H King Bet αρχίζει τα προγνωστικά της για το Πορτογαλία - Β. Μακεδονία: Παίζει Football Manager ο Φερνάντο;

Newsroom
Η King Bet αρχίζει στη G Bet τις αναλύσεις της και τα προγνωστικά. Αρχίζει με Πορτογαλία - Β. Μακεδονία κι αναρωτιέται πόσα τσιγάρα θα κάπνιζε ο Σάντος αν έπαιζε και Football Manager.

Δεν ντρέπομαι να ομολογήσω ότι έχω περάσει άπειρες ώρες παίζοντας Football Manager. Ακόμα, πάω στοίχημα, πίνουν νερό στο όνομά μου οι ηλεκτρονικοί οπαδοί της μεγάλης Κάουντενμπιθ, την οποία οδήγησα σε δύο σερί τελικούς του Κυπέλλου Σκωτίας και κέρδισα τον έναν κόντρα στην Αμπερντίν, με δίδυμο στα φορ τον Χαβιέρ Πορτίγιο και τον Γιώργαρο τον Βακουφτσή. Αν υπάρχει ένα συναίσθημα που γνωρίζουμε εμείς οι φίλοι του FM, είναι αυτό του να παίζεις τον αντίπαλο μονότερμα για ενενήντα λεπτά, πριν πάει στραβά ό,τι μπορεί να πάει στραβά.

Αυτό έζησε η Ιταλία την προηγούμενη βδομάδα κόντρα στη Βόρεια Μακεδονία. Οι Ατζούρι είχαν 34 σουτ έναντι 4, είχαν 66% κατοχή, είχαν 16-0 κόρνερ. Και η άτιμη η μπάλα δεν έλεγε να μπει μέσα. Μπήκε στα χασομέρια, μόνο που ήταν στο δικό τους τέρμα. Η γειτονική χώρα, που έλεγε και μια ψυχή, πέταξε τους Πρωταθλητές Ευρώπης εκτός Μουντιάλ. Ο Μαντσίνι προσπαθεί τώρα να μαζέψει τα κομμάτια του, όπως κάποιοι παίκτες του Manager (σίγουρα όχι εγώ, ένας φίλος μου) μάζευαν τα κομμάτια του ποντικιού που εκτοξεύτηκε στον τοίχο έπειτα από ένα τέτοιο ματς. Οι αληθινοί φαν δεν κάνουμε reload, έτσι; Και να ήθελε ο Ρομπέρτο, reload στην αληθινή ζωή, δυστυχώς, δεν υπάρχει.

Προγνωστικά Πορτογαλία - Βόρεια Μακεδονία

Η ερώτηση τώρα είναι αν παίζει Football Manager ο Φερνάντο Σάντος. Όχι, αυτό θα ήταν κάκιστο. Για έναν καπνιστή, το FM ισούται με 30% αύξηση της ημερήσιας κατανάλωσης τσιγάρων. Όχι ότι μιλάω εκ πείρας. Ξανά, ένας φίλος μου.

Η Πορτογαλία του φιλοξενεί τη Βόρεια Μακεδονία στο «Ντραγκάο». Εκεί, στο γήπεδο του Μεγάλου Δράκου (καμία σχέση με τους Μεγάλους Δράκους της Κου Κλουξ Κλαν, να εξηγούμαστε) θα κριθεί ποια θα προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Νοέμβρη. Όσο κι αν λέω αυτήν την έκφραση τόσο πιο παράξενο ακούγεται. Μουντιάλ μέσα στην καρδιά του φθινοπώρου. Αυτό είναι το μικρότερο από τα κακά τού να δίνεις μια τέτοια διοργάνωση στο Κατάρ, αλλά ήδη έχουμε παραστρατήσει αρκετά και βλέπω το μάτι του αρχισυντάκτη να παίζει.

Τώρα τι να πεις; Τα προγνωστικά ποδοσφαίρου γίνονται λίγο πολύ μόνα τους όταν έχεις ένα τέτοιο ζευγάρι. Από τη μία ο Ρονάλντο, ο Ζότα, ο Μπερνάρντο Σίλβα. Από την άλλη ο Τραϊκόφσκι, ο Αλιόσκι και ο Ελμάς, που επιστρέφει από τιμωρία στο παιχνίδι στο Οπόρτο. Από τη μία η Πορτογαλία των πέντε σερί παρουσιών σε τελική φάση Μουντιάλ και από την άλλη μια Βόρεια Μακεδονία που ονειρεύεται το παρθενικό Μουντιάλ της, στηριγμένη σε μια πολύ καλή γενιά παικτών, αλλά κυρίως σε μία ζηλευτή ομοιογένεια ομάδας.

Τα τελευταία 4-5 χρόνια, οι γείτονες είναι ο ορισμός της ομάδας που πουλάει ακριβά το τομάρι της. Όλα καλά και άγια, αλλά κάπου εδώ, νομίζω, το όμορφο ταξίδι τελειώνει. Ή μάλλον κάνει παύση, γιατί ως σύνολο μπορεί να συνεχίσει να εκπλήσσει. Το θέμα όμως, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το στοίχημα, είναι το τι θα συμβεί απόψε. Μία φορά μπορείς να κοροϊδέψεις τη μοίρα. Δύο είναι δύσκολο. Αν στο Παλέρμο έπεσε η νύχτα και βγήκαν τα φαντάσματα που στοίχειωσαν τους Ιταλούς, στο Πόρτο τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα. Οι Πορτογάλοι είναι ήδη υποψιασμένοι. Και κόντρα σε ομάδες του Σάντος δεν είναι εύκολο να βρεις κενά και στιγμές αδράνειας.

Αγωνιστικά Νέα

Ο Φερνάντο Σάντος αυτήν τη φορά θα έχει στη διάθεσή του τον Ζοάο Κανσέλο, ο οποίος εξέτισε την ποινή του στο (εν πολλοίς πλασματικό) 3-1 επί της Τουρκίας, στο ίδιο γήπεδο. Έτοιμος είναι και ο Πέπε. Έτσι, περιμένουμε μια ενδεκάδα σε 4-3-3 με τους Ντιόγκο Κόστα, Κανσέλο, Γκερέιρο, Πέπε, Φόντε, Μοουτίνιο, Σίλβα, Μπρούνο Φερνάντες, Οτάβιο, Ντιόγκο Ζότα και Κριστιάνο Ρονάλντο.

Αντίθετα, ο κόουτς Μιλόφσκι έχει ζητήματα να λύσει. Επιστρέφουν οι Ελμάς και Κονσταντίνοφ, όμως στο ματς του Παλέρμο τραυματίστηκαν οι Νικόλοφ και Αντέμι. Στο 4-3-3 τα πιο πιθανά πρόσωπα είναι οι Ντιμίτριεφσκι, Σ. Ριστόφσκι, Αλιόσκι, Βέλκοφσκι, Μουσλίου, Ελμάς, Κονσταντίνοφ, Μπάρντι, Τσουρλίνοφ, Τραϊκόφσκι και Μιόφσκι.

Προγνωστικό

Η απόδοση του φαβορί, κάπου στο 1.20, είναι σωστή. Σωστή, αλλά δεν παίζεται. Αντίθετα, πιο σώφρον είναι να πάμε με μια λογική που θέλει την Πορτογαλία προσεκτική και ανώτερη. Να μη δεχτεί γκολ και να κερδίσει χωρίς να ρισκάρει. Το σκορ δεν θα ξεφύγει και έτσι το πολλαπλών επιλογών 1-0, 2-0 ή 3-0, σε απόδοση 1.90, παίζεται.