Κρίσταλ Πάλας - Μάντσεστερ Σίτι 1-3

Η Σίτι πέρασε εύκολα από Σέλχαρστ Παρκ, επικράτησε 3-1 της Κρίσταλ Πάλας και βρέθηκε ξανά στην κορυφή της Premier League. Γκολάρα ο Μιλιβόγιεβιτς.

Δυο σερί ματς χωρίς νίκη κόντρα στην Πάλας ήταν... πολλά για τη Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα! Οι «Πολίτες» επικράτησαν 3-1 στο Σέλχαρστ Παρκ και πάτησαν ξανά κορυφή, αφού βρίσκονται στο +1 από τη Λίβερπουλ. Επιτέλους... ασίστ ο Ντε Μπρόινε, δυο γκολ ο Στέρλινγκ, εντυπωσιακός ο Μιλιβόγιεβιτς.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς, πήραν τον έλεγχο και πίεσαν τους γηπεδούχους. Μάλιστα, στο 10ο λεπτό έχασαν τεράστια ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ, ο Σίλβα μοίρασε ιδανικά, ο Στέρλινγκ βρέθηκε ολομόναχος με το τέρμα, αλλά... κατάφερε να τη στείλει άουτ. Ωστόσο, στο 15' πήρε... εκδίκηση. Ο Ντε Μπρόινε έκανε την πρώτη του ασίστ στη φετινή Premier League και ο Στέρλινγκ πέτυχε το 1-0. Οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν, ήταν κακοί στο δημιουργικό κομμάτι, με τους Πολίτες να κρατούν εύκολα το υπέρ τους σκορ. Στο 32' ο Σανέ δεν μπόρεσε να σκοράρει, ενώ στο 45' ο Ντε Μπρόινε έχασε μεγάλη ευκαιρία από κοντά. Το σκηνικό στην επανάληψη δεν άλλαξε, η Πάλας αδυνατούσαν να φανούν απειλητικοί, περίμεναν τη Σίτι και το... πλήρωσαν!

Ο Ντε Μπρόινε είχε ωραία ενέργεια, ο Σανέ έκανε τη 17η ασίστ του στη σεζόν και ο Στέρλινγκ πέτυχε το 2-0. Στο 81' η Πάλας μπήκε ξανά στο... κόλπο από το πουθενά, με υπέροχη εκτέλεση φάουλ του Μιλιβόγιεβιτς. Οι «Πολίτες» ήταν ανώτεροι και το επιβεβαίωσαν με το τρίτο γκολ τους στο 90ο λεπτό, όταν ο Ντε Μπρόινε μοίρασε στον Ζεσούς (ήταν σε θέση οφσάιντ) και ο Βραζιλιάνος διαμόρφωσε το 3-1.

Ηταν η 5η φετινή νίκη της Σίτι στην Premier League κόντρα σε λονδρέζικες ομάδες, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά!

Κρίσταλ Πάλας: Γουάιτα, Γουάν-Μπισάκα, Κέλι, Νταν, Φαν Άνχολτ, Μιλιβόγιεβιτς, ΜακΆρθουρ (85’ Σακό), Σλουπ (22’ Κουγιάτε), Τάουνσεντ (77’ Μάγιερ), Ζαχά, Μπεντέκε

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ, Κομπανί, Λαπόρτ, Μεντί, Γκιουντογκάν, Σίλβα (65’ Μπερνάρντο), Ντε Μπρόινε, Σανέ (87’ Στόουνς), Στέρλινγκ, Αγουέρο (75’ Γκαμπριέλ Ζεσούς)