Η «αχίλλειος πτέρνα» του ΑΠΟΕΛ, να δέχεται πρώτος γκολ!

Η «αχίλλειος πτέρνα» του ΑΠΟΕΛ, να δέχεται πρώτος γκολ!

ΑΠΟΕΛ
Η εντός έδρα ήττα με 0-1 από την Ομόνοια (16/3) επιβεβαίωσε αυτό που μας έχει δείξει όλη τη σεζόν ο ΑΠΟΕΛ, πως αν του βάλεις πρώτος γκολ, λογικά θα τον κερδίσεις.

Μπορεί να πηγαίνει πρώτος στη διακοπή των Εθνικών ομάδων, ότι και αν συμβεί στο Ανόρθωση - ΑΕΚ Λάρνακας (17/3, 17:00 Live από το Gazzetta Cyprus), ωστόσο ο ΑΠΟΕΛ έχει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα: Αν δεχθεί πρώτος γκολ, σχεδόν πάντοτε χάνει!

Αυτό επιβεβαιώθηκε για έκτη φορά φέτος, το απόγευμα του Σαββάτου στην εντός έδρας ήττα με 0-1 από την Ομόνοια, η οποία είναι μάλιστα η ομάδα που... φανέρωσε αυτό το ζήτημα!

Μηδέν στα έξι

Ήταν 3 Σεπτεμβρίου του 2023, στις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος Cyta, όταν ο ΑΠΟΕΛ ηττήθηκε εκτός έδρας με 2-1 από την Ομόνοια. Το σκορ τότε είχε ανοίξει ο Κακουλλής (11'), ο Σίμιτς έκανε το 2-0 (36') με την ομάδα του Σα Πίντο απλώς να μειώνει με τον Εφραίμ (44').

Ακολούθησε η ήττα με 1-0 από τον πρωταθλητή Άρη Λεμεσού στις 25 Νοεμβρίου, σε ένα ματς όπου οι «γαλαζοκίτρινοι» δεν αντέδρασαν ποτέ στο γκολ του Σιμάνσκι (75'), αν και αυτό άργησε να μπει.

Το νέο έτος δεν ξεκίνησε ιδανικά για τον «Θρύλο», καθώς στο πρώτο ματς του 2024, ο Απόλλωνας προηγήθηκε με 2-0 στο 36' στο Αλφαμέγα. Και μπορεί να βγήκε αντίδραση, όμως το τελικό 2-2 άρχισε να προβληματίζει τους ανθρώπους του ΑΠΟΕΛ, που για 3ο ματς που δέχθηκαν πρώτοι γκολ δεν κατόρθωσαν να κάνουν ολική ανατροπή. Για την ακρίβεια, το συγκεκριμένο αποτελεί και το μοναδικό παιχνίδι που δέχθηκαν πρώτοι γκολ και δεν έχασαν!

Αυτό διότι δέκα ημέρες αργότερα (12/1), ο Εθνικός Άχνας «σόκαρε» τους πρωτοπόρους, κερδίζοντας με 2-1, με το 2-0 να διαμορφώνεται στο 56' από ισάριθμα γκολ του Καμπρέρα (μείωσε ο Τομανέ).

Δεύτερη ήττα στη σεζόν από τον Άρη και 4η όταν βρίσκεται πίσω στο σκορ, με την συμπλήρωση 10 ημερών Μαρτίου, όταν το σύνολο του Σπιλέφσκι ανέδειξε ξανά το πρόβλημα του ΑΠΟΕΛ, αφού προηγήθηκε 2-0 νωρίς (32'), για να δει απλώς τον Κβιλιτάϊα να διαμορφώνει το τελικό 2-1.

Τελευταίο έως τώρα... περιστατικό, όπως είπαμε και παραπάνω, το 0-1 από την Ομόνοια το απόγευμα της 16ης Μαρτίου στο ΓΣΠ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του ΑΠΟΕΛ όταν μένει πίσω στο σκορ:

Ομόνοια - ΑΠΟΕΛ 2-1 (3/9/23)

Άρης Λεμεσού - ΑΠΟΕΛ 1-0 (25/11/23)

Απόλλων Λεμεσού - ΑΠΟΕΛ 2-2 (2/1/24)

Εθνικός Άχνας - ΑΠΟΕΛ 2-1 (12/1/24)

Άρης Λεμεσού - ΑΠΟΕΛ 2-1 (10/3/24)

ΑΠΟΕΛ - Ομόνοια 0-1 (16/3/24)

5/6 εκτός έδρας, αλλά πρέπει να αλλάξει

Σωστά θα παρατηρήσατε πως τα πέντε από τα έξι ματς που η ομάδα του Σα Πίντο δέχεται πρώτη γκολ και δεν κερδίζει, συνέβησαν εκτός έδρας. Αυτό αποτελεί το μοναδικό «ελαφρυντικό», ωστόσο δεν αποτελεί δικαιολογία.

Η διαφορά από την 2η θέση είναι στο τρίποντο, το απόγευμα μπορεί να είναι και... στον πόντο, οπότε περιθώρια λάθους δεν υπάρχουν πλέον. Σε ένα μίνι πρωτάθλημα μεταξύ των κορυφαίων έξι, ναι μεν έχει σημασία η έδρα, δίνει δυναμική ο κόσμος, όμως για να πάρεις τον τίτλο, θέλεις αποτέλεσμα και μακριά από το σπίτι σου.

Ο ΑΠΟΕΛ οφείλει να αλλάξει αυτό το πρόβλημα όταν δέχεται πρώτος γκολ, κάτι που διαβάζουν προφανώς οι αντίπαλοι και επιδιώκουν, γνωρίζοντας πως αν το πετύχουν, έχουν αυξήσει κατακόρυφα τις πιθανότητες νίκης!

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ CYTA Τελευταία Νέα