«Χτυπάει» και Τοντιμπό από την Μπαρτσελόνα η Έβερτον

Κώστας Τόπας
Μετά την ηχηρή μεταγραφή του Χάμες Ροντρίγκες, η Εβερτον συνεχίζει το μεταγραφικό της σαφάρι και αναζητεί παίκτες για την ενίσχυση στην αμυντικής γραμμής. Το όνομα του ​Ζαν - Κλερ Τοντιμπό σε πρώτο πλάνο για τα «ζαχαρωτά».

Ο Κάρλο Αντσελότι μετά από συζητήσεις που είχε με την Έβερτον, κατέληξε πως ο νεαρός Γάλλος αμυντικός είναι ο κατάλληλος για την ενίσχυση της ομάδας στα μετόπισθεν.

Ο Τοντιμπό ανήκει στην Μπαρτσελόνα, ωστόσο δύσκολα θα καταφέρει να βρει τον χρόνο συμμετοχής που απαιτεί. Γι' αυτό και ο ίδιος δεν είναι αρνητικός στο ενδεχόμενο αποχώρησης του. Υπενθυμίζεται ότι στο δεύτερο μισό της περυσινής σεζόν δόθηκε δανεικός στην Σάλκε, όπου πραγματοποίησε 10 εμφανίσεις σε Bundesliga και στο Κύπελλο Γερμανίας.

Ο γερμανικός σύλλογος, εξαιτίας των αρκετών τραυματισμών που αντιμετώπιζε δεν θέλησε να ενεργοποιήσει την οψιόν αγοράς που είχε, γι' αυτό και ο παίκτης επέστρεψε στο «Καμπ Νόου».

Το σχέδιο της Εβερτον, είναι να προσεγγίσει την Μπαρτσελόνα και να της προτείνει την απόκτηση του Τοντιμπό, με τη μορφή δανεισμού.