Έρλικ, με τον Σέρβο χαφ να διπλασιάζει το προβάδισμα της ομάδας του στο 69'. Το τελικό 2-1 έκανε στο 90+7', ο Μανάι, ο οποίος μετέτρεψε σε γκολ το πέναλτι που κέρδισε.