Λιντς - Λέστερ 1-4: Τεσσάρα και μια ανάσα από την κορυφή (vid)

Gazzetta team
Η Λέστερ διέλυσε με 4-1 τη Λιντς στο Elland Road, πέτυχε τη δεύτερη διαδοχική της νίκη και βρέθηκε στο -1 από την κορυφή της Premier League.

Eπειτα από 16 χρόνια, Λιντς και Λέστερ συναντήθηκαν ξανά στην Premier League και στο Elland Road, με τις «Αλεπούδες» να επικρατούν εύκολα 4-1. Η ομάδα του Ρότζερς πέτυχε την τέταρτη διαδοχική νίκη σε όλες τις διοργανώσεις βρίσκεται σε εξαιρετικό μομέντουμ, αλλά και στο -1 από την κορυφή της βαθμολογίας. Αλλωστε, από τότε που ανέλαβε την ομάδα ο Bορειοιρλανδός (Μάρτιο του 2019), μόνο Λίβερπουλ (45) και Σίτι (37) έχουν περισσότερες νίκες (28 η Λέστερ). Oι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά και στα 121 δευτερόλεπτα από ασίστ του Βάρντι ο Μπαρνς πέτυχε το 1-0. Ηταν το γρηγορότερο γκολ των «Αλεπούδων» στην PL έπειτα από αυτό του Οκαζάκι (50'') τον Αύγουστο του 2017.

Η Λέστερ ήταν πιο ουσιαστική και στο 21' ο Τίλεμανς πέτυχε το 2-0. Ο Βάρντι έκανε την κεφαλιά, ο Μεσλιέ έδιωξε, αλλά ο Βέλγος πήρε το ριμπάουντ και σκόραρε. Η αντίδραση της Λιντς ήρθε στο 48', ο Ντάλας έκανε κάτι σαν σέντρα σουτ, ο Σμάιχελ δεν είχε καλό οπτικό πεδίο και η ομάδα του Μπιέλσα μπήκε ξανά στο κόλπο μειώνοντας σε 2-1. Oι γηπεδούχοι πίεσαν, αλλά δεν είχαν την ουσία για να φτάσουν στην ισοφάριση. Αντίθετα, η Λέστερ πέτυχε και τρίτο γκολ, με τον Βάρντι στο 76' να σημειώνει το 3-1. Απίθανη επίθεση, Φουκς, Μάντισον, Ουντέρ, συνδυάστηκαν υπέροχα και από την πάσα του Τούρκου ο αρχηγός πλάσαρε εύστοχα. Ηταν το 13ο γκολ του στα 16 τελευταία ματς με νεοφώτιστες στην PL. To 4-1 διαμόρφωσε στις καθυστερήσεις ο Τίλεμαν με εκτέλεση πέναλτι, το οποίο κέρδισε ο Μάντισον.