Κύπρος, οπαδική βία: Η κυβέρνηση ανακοίνωσε έκτακτα μέτρα

Newsroom
αθλητικη βια 4
Όπως προανήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η Κυβέρνηση προχώρησε στη λήψη δύο ακόμα μέτρων για την αντιμετώπιση της βίας στους αγωνιστικούς χώρους, μιάς και οι αποφάσεις της ΚΟΠ δεν ήταν επαρκείς.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης πήρε θέση σχετικά με τις αποφάσεις της ΚΟΠ για την οπαδική βία, λέγοντας πως δεν είναι επαρκείς και δεν φτάνουν στην ουσία του προβλήματος.

Έχοντας κάνει γνωστό ότι η κυβέρνηση θα εξετάσει περαιτέρω μέτρα, ανακοινώθηκαν τελικά δύο επιπλέον πρόνοιες, οι οποίες αφορούν το πότε θα μπορεί να παρεμβαίνει η πολιτεία. αλλά και το πως θα ρυθμίζεται η λειτουργία των συνδέσμων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της προεδρίας:

«Σε σχέση με τις σημερινές αποφάσεις της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας, σημειώνονται τα ακόλουθα:

Παρόλο που τα συγκεκριμένα μέτρα κινούνται καταρχήν προς την ορθή κατεύθυνση, η Κυβέρνηση θεωρεί ότι αυτά δεν είναι αρκετά για την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος που άπτεται της ασφάλειας των πολιτών εντός και εκτός των αθλητικών χώρων.

Με βάση τα πιο πάνω, η Κυβέρνηση προωθεί αμέσως με τη μορφή του κατεπείγοντος στη Βουλή των Αντιπροσώπων για ψήφιση, αναθεωρημένο τροποποιητικό νομοσχέδιο, σε συνέχεια αυτού που έχει ήδη κατατεθεί στις 17 Ιανουαρίου 2024 με τις ακόλουθες, μεταξύ άλλων, πρόνοιες:

(1) Το Υπουργικό Συμβούλιο να έχει της εξουσία να αποφασίζει για λόγους δημοσίας τάξεως και ασφάλειας τη διεξαγωγή αγώνων χωρίς την παρουσία φιλάθλων,

(2) Να μην επιτρέπεται η λειτουργία οποιουδήποτε Συνδέσμου Φιλάθλων χωρίς την ευθύνη και εποπτεία Αθλητικού Σωματείου.»

@Photo credits: SAVVIDES PRESS SPORTS PHOTOGRAPHERS LTD / MARIOS GRIGORIOU
 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ CYTA Τελευταία Νέα