Ομόνοια: Η βαριά φανέλα, το μαεστρικό κοουτσάρισμα και ο «Νουρέγιεφ» Αλιούμ

Ομόνοια: Η βαριά φανέλα, το μαεστρικό κοουτσάρισμα και ο «Νουρέγιεφ» Αλιούμ

Newsroom
ΟΜΟΝΟΙΑ
Τεράστια νίκη για την Ομόνοια στο μεγάλο ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ (0-1, 16/3), νίκη που δίνει τεράστια ψυχολογία ενόψει συνέχειας για τους «πράσινους» που θα προσπαθήσουν ακόμη και για το θαύμα του τίτλου.

«Κακά τα ψέματα σχεδόν όλοι τους έχουν ως αουτσάιντερ και δε τους δίνουν πολλές πιθανότητες να κερδίσουν. Ε ας τους απαντήσουν στο χορτάρι». Αυτό σημειώσαμε με έμφαση στο χθεσινό κείμενο. Και ήταν προφητικό. Η κίνηση του Μάριους Στεπίνσκι στο «χρυσό» όπως αποδείχθηκε γκολ-ειρήσθω εν παρόδω 4ο του Πολωνού με το «τριφύλλι», με το κλείσιμο των αυτιών, αποτυπώνει όλο το πρίσμα, τη μορφή της χθεσινής άκρως μάγκικης και καρυδάτης εμφάνισης. «Όσο θέλετε φωνάξτε. Εμείς δεν ακούμε τίποτα και ήρθαμε να κερδίσουμε. Και ας μας έχετε χαμένους από χέρι. Είμαστε η Ομόνοια και θα σέβεστε παρακαλώ» !!!! Καρίμ Ανσαριφάρντ reloaded!

Παρόλες τις αδυναμίες, ενιότε την αστάθεια που στοίχισε, τα σημαντικά λάθη από όλο το μηχανισμό, η φανέλα με το τριφύλλι, ήταν, είναι και θα είναι πολύ βαριά! Τόσο βαριά που στις δύσκολες στιγμές στον αγώνα, κυρίως στο 2ο ημίχρονο, κράτησε τους παίκτες σε «mood refuse to lose» και τους έδωσε «φτερά» για να πανηγυρίσουν μία σπουδαία νίκη, κάνοντας τον κόσμο της Ομόνοιας να πετάει από χαρά. Με άψογη τακτική από τον κόουτς Αναστασίου που διάβασε άριστα την ομάδα του Σα Πίντο, ρίχνοντας το αήττητο κάστρο του ΑΠΟΕΛ. Με τη μέγιστη στοχοπροσήλωση, μεσοαμυντική λειτουργία σεμιναριακού επιπέδου, σε ατομικό και συνολικό επίπεδο και με τον «Φάμπι» κέρβερο εκεί που χρειάστηκε. Η είσοδος του εκρηκτικού Δώνη έκανε επικίνδυνους τους «γαλαζοκίτρινους» στο διάστημα 60-75’.

Η Ομόνοια αμύνθηκε σωστότατα μαζικά, περιορίστηκε μεν σε παθητικό ρόλο επιθετικά, σε μια προσπάθεια να διαφυλάξει μέχρι τέλους το υπέρ της σκορ, ενώ εκδήλωσε και φαρμακερές αντεπιθέσεις που θα μπορούσε να κάνει το 0-2 με Μπάκιτς. Και κατάφερε, να κρατήσει το υπερπολύτιμο 0-1, πανηγυρίζοντας σπουδαίο τρίποντο, από κάθε άποψη. Η χθεσινή νίκη, αποτελεί εκ νέου επιβεβαίωση ότι η έλευση Γιάννη Αναστασίου, ήρθε την κατάλληλη στιγμή και άλλαξε άρδην την ομάδα. Προς το πολύ καλύτερο.

Ένας Αλιούμ να τον «πιεις στο ποτήρι»

Ασύλληπτος και απολαυστικός ο Αφρικανός ακραίος έκανε το καλύτερο του παιχνίδι επιθετικά και αμυντικά. Ανέβαινε ταχύτατα με εκρηκτικότητα, κάνοντας τη ζωή δύσκολη στο Ζέφτε αμυντικά, ενώ είχε γρήγορες και αποτελεσματικές επιστροφές, μή επιτρέποντας την ίδια στιγμή στον χαρισματικό επιθετικά Βραζιλιάνο να απειλήσει. Συμμετείχε και στη φάση του πέναλτι-γκολ, μαεστρική εκτέλεση από τον «ψυχρό Πολωνό Μάριους Στεπίνσκι, με κρύο αίμα, μεγάλη καρδιά, που γουστάρει που φόρεσε τη φανέλα της Ομόνοιας και το απολαμβάνει. Μετά το ματς ερωτηθείς ο Αλιούμ αν η ομάδα μπορεί για πρωτάθλημα, χωρίς χρονοτριβή απάντησε : «Ναι γιατί όχι! Αν παίζουμε πάντα όπως παίξαμε απόψε και κερδίζεις τέτοιου είδους παιχνίδια μπορούμε». Αν και με ups and downs η Ομόνοια είναι μέσα στο κόλπο ακόμα και για την «τρελή υπέρβαση».

Καλώς τον Φουάντ Μπασιρού και ας άργησε

Επιστροφή πολύ σημαντική, αυτή του «Μπάσι». Ο Κομοριανός άσος μπήκε ως αλλαγή στο ματς στο 71’ αντί του Χαραλάμπους και πρόλαβε να βοηθήσει, με τα αδιαμφισβήτητα χαρίσματα και ποιότητα του στη μεγάλη νίκη. Ο Μπασιρού αγωνίστηκε για τελευταία φορά στις 18 Ιανουαρίου στον αγώνα με την ομάδα «Freedom24 ΕΝΥ Διγενής Ύψωνα» (3-0) για το Κύπελλο. Εισέρχεται εκ νέου στην εξίσωση στην κρίσιμη τελική ευθεία σε πρωτάθλημα και κύπελλο και αυτό είναι προς τέρψιν της ομάδας. Και τώρα διακοπή και ανάσες, πλην των διεθνών, «αποτοξίνωση», ηρεμία, γέμισμα μπαταριών.

Ο κόουτς Αναστασίου έδωσε ολιγοήμερη άδεια στους παίκτες του, μεταβαίνει και αυτός για λίγες αναγκαίες ανάσες, στόχος άπαντες να επιστρέψουν δριμύτεροι. Μέσα διαδοχικά με Πάφο και Άρη, με την επανέναρξη και με το 2/2 όλα γίνονται. Λέτε, αυτοί οι «ωραίοι τρελλοί» να μας επιφυλάσσουν τέτοιο φινάλε ; Για να δούμε. Πάντως οι «πράσινοι» νίκησαν στα πλέι-οφ τον, Άρη, την Ανόρθωση και με τη νίκη στο «αιώνιο» έδειξαν ότι η ήττα από την ΑΕΚ, ήταν μια κακή παρένθεση.
Η αυτοπεποίθηση στην ομάδα επέστρεψε, όπως και τα χαμόγελα στον κόσμο. Πλατιά πλατιά!

Α.Γ.

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ CYTA Τελευταία Νέα