Κάλιαρι – Ρόμα 3-2: Έξοδος-εξπρές από την επικίνδυνη ζώνη με Λυκογιάννη σκόρερ (vid)

Gazzetta team
Με τον Μπάμπη Λυκογιάννη να ανοίγει το σκορ, η Κάλιαρι πήρε τρίτο σερί τρίποντο σωτηρίας κόντρα στη Ρόμα (3-2) και κατάφερε να βγει εκτός επικίνδυνης ζώνης με φοβερό ντεμαράζ σε λίγες αγωνιστικές.

Από φαβορί για υποβιβασμό, εκτός επικίνδυνης ζώνης… τρεις αγωνιστικές δρόμος. Αυτόν ακολούθησε η Κάλιαρι του Μπάμπη Λυκογιάννη, η οποία με σκόρερ τον Έλληνα μπακ (3ο στη φετινή σεζόν) επικράτησε και της Ρόμα (3-2) και κατάφερε να πιάσει τη Μπενεβέντο και μάλιστα, υπερισχύοντας στη μεταξύ τους ισοβαθμία.

Ο 28χρονος πρώην αμυντικός των Ολυμπιακού κι Εργοτέλη άνοιξε το σκορ μόλις στο 4ο λεπτό, «τρυπώνοντας» στη μικρή περιοχή για το άνετο 1-0 σε κενή εστία κι έγινε έτσι μόλις ο 5ος Έλληνας που πετυχαίνει 3+ γκολ σε μία σεζόν της Serie A (Βρύζας, Κονέ, Ταχτσίδης, Μανωλάς οι υπόλοιποι 4). Οι Τζιαλορόσι απάντησαν με τον Πέρεθ στο 27’, όμως, στο 2ο ημίχρονο οι Ροσομπλού επανήλθαν δριμύτεροι με πρωταγωνιστή τον Μάριν, ο οποίος βρήκε δίχτυα στο 57’ και έβγαλε την ασίστ στον Ζοάο Πέδρο για το 3-1 στο 64’. Το τελικό σκορ έγραψε ο Φάτσιο στο 69’, με τη Ρόμα, πια, να δίνει «αγώνα» απλά και μόνο για τη συμμετοχή της στο Conference League (στο -3 με δυο ματς περισσότερα από την 6η Λάτσιο, στο +3 από την ανεβασμένη Σασουόλο).