Βραζιλία - Αργεντινή: Ξανά στη σέντρα έπειτα από απόφαση της FIFA!

Newsroom
Την επανάληψη του αγώνα μεταξύ Βραζιλίας και Αργεντινής, στο πλαίσιο των προκριματικών του Μουντιάλ 2022, αποφάσισε η FIFΑ, μετά την απόρριψη της έφεσης της Αλμπισελέστε. 

Η σέντρα ανάμεσα στη Βραζιλία και την Αργεντινή έγινε στις 5 Σεπτεμβρίου 2021, αλλά διακόπηκε λίγα λεπτά αργότερα, όταν οι υγειονομικές αρχές του Σάο Πάουλο έκαναν έφοδο στον αγωνιστικό χώρο για να συλλάβουν και να απελάσουν τέσσερις ποδοσφαιριστές της Αργεντινής (Μαρτίνες, Ρομέρο, ΛοΣέλσο, Μπουεντια) που είχαν ταξιδέψει από τη Βρετανία, με την κατηγορία ότι παραβίασαν το πρωτόκολλο για τον κορονοϊό.

Τον Φεβρουάριο, η FIFA αποφάσισε ότι ο αγώνας έπρεπε να επαναληφθεί, με αυτούς τους τέσσερις παίκτες να αποβάλλονται, ενώ στην ομοσπονδία της Βραζιλίας επιβλήθηκε πρόστιμο 525.000 ευρώ και σε αυτή της Αργεντινής 238.000 ευρώ.

Η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Αργεντινής (AFA) άσκησε έφεση κατά της απόφασης, αλλά αυτή απορρίφθηκε από τη FIFA τη Δευτέρα. Η FIFA δεν έχει επιβεβαιώσει την ημερομηνία και την έδρα του αγώνα. Πάντως, και οι δύο ομάδες έχουν ήδη προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο, τερματίζοντας στις δύο πρώτες θέσεις των προκριματικών της CONMEBOL και το αποτέλεσμα δεν θα έχει καμία σημασία εκτός από το γόητρο...