Ρόμα - Λάτσιο 1-1: Ισόπαλο το Derby della Capitale! (vid)

Gazzetta team
Δυο λάθη των γκολκίπερ έφεραν ισάριθμα τέρματα και το Derby della Capitale δεν είχε νικητή! Ρόμα και Λάτσιο έμειναν στο 1-1, αποτέλεσμα που δεν ικανοποίησε καμία...

Ρόμα και Λάτσιο είχαν διάθεση, φάσεις, αλλά όχι ουσία για να πάρουν τη νίκη. Ισόπαλο 1-1 το Derby della Capitale, με τις ομάδες να... πληρώνουν τα λάθη των γκολκίπερ τους. Εχασε έδαφος στη μάχη της κορυφής η Λάτσιο, δεν μπόρεσε να ξεφύγει από την Αταλάντα η Ρόμα.

Η Ρόμα των πολλών απουσιών μπήκε πιο δυνατά στο ματς, πήρε τον έλεγχο, πίεσε τους φιλοξενούμενους και προσπάθησε να φανεί απειλητική. Ωστόσο, ο Ουντέρ δεν μπόρεσε στην πρώτη καλή ευκαιρία να σκοράρει. Στο 26΄ήρθε και το γκολ, όταν από σέντρα του Κριστάντε και τραγική έξοδο του Στρακόσα ο Τζέκο πέτυχε το 1-0. Ηταν το 9ο γκολ στη φετινή Serie A, όσα είχε πετύχει σε ολόκληρη την περσινή σεζόν. Ο Βόσνιος θα μπορούσε να καθαρίσει το ματς ένα λεπτό αργότερα, όμως έχασε μοναδική ευκαιρία. Η Λάτσιο απάντησε και από το... πουθενά στο 34' κατάφερε να ισοφαρίσει. Λόπεθ και Σμόλινγκ έκαναν... δώρο στον Ατσέρμπι που ισοφάρισε εύκολα σε 1-1. Η Ρόμα προσπάθησε να απαντήσει, αλλά στο 42΄ο κεραυνός του Πελεγκρίνι τράντακε το δοκάρι! Το β΄ ημίχρονο άρχισε με... VAR! Ο Κλάιφερτ ανατράπηκε, ο διαιτητής είδε πέναλτι, αλλά έπειτα από λίγο πήρε πίσω την απόφασή του. Η Ρόμα ήταν καλύτερο στο μεγαλύτερο κομμάτι, αλλά τόσο ο Ουντέρ όσο και οι Κλάιφερτ, Τζέκο δεν μπόρεσαν να σκοράρουν!

Ρόμα: Λόπεθ, Σαντόν (83' Κολάροβ), Σμόλινγκ, Σπινατσόλα, Μαντσίνι, Βερετού (89' Παστόρε), Κριστιάντε, Πελεγκρίνι, Ουντέρ, Τζέκο, Κλάιφερτ (81' Περότι)

Λάτσιο: Στρακόσα, Ράντου, Ατσέρμπι, Φελίπε (46' Πάτρικ), Λέιβα, Λούλιτς, Αλμπέρτο (71' Παρόλο), Κορέα (76' Καϊσέδο), Λατσάρι, Μιλίνκοβιτς - Σάβιτς, Ιμόμπιλε